Президентът ще проведе консултации с „Български възход“ в понеделник

Президентът ще проведе консултации с „Български възход“ в понеделник

Следвайте "Гласове" в Телеграм.

Президентът Румен Радев ще проведе консултации с парламентарната група на „Български възход“ на 28 ноември, понеделник, от 14 часа, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. Срещата е продължение на разговорите с парламентарно представените политически сили в 48-ото Народно събрание

Консултациите започнаха на 26 октомври с най-голямата парламентарна сила - ГЕРБ-СДС. След това президентът се срещна с представители на "Продължаваме Промяната", ДПС, "Възраждане", "БСП за България" и „Демократична България“. Групата на „Български възход“ е последната, с която той ще има консултации. След това президентът трябва да обяви дата за връчване на първия мандат за съставяне на правителство на най-голямата парламентарна група.

Пред журналисти във Враца вчера Румен Радев каза отново, че е дал достатъчно време и за работа по законите, и за диалог между партиите, за да поемат своята отговорност за съставяне на редовно правителство. „Иначе, ако те са единодушни, че желаят избори веднага, няма проблем -  мандатите ще се извъртят много бързо, но това зависи изцяло от партиите“, коментира държавният глава и подчерта, че им е дал възможност да решат. 

Източник: БТА

 

 

Коментари

 • Този ще протака до догодина

  25 Ное 2022 16:30ч.

  Така е. Когато неграмотни комунисти измислят конституция.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи