Newsweek: Политиката на САЩ в Украйна провокира глобална ядрена война

Newsweek: Политиката на САЩ в Украйна провокира глобална ядрена война

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Външната политика на САЩ в подкрепа на Украйна провокира напрежение между свръхсилите, което може да доведе до глобална ядрена война. За такава заплаха говори Макс Ейбрамс, професор по политически науки в Североизточния университет в Бостън, съобщи американското издание Newsweek.

„САЩ са захвърлили всякаква предпазливост настрана. Президентът Байдън продължава да се съгласява да доставя на украинските въоръжени сили оръжия, които преди това не можеха да бъдат прехвърляни поради риска от ескалация – от системи за противовъздушна отбрана „Пейтриът“ до танкове „Ейбрамс“, касетъчни боеприпаси и изтребители F-16.

Последното такова опасно решение може да бъде изпращането на системи АТАСМС на Киев.“

Авторът твърди, че Вашингтон няма да спре доставките за Украйна докато „не усети ядрен взрив над главата си“.

В същото време Ейбрамс отбеляза, че смята подобен подход за много радикален, опасен и дестабилизиращ за съвременната архитектура на международната сигурност.

По-рано източници от Белия дом съобщиха, че Вашингтон се е приближил до решение за прехвърляне на ракети с голям обсег на действие на Украйна през есента. Според вестника президентът на САЩ Джо Байдън ще трябва само да одобри това решение.

Източници: kritichno.bg, newsweek.com

 

 

 

Коментари

 • Юдомасон

  16 Sep 2023 16:28ч.

  Решението за рестарт на цивилизацията на планетата е глобална термоядрена война, от пепелта на която, ще се въздигне третия храм в Йерусалим.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • БПФ

  16 Sep 2023 17:21ч.

  Ами защото Путин е лиглю !!! Трябва да даде ултиматум: на удар от американски ракети по руски градове ще бъде отговорено с термоядрен удар по Вашингтон !!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • БПФ

  16 Sep 2023 17:22ч.

  ...нека американците да му мислят - ако им се живее, да вдигат революция и да свалят чучулото !!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи