Президентът на Унгария: НАТО трябва да стои настрана от войната в Украйна

Президентът на Унгария: НАТО трябва да стои настрана от войната в Украйна

Президентът на Унгария Каталин Новак смята, че НАТО не трябва да бъде въвличан в конфликта в Украйна, а Европа трябва да помисли за своето оцеляване. Говорейки в сряда вечерта на среща с чуждестранни посланици в Будапеща, тя отбеляза, че по тези въпроси трябва да се ръководят от прагматични съображения, съобщава ТАСС.

Унгарската президентка припомни, че въоръженият конфликт в Украйна продължава от около година. "Трябва да бъдем прагматични по този въпрос, но трябва да мислим и за оцеляването на Европа. Организацията на Северноатлантическия пакт трябва да стои настрана от войната, да не позволява на емоциите да вземат връх и да бъдат въвлечени в конфликта", каза Новак.

Обръщайки се към посланиците, тя подчерта, че Унгария разчита на разбиране от други държави. "Различните култури вземат различни решения по различни начини, но Унгария ги уважава. В замяна очаква същото - уважение към нейната култура и нейните решения от другите", цитира думите на президента информационна агенция MTI.

От самото начало на украинския конфликт Унгария осъди действията на Русия, но, за разлика от други страни от НАТО, отказа да достави оръжие на Киев, посочва ТАСС. Будапеща последователно призовава за мирно уреждане на ситуацията в Украйна чрез преговори и предупреждава срещу стъпки, водещи до ескалация на военните действия. В същото време Унгария предоставя хуманитарна помощ на Украйна и оказва помощ на украинските бежанци.

Източник: ТАСС

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Коментари

 • Bacho Кольо

  12 Яну 2023 9:13ч.

  Обидно! Защо нито един наш висш държавник - президентът Радев, някой от председателите на НС или премиерите, които се извъртяха във властта, не каже в прав текст "Войната на САЩ в Украйна не е наша война" Защо унгарците го могат, защо хърватските президнт и премиер го могат?!? Обидно!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Комплекс за малоценност, бачо Кольо!

  12 Яну 2023 11:10ч.

  Историческото минало никой не го е отменял! Унгарците живяха в империя и бяха част от нея. И ние живяхме 500 години в империя, но ни считаха за рая. Сега нашите управници се опитват да компенсират. Ганю Балкански в цялото си величие!!! Не само обидно, но и тъжно!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Чети, бе, двойкаджийо

  12 Яну 2023 9:14ч.

  Чети, бе, Руменчо, чети и се учи, иначе на поправителен в първо отделение на един китен дунавски остров., известен на много предатели на Родината.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Вашето време свърши!

  12 Яну 2023 9:54ч.

  Загубихте Студената война. Ако искате да има папо, в подкрепа на Русийката ще може да се изявявате само анонимно по форуми като този.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Пак ли ти бе , олигофрен ?

  12 Яну 2023 10:05ч.

  Явно "Русийката" е ключовата дума по която ти начисляват тролския хонорар.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • bodar4uk

  12 Яну 2023 10:22ч.

  За съжаление, украинците се оказаха по-хитри и яко хванаха в менгеме Европа и Сащ, от което оттърване няма, а само още и още натягане на примката за глупаците от Нато.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • сащ са сатанисти

  12 Яну 2023 11:16ч.

  За да сме солидарни с думите и - трябва незабавно да изгоним сащническия посланик от България, да скъсаме дипломатицята със сатанистите от сащ и да дадем пример на останалите европейски държави, че зависимостта от сащ може да бъде и трябва да бъде прекратена!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Иванов

  12 Яну 2023 12:43ч.

  Хубаво,ама тогава няма да има война!А нали не това е целта на занятието?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • old_beggar

  12 Яну 2023 14:53ч.

  Видяхме как украински нацисти разстрелват пленени руски войници – легнали и без оръжие. Така се държат само фашистите. Фашистът - „триморец“ Р. Радев обаче не осъди тези престъпления, нито ежедневните обстрели на запорожската АЕЦ (евентуално радиоактивно заразяване ще засегне и нашата колониална територия). Същото мълчание през 30-те години на миналия век доведе до създаването на хитлеро-фашистка Германия, избухването на ВСВ и смъртта на милиони хора. А правителството му абсолютно незаконно (парламентът може да задължава само собствено излъчено правителство) подкрепя с оръжия нацисткия режим, чийто ръце са оцапани до лактите в кръв. Позор, нечестивецо, дано Провидението да удари по теб и по семейството ти!...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Горд еврогей

  12 Яну 2023 16:57ч.

  Вие - дъртите комунисти твърдите че Радев е "'фашист". Другите идиоти от ДБ твърдят че Радев е " комунист и агент на путин"" . Ами разберете се какъе е Радев накрая. България е малка, бедна държава без икономика и армия. Балансирана политика е най- доброто в тези трагични за Европа дни.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • сащ са зло

  12 Яну 2023 18:32ч.

  Как така какъв е?! Той е русофоб, той е сащнически агент! Той работи за интересите на сащ в България! Той мрази България!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • зелен чорап от нато

  12 Яну 2023 19:37ч.

  Радев е комунист и агент на путин ! Пишеш глупости !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи