Победителят на "Евровизия" продаде трофея си и събра 900 хил. долара за украинската армия

Победителят на "Евровизия" продаде трофея си и събра 900 хил. долара за украинската армия

Украинската група "Оркестър Калуш", спечелила конкурса"Евровизия" по-рано този месец, събра 900 хил. долара за въоръжените сили на страната си, като продаде трофея си, предаде Ройтерс.

Групата спечели "Евровизия" със своята песен "Стефания". Вчера нейните членове продадоха кристалния микрофон, който получиха като награда. Това стана на търг във "Фейсбук" с участието на украинския телевизионен водещ Сергий Притула.   

Купувач на статуетката е украинската компания "Уайтбит", която има платформа за купуване и продаване на криптовалути, предаде ДПА. Събраните средства ще бъдат използвани за купуването на военни дронове в помощ на украинските сили, които вече четвърти месец бранят страната си от руското нашествие. От началото на инвазията на 24 февруари загинаха хиляди цивилни, милиони украинци бяха принудени да напуснат домовете си и цели градове бяха изравнени със земята.

Вчера в Берлин на благотворителен концерт фронтменът на бандата Олег Псюк организира томбола за знаменитата си розова шапка идиотка. Всички събрани средства отново ще отидат за украинската армия.

"Оркестър Калуш" спечели 66-ото издание на "Евровизия" в Торино, след като стана категоричен победител във вота на публиката. Триумфът се възприема като демонстрация на солидарност с Украйна от страна на публиката в десетки страни. Русия бе изключена от тазгодишното издание на конкурса заради войната.

Източник: БТА

 

 

 

Коментари

 • Жалко псевдо образувание

  30 Май 2022 8:37ч.

  зовящо се украина,жалки дребни душици които я обитават,жалки певачи и клакьори които и слугуват!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тихомир Томов

  30 Май 2022 10:34ч.

  Доста идиоти е събрала шапката идиотка !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Z T.M.

  30 Май 2022 9:00ч.

  Едни 900.000$ са се преместили от сметката на една фирма в сметките на друга. После са отишли в сметката на министерството на войната, откъдето неминуемо ще бъдат откраднати. Е, каква е ползата на украйна, като бивше псевдодържавно образование???

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • баба мара

  30 Май 2022 9:13ч.

  това не е никаква победа а политическо решение аз не го признавам и не ме интересува никаква награда и какво ще я правят да платят на българия за издръжката на 100 000 бежанци или да си ги вземат

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Z T.M.

  30 Май 2022 9:21ч.

  Правилно, аз този Содом & Гомор не го гледам още преди жената-наденица с брада. То аз и телевизия не гледам от 15 г. и се чувствам прекрасно!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Отечествен фронт

  30 Май 2022 12:01ч.

  На тебе като за начало трябва да ти отпуснат от социалното министерство курсове по грамостност....

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ваксиниран веган

  30 Май 2022 11:44ч.

  Евровизия вече може да се преквалифицира на конкурс за песен за гонене на нежелани гости. Супер си е песента.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи