Повдигат обвинения на кмета на Варна Иван Портних по два случая

Повдигат обвинения на кмета на Варна Иван Портних по два случая

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Кметът на Варна Иван Портних е получил призовка да се яви като обвиняем в Окръжна прокуратура във Варна на 7-ми юни. Градоначалникът на морската столица ще трябва да дава обяснения по два казуса - "Езерото" и "Дупката" в центъра, съобщава "Фокус".

Служителите в община Варна знаят за призовката и днес цял ден преглеждат документацията по казусите.

В началото на месец май тази година кметът Иван Портних коментира, че "проблемът с Пловдивския панаир е пловдивски". На брифинг за медиите той поясни, че целият казус с панаира идва от Костово време: "Тогава той е бил приватизиран, а тогава зам.-министър е била сегашната лидерка на БСП - Корнелия Нинова", категоричен бе Портних. Според него след това Гуцанов, който в момента е нейн заместник в партията, а тогава е бил в Общинския съвет на Варна, е проспал вдигането на акциите на Търговски дом - Дупката в морския град, стана ясно още от думите на Портних.

"През 2017 г. получаваме акциите за Дупката. Единственото ни желание е било да си оправим тази язва на Варна. Никой не направи нищо за това. Но преди избори тази тема се вади винаги", обясни още Портних на 10 май т. г. във Варна.

Община Варна не е дала и стотинка за Дупката. Всичко от наша страна е изрядно, категоричен беше още кметът на Варна по повод сигнала на депутата Стела Николова до Прокуратурата и добави, че вече са му правили над 120 проверки.

Търси се отговорност за канализационната тръба под Варненското езеро. Наблюдаващите прокурори трябва да решат дали да отстранят от длъжност Портних.

Преди близо две години институциите във Варна научават за авария на канализационна тръба, която минава през Варненското езеро, но в продължание на цели девет месеца по-късно, милиони кубични метри фекални води вече са в езерото.

Повече от година по-късно тръбата беше подменена и мръсната вода спря да се излива в езерото, поне временно. Тогава тръбопроводът обаче не беше закопан под дъното на Варненското езеро, какъвто беше планът. През следващите месеци последваха нови аварии и нови ремонти. В това време още боклуци оцветяваха водата в кафяво.

Източник: Агенция "Фокус"

 

 

Коментари

 • медиен експерт

  31 Май 2023 19:38ч.

  А на мамин Ванчо кога?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • истината

  31 Май 2023 19:46ч.

  поне с една дума споменете убития журналист, той нямаше охрана, подобно на журналисти (афера.бг) http://skandalno.net/%D0%B2%D0%BD%D0%B8%D0%BC%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D0%B5-%D1%83%D0%B1%D0%B8%D1%85%D0%B0-%D0%B2%D0%B0%D1%80%D0%BD%D0%B5%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D0%B6%D1%83%D1%80%D0%BD%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D1%81%D1%82-%D1%80-184309/

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи