Настимир Ананиев: Не е вярно, че министърът на културата е бил напушен и пиян

Настимир Ананиев: Не е вярно, че министърът на културата е бил напушен и пиян

За мен той е неразбран с този клип, който е пуснал. Сега, дали е трябвало да го пуска в ролята му на министър, това може да се дебатира. Но да се говори, че е бил напушен или пиян, въобще няма нищо такова!", каза Ананиев пред БНТ.

Управителят на БНБ е важна позиция, свързана с влизането на България в еврозоната. Въпросът е да се седне и да се изговори, но аз не виждам желание по тази тема да има диалог. Това заяви в предаването "Денят започва с Георги Любенов" на БНТ депутатът от ПГ на "Продължаваме промяната" и основател на партия "Волт" - Настимир Ананиев. 

Той допълни, че по време на гласуването на правилата и процедурата за избор на нов управител на БНБ от "Продължаваме промяната" са поискали да се удължи срока, за да има време за обсъждане в коалицията и управляващите да излязат с единна кандидатура за поста. От "Има такъв народ" обаче, не са се съгласили на това. 

"Защо отказаха да удължат срока, за да излезем с единна кандидатура? Това за г-н Каримански детската мечта ли им е? За мен е важно да има единна кандидатура в коалицията, това може и г-н Каримаски да е, но защо е това бързане, аз не разбрах - това създаде напрежение", каза Ананиев.

По въпроса с позицията за Република Северна Македония Настимир Ананиев увери, че българският интерес ще бъде защитен. Той изтъкна, че не вярва премиерът Кирил Петков да е обещал пред европейските партньори срок за вдигане на българското вето, защото в противен случай, това е щяло да се подложи на обсъждане в коалицията.

"Ние сме поискали 4-5 неща от Република Северна Македония и аз съм сигурен, че те ще се случат преди Северна Македония да продължи напред. За нас е важно нещата, които ние искаме и са важни за нашия национален интерес, да се случат", каза Настимир Ананиев.

От друга страна, изтъкна той, е важно за България да бъде лидер в процеса по присъединяването към ЕС на страните от Западните Балкани.

По темата с видеото, публикувано от министъра на културата Атанас Атанасов, Настимир Ананиев заяви, че Атанасов освен министър е и артист и проявата му е неразбрана. Той посъветва министъра на културата да съди за клевета всички, които твърдят, че е употребявал алкохол или наркотици при заснемането на клипа.

"За да говориш за един човек, трябва да го познаваш. Той е сериозен млад човек с огромен потенциал, но той също така е и артист. Не е вярно, че е бил напушен и пиян. Ние ще обсъдим този казус. Трябва да се прецени как да се подходи, защото той е криворазбран от много хора. Познавам визията му - човек честен, некорумпиран, антипод на управлението на ГЕРБ. За мен той е неразбран с този клип, който е пуснал. Сега, дали е трябвало да го пуска в ролята му на министър, това може да се дебатира. Но да се говори, че е бил напушен или пиян, въобще няма нищо такова!", каза Ананиев.

Целия разговор вижте във видеото.

 

 

Коментари

 • Настимирчооо

  10 Апр 2022 7:18ч.

  Правя ти забележка , и на други изказващи се.Нещата , които СМ трябва да направи НЕ СЕ СЛУЧВАТ.Може да се случи да ти падне саксия на главата,да си забравиш телефона или чадъра,да те ухапе куче и т. н.Всичко друго важно се извършва,прави или задейства!Не използвайте глупави клишета!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Бегай, скрий се и повече не се показвай пред хора!

  10 Апр 2022 7:22ч.

  Нещастен апологет на дрогирани лъжливи продажници.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • За неграмотните безродници от ПППППП

  10 Апр 2022 7:48ч.

  Апологет означава защитник на вредни обречени

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • каузи

  10 Апр 2022 7:49ч.

  Точка.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Настимир Ананиев: Не е вярно, че министърът на културата е бил напушен и пиян

  10 Апр 2022 7:27ч.

  Възможностите са три: алкохол, дрога, заболяване.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Въпросче 10 Апр 2022 10:09ч. За кого агитирате, за крадливия Боко или за продажника Копейкин?

  10 Апр 2022 7:28ч.

  За Асанчо с нежния фалцет, Кирчо двуродника и Ко.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Богдана Тотева

  10 Апр 2022 7:32ч.

  Там, където някога е седял Вазов, сега седи един олигофрен, един клоун и наглец, който е срам за българската култура и за Бългаиря! Ясно ли ти е, Нестимире?!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Жизел Каракютукова

  10 Апр 2022 8:50ч.

  ДеБарско нищо_жество, Иван Вазов не е бил министър на културата, а на образованието! Виж, Вълко Червенков е бил, Людмила Живкова е била, Георги Йорданов също! Изобщо министри на културата са били лица, от които произхожда сектата ДБ, по произход, манталитет и некадърност!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • teridan

  10 Апр 2022 7:41ч.

  Две са възможностите - или е бил напушен и пиян, или е малоумен. Всъщност малоумието не е по вина на човек, донякъде е природна даденост и не само по себе си не е причина за осъждане. Просто на такъв човек мястото му не е на министерско кресло.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ?????

  10 Апр 2022 8:06ч.

  Ако не е бил под влияние на вещества значи е идиот. Настимир да избира кое му харесва повече.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Прав е! Не е вярно.

  10 Апр 2022 8:37ч.

  Както не е вярно, че някои обичат сребърниците. Реформаторския блок, „България на гражданите“ и ракетата носител от Горна Волт-а. Мани, мани.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ФРОЙД Д-р

  10 Апр 2022 8:42ч.

  "Не е вярно, че Министъра е бил нарушение или пиян", той просто е идиот, който се дрогира. Същото важи и за Киро и за цялата трупа гастролиращи измамници ПП

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Невероятно е

  10 Апр 2022 8:48ч.

  колко неправилно говори на български език този. УжасТ ! Голямо падение на културата и книжовността в Бг-то.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Не забравяйте, че недовалтвайки ...

  10 Апр 2022 8:59ч.

  ...от министрите, недоволствате от Ким & Херо, а това е измяна.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • хамалин

  10 Апр 2022 9:05ч.

  не зъбравяйте уважаеми швейцарски bg граждъни,чи днес е "Уйкиндъ" (по полекъ съ пинчвънито)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Нарколог

  10 Апр 2022 14:56ч.

  Пенделчето нито е "напушено", нито е "пияно" (аз като го гледам, то не мое да издържи на 100 мл. ракия) , а е дрогирано с ОПИАТИ ! Морфиноподобно вещество - хероин, лидол, фентанил,суфентанил,лидол , налбуфин и т.н. Тесните зеници го издават. Хероиново наркоманче.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Как ли го викат господарите?

  10 Апр 2022 20:34ч.

  "Nastyyyyyyy" :)))))

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи