ООН: Милиони украинци са без отопление, ток и вода с наближаването на зимата

ООН: Милиони украинци са без отопление, ток и вода с наближаването на зимата

Следвайте "Гласове" в Телеграм

ООН изрази тревога заради руските удари срещу украинската инфраструктура и предупреди за влошаване на хуманитарната криза, предаде ДПА.

"Нападенията срещу енергийната инфраструктура на Украйна, включително електроцентрали и топлоцентрали, оставят милиони хора без достъп до отопление, електричество и вода, добавяйки още едно опасно измерение към причинената от войната хуманитарна криза", заяви организацията.

Украинците са лишени от здравеопазване, а децата – от образование, каза ООН.

"В Украйна днес възможността на гражданското население да оцелява е подложена на атака на фона на смразяващи температури и разрушение", заяви координаторът на ООН за извънредната помощ Мартин Грифитс.

Той отбеляза, че Световната здравна организация е съобщила за най-малко 715 нападения срещу здравеопазването в Украйна, включително 630 засегнали здравни обекти и 61 засегнали здравни работници.

Източник: БТА

 

 

Коментари

 • Месията

  07 Дек 2022 9:11ч.

  В скоро време ще останат и без тези ЕКСТРИ, ако Русия НАЙ – ПОСЛЕ реши да ги ЗАНУЛИ !!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • глобалният тоталитарист США

  07 Дек 2022 9:40ч.

  8 години в Донбас беше така по вина на украинската терористична държава, въпреки Минск-2. ООН през това време чакаше сигнал от началниците и, както винаги, не получи такъв, щом става дума да наказваме Русия и руснаци.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • bodar4uk

  07 Дек 2022 9:56ч.

  Европа и Сащ да ги приемат с разтворени кълки, нали украинското мото "Иди на хуй" е и основна тяхна ценност! Мароканците, афганистанците и сирийците ги чакат с нетърпение. Спинът също дебне в цветовете на дъгата.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ах, ООН се загрижилооо

  07 Дек 2022 10:05ч.

  А в какъв ад заради укронацистите живяха 8 години Донбаските деца, жени, старци, даже не си направи труда поне от лицемерие да смънка нещо.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • тралала

  07 Дек 2022 10:09ч.

  От началото на миналата година сериозни анализатори започнаха да предупреждават, че ще се лее кръв в Украйна, обаче ООН се занимава с медитации и други маловажни неща. Гутиериш първо наводни света с бежанци, сега пък да не говорим, че не върши нищо полезно за света. За съжаление и ние имаме вина, като разрешихме на Сталинка да дръпне килимчето под Бокова.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Пешо от Кривина

  07 Дек 2022 10:31ч.

  ООН е загрижен за американските удари по Белград, стотици хиляди нямат ток и вода,найс а

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Световната здравна организация е съобщила за най-малко 715 нападения срещу здравеопазването в Украйна

  07 Дек 2022 11:25ч.

  Най-голямото нападение срещу Здравеопазването, познато в световната история, откакто има здравеопазване, извърши именно СЗО ! С лъжата К19 , с локдауните, с масконосенето и душегубките - заигляне, СЗО уби десетки милиони хора и съсипа здравето на стотици милиони ! Сатанисти са СЗО .

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • И какво беше казал Джейми Шиа през 1999та?

  07 Дек 2022 11:54ч.

  За невежите - говорител на НАТО в агресията срещу Сърбия= Можеби трябва да сменяме ООН с нова световна организация с малко по-адекватно поведение

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Викт

  07 Дек 2022 11:57ч.

  ООН да се позаинтересува и за блокадата на Крим от Украйна (скоро се навършиха 7 години) на ток, вода, газ, търговия, транспорт, доставки, интернет и комуникации.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • О О Не

  07 Дек 2022 15:39ч.

  ООН е изживяла живота си организация, по същия начин, както и ОН (Обществото на народите) в навечерието на ВСВ. След това от О,Не става на О,О,Не. Безполезността му, обаче, остава.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи