Нинова с реч срещу ПП. Извади скандални разговори с Кирил Петков и показа протоколи от ЦИК

Нинова с реч срещу ПП. Извади скандални разговори с Кирил Петков и показа протоколи от ЦИК

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Корнелия Нинова: Защо има разминаване в резултатите от машините и протоколите? Как стана така, че условие за правителство вече не са политиките за хората и държавата, а Изборният кодекс

„Въпросът с обсъждането и приемането на поправки в Изборния кодекс не е просто юридически въпрос, а голям политически. Въпрос за политическата стабилност на България в този ключов момент, за правата на българските граждани и демокрацията, за правовата държава и законността, за политическата отговорност, справедливостта и доверието.“ Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на обсъжданията за промени в Изборния кодекс.От парламентарната трибуна тя

се обърна към “Продължаваме промяната“: „За нашите бивши партньори въпросът за Изборния кодекс се превърна във въпрос за стабилността и сигурността на България в следващите месеци и години, като беше поставен като ултиматум: “Ако БСП не си изтегли законопроекта, няма да има преговори за правителство“ или “Ако законопроектът мине, няма да предлагаме правителство на малцинството“, припомни тя. По думите ѝ условие за правителство вече не е борбата с корупцията и оставката на Гешев, не е нова КПКОНПИ и Бойко Рашков начело, не е социалната програма на БСП, а Изборният кодекс.„Щях да се радвам, ако имаше такъв наплив не само тук, но и в комисиите“, обърна се Нинова към

депутати от ПП и продължи: „Да бяхте организирали протести, уважаеми социални партньори, когато не мина минималната заплата от 850 лв. в Тристранния съвет. Или да ви питам защо с вашите гласове беше отхвърлен Законът за социалните помощи на деца за 300 лв. или реформите в пенсионната система? Къде изчезна социалният и антикорупционният облик и изведнъж смисълът на съществуването на партиите и бъдещето на държавата се превърнаха едни машини и флашки?“, постави лидерът на БСП като първи въпрос пред залата.

Нинова припомни, че в предишния парламент, когато БСП беше партньор с ПП и ДБ, от левицата внесоха същия закон на 15 юли 2022 г. „Тогава нямаше никаква истерична реакция от нашите партньори, точно обратното. Поставих въпроса на Министерски съвет пред министър-председателя Кирил Петков още тогава с притеснение, че нещо се случва, че трябва да обмислим промени в Изборния кодекс. Той извика г-н Божанов от “Демократична България“ и разговаряхме – нормално и колегиално, че има проблем. Внесохме законопроект – нито дума срещу него, даже не участвахте и в дебата в правна комисия“, изтъкна тя.

Нинова обясни, че на този разговор от думите на г-н Божанов е станало ясно, че има теоретична възможност да се манипулират машините. „И г-н Петков му възложи да поиска от ЦИК кодовете за достъп, за да проверим какво става и тогава нямаше истерия за статуквото БСП. Значи – когато управляваш с една партия и ти е необходима властта на всяка цена и тази партия поставя един въпрос принципно, тя не е статукво. Но когато вече не управляваш и си извън властта и същата партия постави същия въпрос, също толкова принципно – тя вече е статукво и се е върнала в миналото. Що за политика е това?“, попита лидерът на левицата.

Третата тема председателят на социалистите постави за правата на гражданите и демокрацията. „Най-демократичните партии, тези, които най-много се борят за правата на гражданите, пренебрегват мнението на 47% от българските граждани, които искат хартия. 47 % искат хартия, 48 % искат машина. Е, нека демократично да им дадем и двете“, заяви тя и продължи: „Посягате на правовата държава и на законността в храма на законността – Народното събрание с искането БСП да си изтегли законопроекта. Как може да искате изтегляне на законопроект на второ четене след като знаете, че нямаме право? Една седмица облъчвате обществото с това, знаейки, че не може“, изтъкна Нинова и допълни, че с това се иска от БСП да наруши законите, заради капризи.

От парламентарната трибуна Нинова се обърна към българските граждани: „Внушава ви се, че първото решение на Народното събрание било Изборният кодекс, че БСП е отстъпила от социалните си ангажименти и е внесла изборния закон, защото иска да манипулира вота ви. БСП внесе първо 12 социални закона, които са в ресорните комисии“, заяви тя и припомни, че първите закони на НС бяха за военната помощ за Украйна, за купуване на нови самолети, за още самолети, за Еврозона. „Коалицията на войната беше първа, а не коалицията на хартията и тя беше между “Продължаваме промяната“ и статуквото - ГЕРБ и ДПС. Да сте ни чули ние да ги нападнем, да ги обидим, да използваме епитетите, които те сега използват срещу БСП? Не. Защото политика с епитети и процедури не се прави. Политиката е нещо много по-голямо“, категоричен е лидерът на левицата.Нинова коментира още нещо впечатляващо от “Продължаваме промяната“ – че участието на партиите в

секционните комисии не е гаранция, че те ще проверяват правилно, защото има партии, които нямат достатъчно хора в страната, за да си попълнят секционните комисии. „Секционните комисии са около 12 000. Ако една партия няма толкова членове, симпатизанти, доброволци в страната, каква партия е това?“, постави тя като четвърти въпрос.
„И най-важното – Защо БСП, която е настоявала за смесено гласуване, за машинно гласуване, си промени мнението? Не защото обслужваме статуквото и искаме да откраднем гласовете. Поради три причини и имам три въпроса към цяла България, към институциите и към българските граждани“, заяви Корнелия Нинова и поиска експерти да обяснят защо излиза надписът “Дневникът е подправен“ на машините.

„Втори въпрос – Някой да излезе и да обясни защо, въпреки решението ЦИК да обобщи и да каже има ли разлика между машинния протокол и между разписките, все ще не е излязла с официални данни и доклад дали има разминаване?“, попита тя и постави третия си въпрос: „Някой, който разбира, да излезе и да обясни какво значи това – снабдили сме се с протоколи, които показват: Машинно гласуване 166 гласа, протокол на преброяване отчело 168 гласа. Втори протокол от Габрово – машина, отчела 227, намерени 229. Трети протокол от Благоевград – машина, отчела 264, протокол  - 261.“ Нинова обясни, че става въпрос за разлика от 4-5 гласа, но 12 00 секции по 5 гласа прави 60 000 гласа, което е почти една парламентарна група.
„Нашата битка е за справедливо отчитане на гласовете, за право и свобода на избор всеки как да гласува, за контрол върху това гласуване и тук да стоят хората, които наистина е избрал българският народ, а не ги е избрал онзи, който разнася флашките и натиска кодовете“, обобщи лидерът на БСП.

Нинова припомни на Асен Василев как са протекли преговорите по тази тема в предишното правителство: „Добре, ще въведем хартиената бюлетина, но дайте да го направим за над 60-годишните, за да можете вие да си приберете електората понеже е по-възрастен.“ Разговорът беше това, той не беше против машините, а беше дайте нещичко там да направим компромис заради вас. 

„Отговорът ни беше, че битката на БСП не е за нашите избиратели, а за демокрацията, справедливото и свободно право на избор“, посочи тя и продължи: „И отказахме да променим кодекса така, че да създадем облекчение само на възрастните хора. Обясних им, че това е противоконституционно и нямаме право да делим хората по възраст, пол, занятие и раса. Ако някога сте си помислили да нарушавате Конституцията – този път няма как да ви позволим уж заради БСП да го направите отново.“
„Уважаеми колеги, ние не влязохме в разправии заради това, а заради 70-те руски дипломати, за които научихме от медиите“, заяви Нинова и уточни: „Заради прекратения договор с „Газпром“, за който научихме от медиите, заради оръжията за Украйна – това беше сблъсъкът между нас, а не кой как да гласува“, каза още тя.

Нинова призова българските граждани да гледат кой какво прави, а не какво ги лъже. „Всички тези социални закони вече са в комисии и „Продължаваме промяната“ ги блокира. Питам ви защо вчера по ваше предложение в социална комисия не мина Законът за социалните помощи за деца? Как можахте вчера да блокирате бързото приемане на 20 години затвор, 100 хиляди лева глоба и отнемането на имуществото за каналджийство, а полицията ги гони из цяла България – стрелят се и умират полицаи? Как можахте това да го блокирате в комисия? Не го допуснахте с вашите гласове, на „Демократична България“ и на „Възраждане“. Защо бе хора? Какво има лошо да наложим драконовски закони и после да ги контролираме дали ги изпълняват МВР и граничари?“, попита тя.

„И продължи: „На г-н Атанасов да кажа: Когато МВР си е на мястото – и с машини, и с хартии може да се ограничи купуването на гласове. Ние може сега да спорим с ПП, но Бойко Рашков има безспорната заслуга на последните избори да се ограничи драстично злоупотребата и купуването на гласове. Ние сме открити и честни хора и казваме, че когато се вземат мерки, може да се ограничи. Не машините ще спрат едното или другото, не хартията, а всички онези институции, които контролират този процес“, заключи Корнелия Нинова.

 

От трибуната на Народното събрание лидерът на БСП Корнелия Нинова изнесе реч срещу ПП, извади протоколи, в които отчетеното от машините се различава от разписките, направи скандални разкрития за задкулисни разговори с Кирил Петков.

 

Източници: bsp.bg, epicenter.bg

 

 

 

Коментари

 • рукола Z

  24 Ное 2022 15:33ч.

  Попитайте румбата радеф за машинното гласуване, а тук можете да видите цялата схема: https://www.youtube.com/watch?v=iW8IhAmGiLY

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Rokoko

  24 Ное 2022 17:09ч.

  Мда явно няма да се гласува повече!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • С посредствеността си като оратор и с характеропатията си като лидер

  24 Ное 2022 15:36ч.

  Нинова е напът да докара БСП до извънпарламентарна партия. Късно се усети, че ПП с популисткото харчене на пари открадна голяма част от електората на БСП. Нападките към Кирчо и Кокорчо няма да й върнат напусналите я гласоподаватели, повярвали на "момчетата, които ни увеличиха пенсиите".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Точно обратното!

  25 Ное 2022 0:52ч.

  Корнелия Нинова отново се доказа не само като отличен оратор, но и прозря, че Байдън с неговата сатанинска дълбока държава са в задънена улица и фактически направи завой към Републиканската партия в САЩ. Освен това, БСП няма какво повече да губи. Което му беше откраднато от ПП, БСП ще си го върне на следващите избори. ПП на измамниците Кирчо и Кокорчо са като измамниците и крадците -котаракът и лисунгерът - от приказката за Пинокио. В крайна сметка Пинокио става добро дете.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "И започна да вади протоколи от ЦИК"

  24 Ное 2022 15:44ч.

  И що чак сега започна да ги вади? Чак сега ли е разбрала? С това не се ли ходи в прокуратурата?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • рукола Z

  24 Ное 2022 15:51ч.

  Прокурора се е взел за катаджия сиги, няма време за държавните проблемации... 😆

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • @ рукола Z

  24 Ное 2022 17:24ч.

  Детска мечта, викаш, с палката в ръка :)) Тоя не захлеби ли достатъчно покрай делото за КТБ?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Христо

  24 Ное 2022 19:53ч.

  Каскетурата КАРЕНИН основно пази Боко Тиквата.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Георги Ат.

  24 Ное 2022 16:00ч.

  “Дневникът е подправен” може да означава и че наистина е подправен от предните избори. Тоест нови партии с нови номера, за които се гласува … нали трябва се “препрограмират” машините на всеки нов избор.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • да бе

  24 Ное 2022 16:03ч.

  то така се допускат дефектни машини за избори, като почнете да умувате че..

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • @Георги Ат

  24 Ное 2022 16:15ч.

  “Дневникът е подправен”значи само едно за всеки който има опит с програми: не може да идва от флашките, това е дебилно обяснение за бабите, паметта не може да изкара надпис. Действащата програма може да изкарва съобщения. Това е програмирано съобщение да се изпише при дадени условия, от човек програмист със малко съвест.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Георги Ат.

  24 Ное 2022 16:35ч.

  Може да е вярно и обратното - от програмист без съвест, за да се спомогне връщането на хартиената бюлетина. Не е тайна, че ГЕРБ събирага подписи още юни месец за смяна на модела на гласуване, 4 месеца преди изборите ...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Аман бе! Я виж

  25 Ное 2022 0:56ч.

  рукола Z 24 Ное 2022 15:33ч. Попитайте румбата радеф за машинното гласуване, а тук можете да видите цялата схема: https://www.youtube.com/watch?v=iW8IhAmGiLY

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Копейкин

  24 Ное 2022 16:04ч.

  Проблема на Нинова не са хартиените бюлетини, а намаляващия по естествен път пенсионери които се кълнат в социализъма. Ето миналата година умряха 140 000 души, повече от половината и са електорат.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • йосарян

  24 Ное 2022 16:25ч.

  това си е мантра на пси.хо-хо.десните, зад която няма мисъл. и преди 30 години нея пеехте, и сега. не измряха ли възрастните от преди 30 години хора? или щом остарее човек, променя политическите си възгледи, става технически и всякак неграмотен, манипулируем и пр. усещайтесебе!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Копейкин

  24 Ное 2022 17:37ч.

  Останахте едни 10 %, а бяхте много повече.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Копейкин, учиш ли руски? Учи, че клетвата за вярност към Руската Федерация е на руски.

  24 Ное 2022 18:26ч.

  Щото инак няма да можеш да станеш чиновниче пак. Мхм. Иначе си се утрепал за комсомолски секретар, ама засега няма вакантни бройки 😎

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • haho

  24 Ное 2022 19:08ч.

  Затова пък умно-красиво-богатите са около 5%, но за сметка на това бедните- над 60%.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Копейкин

  24 Ное 2022 16:06ч.

  Отделно, всеки може да посочи примери за неотчетени гласове на малки партии от секции, което с машинно няма как да се случи.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • “Дневникът е подправен” значи

  24 Ное 2022 16:18ч.

  само едно за всеки , който има опит с програми: не може да идва от флашките, САМО действаща програма може да изкарва съобщения. Това е програмирано да се изпише при дадени условия, или в зададено време, от човек програмист със малко съвест.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • “Дневникът е подправен” не може да бъде машинно съобщение

  24 Ное 2022 16:23ч.

  Машината (комютърът) няма такъв език, нито знае думата "подправен", машината не знае значението на думите, а може да съобщи само технически грешки.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мери

  24 Ное 2022 16:28ч.

  Престанете да обиждате възрастните хора, че не можели да гласуват машинно. Глупости. На предпоследните избори много млади и хора и такива на средна възраст от познатите ми гласуваха с хартия, по навик. ПО НАВИК. А Нинова сгреши, че не би шута веднага на Простокировци.... Хубаво е, че се поправи.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Простокировци

  24 Ное 2022 17:05ч.

  заблудиха много хора с лъжите си, но на лъжата "краката са винаги къси", рано или късно се разбира истината.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • j.jelevban

  24 Ное 2022 18:11ч.

  Очаквайте демонстрация как от разтояние машинка се командва да изплюе точно определен резултат.След като кода е пробит.А и код не се пише ей така!Нещо повече пробития код е в НЕ ЕДНА ГРУПА.Ще стават чудеса.Не че досега не станваха.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • j.jelevban-Наглоста

  24 Ное 2022 18:22ч.

  Кирчовска енд кокорска има само едно обяснение;САЩ чадър над тях!Защо обаче те?Малко ли мекерета имаха САЩ тук та се наложи да пращат канадска ливада? САЩ се интересуват от резултат тук и веднага.Нашичките мекеренца /Борисов,Бойкикиев,ген Атанасов/ са и шмекери.Вардят си кожичките,бавни са,увъртат се,пазарят се.Кой от САЩ ще си губи времето с треторазрядна колония?Марионетката трябва да е в реално време.Дърпаш конеца ръката се дига.А досега дърпат Борисов резултат чак след месеци.Реактивни и безмозъчни такива са им нужни.Машинките решиха въпроса.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Да, затова е цялата върховна истерия

  25 Ное 2022 1:06ч.

  срещу гласуването с хартиени бюлетини, наред с машинките. Разваля се схемата на дълбоката сатанинска държава в САЩ. Нинова постъпи като Матросов, който с гърди закрива германската картечница на амбразурата. Желая й успех! По-нататъшни сделки на БСП с дълбоката сатанинска държава на САЩ, не само че са самоубийствени, но са гнусни и презрени от Всевишния!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • colibri

  24 Ное 2022 18:33ч.

  Преди известно време/мисля,по NG/гледах док. филм за машините, които се използват в САЩ за изборите им. Няколко младежи показаха как много лесно могат да се променят резултатите в реално време -бяха колежани. Нали сега някои от депутатите искат да се гласува с амер. машини- ЗАЩО? Аз имам отговор за себе си - манипуации на вота и получаване на желания резултат. :)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Скоро и бюлетини по пощата, като във фалшифицираните американски "избори", дето не ти искат даже документ за самоличност

  24 Ное 2022 18:37ч.

  Нашата колониална "демокрация" плътно се доближава до първообраза в метрополията 😎

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • colibri

  24 Ное 2022 20:11ч.

  Напълно съм съгласна с вашето мнение за гласуването по пощата и доближаването до метрополията ...След като отдавна мъртви хора гласуват в САЩ- защо да не въведем този"челен опит" и у нас/?/. Депутатите първо гласуват, а след това /може би/ мислят... :)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • А при нашите Господари фалшификацията е норма:

  24 Ное 2022 20:02ч.

  How Democrats Win https://www.paulcraigroberts.org/2022/11/18/how-democrats-win/ In Arizona the Election Was Slowly Stolen Day by Day https://www.paulcraigroberts.org/2022/11/17/in-arizona-the-election-was-slowly-stolen-day-by-day/

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Цветан Седможилищник

  24 Ное 2022 20:34ч.

  Yankee Yanev стана депутат с помощта на машинното гласуване и К. Костадинов, който стана дарител на гласове.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи