Пилот и IT-специалисти са сред задържаните за детска порнография

Пилот и IT-специалисти са сред задържаните за детска порнография

Следвайте "Гласове" в Телеграм.

Сред задържаните има пилот от гражданската авиация, IT-специалисти, мотокарист, общ работник, шлосер, автомонтьор, оценител на недвижими имоти и др. Около 50% от тях са семейни, с деца. При акцията са иззети телефони, компютри, флашки и хард дискове с брутални сцени на сексуално насилие с деца на възраст от 2 до 10 години.

Задържани са 13 души при акция срещу разпространението на порнографски материали с участието на деца в страната, съобщиха на брифинг в Националната следствена служба (НСлС) заместник-главният прокурор и директор на националното следствие Борислав Сарафов, говорителят на главния прокурор Сийка Милева и Светослав Василев, представител на Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" (ГДБОП) в НСлС.

Предстои повдигане на обвинения. Сред задържаните има пилот от гражданската авиация, IT-специалисти, мотокарист, общ работник, шлосер, автомонтьор, оценител на недвижими имоти и др. Мъжете са на възраст между 30 и 40 г., но има и около 60-годишни. Около 50% от задържаните са семейни, с деца, повечето са с добри финансови възможности, каза Сарафов и добави, че наказанието, което могат да получат, е до шест години затвор. 

При акцията са иззети телефони, компютри, флашки и хард дискове с брутални сцени на сексуално насилие с деца на възраст от 2 до 10 години, които са от бившите съветски републики и Далечния изток. Ще се проверява дали има българчета сред тях.

Институцията прокуратура е стабилна и продължава да работи въпреки усещането за абдикация на държавните структури, коментира главният прокурор Иван Гешев, който дойде единствено за началото на събитието. Той добави, че работата по този случай е показала реалните проблеми и защо държавното обвинение настоява за всеобхватна правна реформа. По думите на Гешев наказанията за разпространение на порнографски материали "са символични, бих казал смешни".

В акцията, провела се тази сутрин, са участвали над 30 следователи, над 30 служители на ГДБОП и над 60 жандармеристи, претърсени са около 20 адреса, в различни градове в страната - София, Варна, Хасково и др.

Източник: БТА

 

 

Коментари

 • Пешо

  18 Ное 2022 15:51ч.

  Разстрел! Публичен! Без дело! Пред българското знаме!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • шлосер с добри финансови възможности

  18 Ное 2022 16:14ч.

  и сега ес-то да не вземе да ги спасява, че горките хора обичали дечицата; те такива изобщо не са хора. питайте крал лир- във всяко животно има повече милост от подобни психопати;

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • До 6 години затвор?!!!!

  18 Ное 2022 17:40ч.

  Ето заради тези никакви, ама съвсем наказания, гадовете ще продължават да се гаврят с децата ни! Идете в съдедна Гърция да видите какви наказания имат педофилите! Втрещи ме и това, че половината от тях имали семейства и деца. Не ми се мисли как се чувстват децата им! За тези изверги и смъртта е леко наказание. Публичен линч по площадите докато не издъхнат от раните си!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • colibri

  18 Ное 2022 18:22ч.

  Бих определила арестуваните като нечовеци, особенно тези със семейства и деца. Какъв родител си-наслаждаваш се пред екрана на ...действия, а после прегръщаш собствените си деца! Наказанията са повече от смешни- до 6 год. затвор и до 8 000 глоба! За такива деяния би трябвало да е до живот, без право на замяна. Странно е, че сред тях има и ай ти спецове, които са попаднали сред арестуваните...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Скъпа, това е просто бизнес

  18 Ное 2022 19:17ч.

  Нашите летци и летищен персонал, а и по пристанищата редовно се забъркват в такива далавери, където лесно се печелят пари. Например преди години имаше цяла мрежа, които изнасяха нелегално български лекарства и ги продаваха в Северна Америка, а и кой знае къде... Мисля, че българските хора имат доста здрав морал, но законните ни доходи са прекалено ниски и се поддават на изкушенията на пазара...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • colibri

  18 Ное 2022 23:53ч.

  Ясно е, че е "нищо лично, само бизнес". За мен тези нечовеци са по-опасни от търговците на оръжие/ търговците на смърт/. Изкушенията са навсякъде около нас, но дали ще се поддадеш на тях-зависи само и единствено от теб. :)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Христо

  19 Ное 2022 19:41ч.

  е ..според "европските ценности", 2 годишните също имат "право на секс и оргазми"...хората просто им го дават. Добре ли ви звучи!?...е тва ни чака...ДЕПМ на тея мръсници...разстрел!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи