Николай Денков: Основната цел на правителството е да интегрира напълно България в ЕС и НАТО

Николай Денков: Основната цел на правителството е да интегрира напълно България в ЕС и НАТО

Основната цел на правителството е да се интегрираме през следващите години напълно в европейските и евроатлантическите структури. Приоритетите Шенген, влизането в Организация за икономическо сътрудничество и развитие, в еврозона, сътрудничество с ЕС, със САЩ - това е насочено към развитието на България като нормална европейска държава. За постигането на тази цел ще действаме прагматимно. Имаме ясен и конкретен план, работим в екип, за да реализираме тези задачи. Това заяви акад. Николай Денков по време на бизнес закуска с Американската търговска камара.

България е член на ЕС от 2007 г., а на НАТО - от 2004 г.

Американските компании са на четвърто място сред чуждестранните инвеститори в България, съобщи Оливие Маркет, президент на Американската търговска камара в България.

"През 2018 г., когато публикувахме първата версия на този доклад, САЩ беше на шесто място сред чуждестранните инвеститори в България. Присъствието на американските компании се увеличи през годините и САЩ вече е на четвърто място. Преките чуждестранни инвестиции сега възлизат на 5,4 млрд лева сега."

Изчислени са и канадските инвестиции, които възлизат на 1,3 млрд. лева и са създали около 5000 работни места.

Оливие Маркет подчерта, че се надява условията за бизнес в България да се подобряват още.

"Тези стойности могат да бъдат подобрени, ако имаме благоприятна бизнес среда и по-широка дигитализация. Българските общини, на чиято територия се осъществяват американските инвестиции, също много помагат на бизнеса. Имаме едни продуктивни отношения между местната власт и инвеститорите", каза Маркет.

Министър-председателят коментира, че правителството е доста по-стабилно отколкото изглежда.

"Кабинетът е по-стабилен отколкото се вижда по медиите в една предизборна ситуации. Ще се сблъскваме с интереси, но ще ги поставяме в определени рамки. Голямото мнозинство в Народното събрание и голямото мнозинство от българския народ подкрепя правителството и съм сигурен, че можем да реализираме общите цели. Само заедно можем да постигнем тези цели", коментира Денков.

В срещата участват също министърът на финансите Асен Василев, министърът на образованието и науката Галин Цоков, както и заместник-министри на иновациите, на енергетиката и на икономиката.

Според предварителната информация втората част от срещата ще бъде закрита за медиите.

 

Коментари

 • Пази Боже

  26 Sep 2023 13:30ч.

  Щом тоя молец,който няма нито един самостоятелно написан труд ще ме интегрира тооо... пази Боже.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Жизнено важно е да се откъснем от мужиците и вярата им!

  26 Sep 2023 15:39ч.

  Рим, Берлин и Токио, Верни във борбата, Скоро ще наложат Нов ред на Земята!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Испания е второ качество в ЕС, БГ е четвърто

  26 Sep 2023 16:14ч.

  За всеки е ясно, че те вземат в ЕС, за да престанеш да се развиваш. В НАТО за да нямаш армия. АБСОЛЮТЕН ФАКТ!!! Всяка икономическа и военна графика го показва. Та на последък си мислех, защо никой не казва какви са заплатите при НРБ, Виденов, Костов, Станишев, Бойко - ЕС. Изчислено в най-качествен хляб, най-качествено месо, електричество и вода. С 20% от заплатата колко хляб кг се купува, 20% от заплатата колко месо купува, ..... ясно е, че сега всичко е 5 пъти по-скъпо от при Костов с 5 пъти по-ниско качество.. казвам костов - заради същите пари - левове които циркулират и сега, спомням си, че месото още ставаше при Костов, по инерция от предишни времена, сега мърша и като тестено.. (6 ПЪТИ сме превъзхождали по БВП на глава, Виетнам през 2008г. Но Масларова ходи да търси виетнамци? С този показател, буржоазните, десните, НПО и политици на Сорос и неолиберална школа на фашизма-дясното, оправдават ниските заплати. Според него излиза, че българският труд, мързел, е по работен от виетнамският, по лош от немският. Но не търчат за немци, а за виетнамци. Но Виетнам откак сме в ЕС, вече е снижил разликата на три пъти. Или ние се забавихме и скоро виетнам ни стига. Индустрия 27 милиарда долара за НРБ 1987 г., равни сега на 60 милиарда долара, а преди 2 години 15 милиарда от индустрия, после повече зарад поскъпнал от от мощности изградени от НРБ. Така е и със селското стопанство, три.четири пъти надолу.) https://www.theglobaleconomy.com/Bulgaria/livestock_production_index/ Южна Европа е второ качество, евтини храни и туризъм, Балканите в ЕС са четвърто качество - работилница за евтини суровини и части.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • отвратени сме

  26 Sep 2023 16:33ч.

  Сиктир бе, аман от простотиите на тоя! Ми то и бай Тошо имаше повече акъл в главата, пък и не беше такъв гъзомийник на чужди държави!Ако това е казано ит академик, не ми се мисли какви галфони вършеят в БАН!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • доктора

  26 Sep 2023 16:34ч.

  Свърши ли диазепама?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • И трите дадоха гира,приятелю.

  26 Sep 2023 16:53ч.

  Лошото е,че има малоумници като теб да повтарят тези думи.Живей си в заблуда и невежество,така ще си най-добре.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Искрено ме засмя

  26 Sep 2023 17:11ч.

  Абе ти си бил голям шут бе Рим, Берлин , Токио .Тази сглоббка май я гледахме вече и знаем до къде стигна . Сега сглобката е Вашингтон , берлин и париж . И на тази сглобка ще и гледаме сеира и тя ще отече във канала като онази през миналият век . Който се е хвнаал със доичовците все е загубил накрая . Ние два пъти бяхме със тях и ззагубихме две световни войни ,сега за трети път сме със тях и сме на път да загубим и тази война .

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • диктатура

  26 Sep 2023 13:30ч.

  Основната цел на правителството е да ликвидира държавата България и от нея да остане само името и територията й, която да се ползва за каквото им скимне на вашите началници от посолството и Брюксел. А наша основна цел е да бъдете изметени възможно най-скоро.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • баба мара

  26 Sep 2023 13:34ч.

  нищо не можете да интегрирате без референдум за нато и ес губите само време аз не гласувам защото не вярвам на никои всички се борят за пари

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Американските компании са на четвърто място сред чуждестранните инвеститори в България, съобщи Оливие Маркет, президент на Американската търговска камара в България.

  26 Sep 2023 13:35ч.

  Тьи да видиш!@! Може ли поименно да изброите поне 5? и къде са им инвестициите? не броим НПО-та, които са най-големия американски работодател в България.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ретранслатора

  26 Sep 2023 13:36ч.

  Г-н Денков допуска грешката на М. Кунева (Пръмова). Присъединяването към ЕС е процес, а не едностранен акт, както го извърши Пръмова! Трябва да се защитават интересите на макс, а не "давай пък квото стане"! Така самите вие допускате България да бъде в една незавидна позиция в ЕС и като следствие се създават антиевропейски настроения в обществото ни! Нужно е повече достойнство, т.е. като не уважаваш себе си не чакай другите да те уважават! Това се отнася и за отношенията ни с останалия свят, включително РФ и САЩ!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • >>>

  26 Sep 2023 13:36ч.

  Молецът ДенкOFF е откровен и ясен - целта е да се унищожи България и да се сведе до поредната колониална бананова територия, под контрола на САЩ. На който не му е станало вече ясно, каква шайка е на власт, значи е откровен дебил!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Огнян

  26 Sep 2023 13:39ч.

  Много се туткате! Ще трябва да побързаме с "интеграцията", че и на двете организации им се люлеят краката. Току виж след година-две сме останали без "основна цел"

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мечо Кух

  26 Sep 2023 13:42ч.

  Бахтън, от безродници и майцепродавци..

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • !!...

  26 Sep 2023 13:46ч.

  Айде по-бързичко да се оправят жълтите павета, че е време да се излиза на тях!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Хайде всички на паветата! Кой не скача е червен!

  26 Sep 2023 15:44ч.

  Хайде, че Асен иска да надува вувузелятя публично, стига това криене.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Един от всички

  26 Sep 2023 13:48ч.

  Ами ако народецът пък не иска да се интегрира? Какво правим?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Е мииии

  26 Sep 2023 13:58ч.

  Тогава само правителството ще се интегрира и хоп готовоооо! Те пейзаните и без това никой не ги пита!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Бе то тъй, ама правителство без пейзани

  26 Sep 2023 15:48ч.

  които да управлява, става все едно Памела Андерсън без бюст, демек - нищо...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Наблюдател 13

  26 Sep 2023 13:53ч.

  Туй се знае. Нещо ново?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Бай Петко на Кирча

  26 Sep 2023 13:53ч.

  Ти ли ше правип интеграцията ве компир твойта леля алчна. 5 българи съдят нашите "партньори" британците, нещо правиш ли по въпроса

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • без имена

  26 Sep 2023 13:55ч.

  Основната цел на всяко българско правителство трябва да е просперитета на страната и подобряване качеството на живот на хората. Една магистрала не могат да построят тръгнали да ни интегрират. Пак ли ще има Иес, сър!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мери

  26 Sep 2023 13:55ч.

  Основната цел на правителството ИМ е да не остане нито един български домат и поколенията, родени след 1989 г. да ломотят на развален английски (какъвто непрекъснато чувам от учениците наоколо). Скоро една колежка ми показа снимки на телефона си от един квартал в наш голям град, където доста еднополови двойки се мотаят по ъглите.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Български език и азбука се учеха в 1-ви клас, но кой и кога е решил че още в 1-ви клас трябва да се учи и английски език?!

  26 Sep 2023 14:14ч.

  Подкрепяме споделеното от Мери. Пълно обезбългаряване - правят го като дават пари на един нищожества за да изпълняват антибългарската програма. РОДОЛЮБИЕТО да стане мръсна дума.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Като споменахте английския на учениците

  26 Sep 2023 15:52ч.

  та се сетих какво разказваше един стар преподавател по езици. 1944 селските кметове, стражарите и подобни слоеве все още пращаха децата си у градо да учат немски. Полуинтелигенцията се насочи кой английскир кой взе да си припомня френския. А някои учеха руски...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • С други думи, неполиткоректно казано -

  26 Sep 2023 13:58ч.

  основната цел на т. нар. правителство е окончателно да се лишим от суверенитет - това и бездруг е очевадно. Абсурдно е то изобщо да бъде формулирано като приоритет на национално правителство, не ли? Но бихме могли да си представим нещата и така - ако това ще доведе до по-бърз разпад на тези два инструмента на неоколониалната политика на ДД - тогава нека да е така...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • хаирсъзин

  26 Sep 2023 14:01ч.

  "Основната цел на правителството е да се интегрираме през следващите години напълно в европейските и евроатлантическите структури." , без значение каква цена ще платят българите, България и правейки всичко, което ми кажат !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Че на кой и кога му е дремело

  26 Sep 2023 14:18ч.

  за българите?!?!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Според предварителната информация втората част от срещата ще бъде ЗАКРИТА за медиите. ?!

  26 Sep 2023 14:18ч.

  А такаааа, да си дойдем на думата на ЗАКРИТИ ВРАТИ, ТАЙНО, ЗАДКУЛИСНО как ли правителството ще интегрира напълно държавата България, без да пита народа, който поддържа тази държава?! Безродници. За 20 години в НАТО останахме без държава, долу съюзите вредни за българската нация, като паразити.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Отвратен

  26 Sep 2023 14:31ч.

  Боже, пази България от майкопродавци!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Кърджа Али баба бил заселил град Кърджали, дошъл от Бухара ...

  26 Sep 2023 14:31ч.

  Вчера в обедните новини БТВ - показа репортаж за събитието в Кърджали има и издадена книга. Имало легенда уж, че някой си Кърджа Али баба ЗАБИЛ СТРЕЛАТА и основал селището Кърджали. МНЕНИЕТО НА ИСТОРИЦИТЕ: Няма информация за появата на Кърджа Али тук. Всъщност в края на 19 век в годишника на Одринския вилает, се разказва легендата за Кърджа Али. Има и доста художествена измислица. Тя е продиктувана от усилието за този проект да предаде идеята за турския свят. Филмът е направен със замисъл да популяризира тъй наречения пан тюркизъм в миналото, сега турски свят. Това е филм с една пропагандна насоченост“, каза Кулов.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Турското министерство на вътрешните работи е платило 900 000 лири

  26 Sep 2023 14:32ч.

  За направата на документалната лента турското министерство на вътрешните работи е платило 900 000 лири. Според археолозите, първите следи от живот на територията на днешен Кърджали са от преди 8 хиляди години от епохата на неолита. До 14 век в района има само християнски манастир и селища. Според учените, първото турско население се появява след края на 18 век.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ето тук повече

  26 Sep 2023 14:34ч.

  Скандал за документална лента: Спорове около филм за Кърджали, финансиран от Турция. До 14 век в района има само християнски манастир и селища! .... https://btvnovinite.bg/bulgaria/skandal-za-dokumentalna-lenta-sporove-okolo-film-za-kardzhali-finansiran-ot-turcija.html

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Докато си избираме Кирета и Боковци или си седим и не гласуваме

  26 Sep 2023 15:57ч.

  не за Кърджа Али легенда це излезе, ами и за София че е основана от прочутия Суфи Аа Гьот-истер Бюлюкбаши.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Защото избираме идиоти на власт.

  26 Sep 2023 14:34ч.

  Затова колонията е в тинята и копае надолу. Ако някой си прави илюзии значи е тотален идиот.Срам ме е.Емиграция и отказ от колонията.Това десетилетие 5 милиона, следващото 4, а в 2050 разчленяване на колонията както е било преди съединението и ще се въстанови историческата правда.И тогава стадото и овчарите му ще си седнат на насраните задници.Слава на онази НРБългария, а колонията-майната и.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • соф

  26 Sep 2023 14:41ч.

  То и с Германия на 2 пъти се интегрирахме.....и после олеле.....паметник на С,,армия,

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Фффффф

  26 Sep 2023 14:53ч.

  денкоф е предател, родоизменник, служител на сащ, мразещ България!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Митето

  26 Sep 2023 14:53ч.

  И какво правиха повече от 15 години управляващите?Драпаха си т-шаците ли?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • този човек има ли разум

  26 Sep 2023 15:11ч.

  На този премиер не му ли ясно за какво ни искат в НАТО или се прави на неразбиращ. Ако не е учил география, да вземе картата на Европа и да я погледне. Не е ли прочел поне един материал от тези в Западната преса, където всички са единодушни, че България и Румъния са приети в НАТО и ЕС единствено по геополитически причини. Няма ли грам разум да го разбере, а уж академик бил. Не вижда ли, че при един евентуален сблъсък между Русия и НАТО ние ще сме в ролята на Украйна, иска или не иска това. Геополитиката и географията няма да го питат. Просто ще бъдем изпепелена погранична зона, в която се водят всички сражения. Колкото повече бази на НАТО има у нас, толкова повече ракети ще падат върху нас - не го ли проумява. И НАТО нищо няма да направи или ще ни защити така, както защитава Украйна - 400 000 избити украинци; разрушена инфраструктура; скапана държава, живееща само на помощи, които се отпускат срещу ангажимента да воюват до последния жив човек. А нашите деца и синове ще са първите, пратени на фронта. Когато ти е такова географското, икономическото и военното състояние, единствения ни шанс е пълен НЕУТРАЛИТЕТ. А не да ставаме първа фронтова линия, за каквато ни готвят.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Доктор

  26 Sep 2023 15:11ч.

  Продажен плъх.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Евфемизация

  26 Sep 2023 15:14ч.

  В Европа по политическите върхове няма автентични, национални елити. Какви има тогава? Има селекционирани, специално, подготвени (или надлежно обработени) и инсталирани! Редно е да отбележим и признаем, че селекцията и подготовката са едностранен американски процес, но по отношение на ИНСТАЛАЦИЯТА те категорично разчитат и получават "нашето" съдействие. Последното се случва мълчаливо, бездейно и направо отчаяно, което илюстрира и доказва ДОКЪДЕ СМЕ СЕ ДОКАРАЛИ! Има и друга страна този процес. Споменахме политическите елити на страните, които не съвпадат задължително с истинските. Бербок, Шолц и Макрон що за елит са?! Кой ще наблюдава така хладнокръвно как му отмъкват сделки за милиарди - френските подводници и ... дори българското оръжие, което логично трябваше да бъде поръчано в Европа. А това е невинно на фона на умишленото обезкървяване на Европа, което се свучва пред очите ни! Откъдето произтича истинският въпрос - къде е автентичният национален европейски капитал, къде е националният елит на Европа, което включва далеч не само капитал, а много повече неща - като се започне от философията, теоретичната физика, демографията, та се стигне до битови аспекти на загрижена регионална политика?! Няма ги, просто ги няма, ... или не ги виждаме. Европа е заприличала на една немощна и склерозирала старица, която отчаяно и обречено чака края си. На пръсти се броят обществата, които видимо не са се предали. Великобритания, Унгария, Турция. Вероятно Швейцария, ама там е особено! Моля допълнете ме, обосновете се! Е, също Русия! Те си решават техните проблеми. Част от елита им правилно разчете и разбра онзи процес от Малта, усети се за готвеното и въстана. Някои от изброените страни имат още ресурс, огромен ресурс - природен, демографски, финансов и видимо има на какво да се опрат! Вероятно само Унгария се опира на воля и патриотична решимост. Кръв ми капе от сърцето, но нашата страна видимо приключи, приключиха я, докато тя бездейно и безидейно наблюдаваше! А този двуличен мръсник горе, щял да интегрира напълно, ... след вече почти 20 години ... все по-пълна интеграция! Що за свят е това?! Интеграция е евфемизъм на ликвидацията!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Малтиецът

  26 Sep 2023 15:31ч.

  Доколкото беше споменат процесът от Малта - тук има една интересна линия на разсъждения. Ако САЩ действително имаха автентично желание да доминират света ПЪЛНО И НЕОГРАНИЧЕНО, НО ПРИ УСЛОВИЕ ДА ПАРТНИРАТ С НЯКОГО, кого можеше и трябваше да изберат към 1990 г. Отговорът е очевиден - един либерално трансформиран наследник на СССР, на чиито елити е трябвало да бъде предложена честна "сделка" и тази сделка да се изпълни. Вече е напълно ясно, че те и тогава и сега, никога не са имали такива намерения. Има вече достатъчно доказателства, че нещо е обещавано, че са правели поне двусмислени изказвания, но дотам! Това е друг тип култура, която не дели и не "дава"! Културите са такива, каквито са! Не е удачно да ги делим на такива и онакива в резултат на някакво емоционално и интелектуално усилие. А да не говорим, че вече - 33-34 години по-късно, на дневен ред излизат други предизвикателства, което опира до решения от типа - канцелиране, зачистване, премахване, унищожаване. Това са категории, в които мисли един нестрого национален елит, а вероятно повече е нещо друго, вероятно дори с нехуманни характеристики.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Kubis

  26 Sep 2023 15:45ч.

  Говори сламения премиер както му наредят, но ние не сме гласували за тези “сладки“ нещица! Означва, че сте вредни и пагубни! Слуги на Сатаната е Денков и компания и работят против България! Когато дойде време за разплата това безлично човече да не казва: а пък мен защо? Виждам страхливия ти поглед и не знам как ще се оправдеш! Също като плъшок си!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • рукола Z

  26 Sep 2023 16:01ч.

  Еми не ти е спуснато свише да го постигнеш... българите не сме лоботомирани достатъчно 🤣

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • БОЖЕ, РАЗДАЙ СПРАВЕДЛИВОСТ!

  26 Sep 2023 16:22ч.

  Тези хора затриват България.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • thenewone

  26 Sep 2023 16:51ч.

  Ми кво отговорил Господ на оня, дето искал да спечели от тотото: "Пусни фиш!"

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Народът трябва да

  26 Sep 2023 17:19ч.

  Раздаде справедливост . БОГ високо ,цар далеко , народ никакъв го няма .

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Споко

  26 Sep 2023 17:11ч.

  Всеки народ си заслужава съдбата. Само ние ли правим изключение?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Променен Интегратор

  26 Sep 2023 17:32ч.

  А как върви борбата с корупцията?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • wwww

  26 Sep 2023 18:34ч.

  Това е по-добро от всяка виагра. Съветвам всеки да го опита поне веднъж в живота си - ще подобри сексуалния ви живот многократно, прочетете го сами ------ https://welcome.to/biocom

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи