Посланикът на Сърбия у нас: Благодаря, братя българи!

Посланикът на Сърбия у нас: Благодаря, братя българи!

Почти всички сръбски деца, пътували с автобуса, който катастрофира на АМ "Тракия" от вчера вече са в Република Сърбия. Две момчета в най-трудното състояние са в болница - в "Пирогов". Има още едно семейство - баща, майка и три дъщери, които са останали в болницата в Стара Загора. Таме и един възрастен, който е ампутиран крайник. Всички останали вече са в Република Сърбия и се надяваме след няколко дни ще бъдат вкъщи при своите семейства. Това каза в предаването "Денят започва" на БНТ посланикът на Република Сърбия у нас Желко Йович.

"Лично аз и и всички мои приятели в Сърбия, всички сръбски институции сме много доволни за всичко, което са получили нашите граждани след тази ужасна катастрофа. В такова едно положение никога човек няма как да е доволен, когато се случи, но когато виждаш една друга нация, друг народ - братски, приятелски, когато виждаш как се грижи за своите граждани, че всички са заедно, действат веднага, спешно и като един, няма как да не си доволен. Това казах на моите български приятели вчера - ако трябваше да се случи такава катастрофа е добре, че се случи в България. Благодаря, братя българи, благодаря на всичките институции, на кмета на Стара Загора, на обикновените хора. Тук не бяха само институции. В първия момент виждахме реакция на обикновени хора, които са се връщали от морето, които реагираха веднага, не са мислили за себе си, за своите деца в колата, но са мислили как да помагат на децата, които се нуждаят от помощ. Много благодаря на всички, които са участвали", каза посланикът на Сърбия у нас Желко Йович.

Дипломатът добави, че катастрофата е тема номер едно в Сърбия и се разисква кой е виновен и защо се случи.

Вижте целия разговор във видеото

 

Коментари

 • malart

  16 Авг 2022 9:03ч.

  Който е искал да седне до шофьора и е го е разсеял , за да му отваря седалката - това е за жалост виновникът. Миг простотия - дълго страдание

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Циганин

  16 Авг 2022 9:15ч.

  Бяхме фашисти и шовенисти, а сега сме братя. Защо някой сърбин трябва да страда за да сме братя?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мери

  16 Авг 2022 9:51ч.

  В такива моменти се гордея със сънародниците си, не се съмнявам, че всички българи, минали покрай катастрофата, са помогнали. Дано децата и възрастните им придружители оздравеят бързо и никога повече да няма подобни трагедии. Обикновените балканци винаги трябва да се подкрепяме, а на политиците, майната им!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • 😏😏😏

  16 Авг 2022 11:19ч.

  За кое, че дадоха коридор да ви избиват ли?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Сравни

  16 Авг 2022 11:23ч.

  Препоръчвам ти да сравниш броя на убитите при бомбардировките на НАТО над Югославия с броя на убитите от руската армия в Донбас през последните шест месеца. Тогава ще разбереш защо мразя руснаците и техните подлоги.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • вуйчо

  16 Авг 2022 11:57ч.

  Как да ти го кажа по нежно за сравнението , поздрави на родителката ти по сръпски и поздрави за теб от мен по български . От де се взехте таквиз олигофрени бе .

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Вуйчо, зарежи олигофрена!

  16 Авг 2022 12:10ч.

  Не обръщай внимание на идиоти, само ги мачкай!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Човекът е дипломат. Какво друго очаквате да каже

  16 Авг 2022 11:20ч.

  Слушах посланика. Говори като истински дипломат от кариерата. Не бива да се прехласваме по това, което е казал. Куртоазията е от най-лесните жанрове на дипломатическото изкуство. Иначе - поклон пред хората, помогнали на пострадалите деца и възрастни в първите минути след произшествието преди пристигането на линейките.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • друг

  16 Авг 2022 20:18ч.

  Няма защо се се търсим кусури какво било някога.Днес е добре да сме приятели и да си помагаме не само при катастрофи.Братя сме с руснаци и сърби.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи