Петков поставил условие на "Обнови Европа" хора от ДПС с висок риск от корупция да не са там

Петков поставил условие на "Обнови Европа" хора от ДПС с висок риск от корупция да не са там

Петков: Радвам се, че нашите партньори виждат България като един истински партньор

Условия, които засягат ДПС и санкционирани по американския закон "Магнитски" депутати на движението, постави премиерът Кирил Петков на премиерите и президентите от групата групата "Обнови Европа". Преди малко той разговаря с френския президент Еманюел Макрон, нидерландския премиер Марк Рюте и останалите премиери либерали в Европа.

"Аз исках да обсъдя условието, когато говорим за нулева толерантност към корупцията тя да е от локалното ниво до Брюксел. Да не си затваряме очите за локална корупция, а на Брюкселско ниво всичко да е наред. Макрон и Рюте казаха, че това е новата Европа на правилата и закона. Но не трябва да се говори за ДПС като една политическа партия, а кои са хората в ДПС и какъв е стандартът. ДПС имат много въпроси да попитат себе си", разказа Петков за разговора си с Еманюел Макрон. По негова покана премиерът обмисля дали той и партията му "Продължаваме промяната" да се присъединят към "Обнови Европа". В тази фракция на Европейския парламент обаче е и ДПС. А депутат от движението в нашето Народно събрание е Делян Пеевски, който миналата година попадна сред санкционираните от САЩ по закона "Магнитски" българи.

"Първо ПП ще имаме изпълнителен съвет, ще обсъдим заедно, ще видим отговора на тези въпроси. И либералните партии в Европа се обновяват. Този клуб изглеждаше логичен. Бих попитал какво ДПС да направи, за да е част от този нов стандарт. Как биха оправдали хора от "Магнитски" да са на първи ред в парламента. Да си кажат те къде се виждат като бъдеще в Европа. Ние знаем къде сме. Ние за да сме вътре трябва да има ясни правила, че хора с висок риск от корупция не са там", заяви още Петков, но без да назовава поименно Делян Пеевски.

 

Премиерът: Ще настояваме да купуваме руски петрол до 2024 г.

Надявам се до декември 2024 г. да можем да продължаваме да купуваме руски петрол, това е позицията с която влизаме в Европейския съвет, заяви премиерът Кирил Петков в Брюксел.

За това има технически причини на ниво рафинерия и е много важно като цяло за енергийната сигурност на България, посочи той. 

"Много се радвам, че на европейско ниво ни разбират и успява българското правителство добре да комуникира важните за България моменти и се надявам, че бизнеса няма да получи стреса, който е факт в доста други страни", посочи Кирил Петков.

По думите му това е ключов момент за българската икономика, не е за да правим някакви допълнителни печалби от това, а за да има възможност цените, които в са момента на пазара, да не се повишат.


Източници: "24 часа", бТВ

 

 

 

 

Коментари

 • Лицемер

  30 Май 2022 18:08ч.

  Да ли казва истината? Въобще на ясно ли е, че за 5ст. не го бръснат тия двамата. Опитвам да се сетя, какво е направило правителството от това, което обеща. Съдебна реформа, главен прокурор, крадците на пари от пътищата. Борба със спекулата и т.н.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "Правителството" козяшко

  30 Май 2022 21:35ч.

  имаше и има три задачи и трябваше да ги е свършило вече и да е избягало към Канада, ама тоя Путин?! 1) Македония в ЕС - запъна се; 2) НАТО военноморски бази - прострелват се... 3) Истанбулската конвенция - то на гейовете им се сви... сърцето покай войната. Ами сега? НЯМА ВРЕМЕ?!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • А от нас и още една задача:

  31 Май 2022 4:31ч.

  Да ревизира концесионния договор на канадското (уж) ДПМ. Хората купуват злаято като луди, а ние НАШЕТО го харизваме: https://www.zerohedge.com/markets/czech-republic-join-poland-and-hungary-central-european-gold-rush

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • рукола Z

  30 Май 2022 18:19ч.

  Бля, бля, бля... като искаш толкоз да си част от соросоидния план за Европа, стани почетен гражданин на Нидерландия и без тва гейшите там са като у дома си, аз не смятам да "обновявам" България!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Новата шльокавица на петков

  30 Май 2022 18:21ч.

  Една гаща плява, да ядеш нащо магаре.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • MAG

  30 Май 2022 18:22ч.

  Интересно ми е, простото кире за колко секунди го е обсъдил това с макрон и рюте? С байдън бяха 8 секунди, сега са двама по 5 е около 10🤔🤔🤔

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • bodar4uk

  30 Май 2022 18:28ч.

  А Рюте кво каза за Шенген, ще ти пусне ли ?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ПП няма евродепутати. Няма и да има за в бъдеще.

  30 Май 2022 18:43ч.

  Докато тези на ДПС са сигурни. Та Кирчо е в хипотезата Рибата още в морето, той вече сложил тигана

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • teridan

  30 Май 2022 18:50ч.

  "Надявам се до декември 2024 г. да можем да продължаваме да купуваме руски петрол, това е позицията с която влизаме в Европейския съвет, заяви премиерът Кирил Петков в Брюксел." Не е важно с каква позиция влизат, а с каква позиция ще излязат от Европейския съвет.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ма какви са тези надежди сега?

  31 Май 2022 4:35ч.

  Нали за една седмица ни отърва от руските енергоизточници и ни диверсифицира? Да не си е сменил идеята сега?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Наблюдател

  30 Май 2022 18:59ч.

  Американската подлога знае ли, че над 15% от населението в България са турци и други малцинства, които гласуват за ДПС? Наистина ли се опитва да създаде национална нетърпимост, равно на нацизъм, в България?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Наистина

  30 Май 2022 19:01ч.

  Основната цел на правителството е да дълбае дълбоки разделителни линии в обществото

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Държавата ще плаща 10% за доноси, разкрили укрити данъци и осигуровки

  30 Май 2022 19:35ч.

  Стартира нов бизнес. Мисля да си разкрия такъв офис и да организирам тази логистика като медиатор между доносниците и властта (срещу скромен комисион).

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Това си е чиста проба канадска работа

  31 Май 2022 4:42ч.

  Там имат телефон (snitch line) до мданъчното им, на който всеки може да съобщи, ако подозира, че някой (съсед, колега, познат...) не отчита всичките си приходи, и такива ценни хоричка са защитени от закона!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • аматьори, чекисти, фашисти, правно неграмотни

  30 Май 2022 19:42ч.

  Да кажем, че се приеме български Магнитски закон. Правителството замразява руски активи в България - напр. Лукойл, национализира Турецкий паток, след това го спира съвсем. Какво следва?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ДПС

  30 Май 2022 19:43ч.

  Петков ще гледа “Либералния алианс” през крив Макрон.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Зла хлебарка

  30 Май 2022 20:46ч.

  Заиграй се още малко Кирчо с ДПС - то и си тотално вън .Не забравяй че Доган от 30 години управлява къде явно къде задкулисно.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Zet

  30 Май 2022 21:16ч.

  Сокола е издухана флигорна, мумия.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • черният списък

  30 Май 2022 22:14ч.

  Леле колко е просто момчето. Радев, къде го намери ? Ма той и от Хера е по зле.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Начи, първу пуглеж гредътъ у сопственуту учо,

  31 Май 2022 1:59ч.

  па после търси у учити на ближниа. Ко стана с уназ декларациа за граждънству? С унез 9 милЯрда дет ги испърихти с Ъсеншу? Сделкити с гас-пусредницити? Сички шурубаджанакубълдъзубръчедски назначениа? И унуй на Еконта за 300К? Ма що тъй секи мушеник задлъжитилну булдува ут ъмнезиа?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "Петков постави условие"

  31 Май 2022 8:36ч.

  Тоя се е взел за Зеления клуон - 2. Явно е пандемично сред колониалната на US администрация по света и у нас.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи