Напрежение в бежанския център в Елхово: Украинци се оплакаха, че няма вода и храна

Напрежение в бежанския център в Елхово: Украинци се оплакаха, че няма вода и храна

Бежанците във временни център за настаняване в Елхово споделиха, че има проблем с храната за децата и водата. 

Те сигнализираха, че са на студено и гладуват. Според тях организацията не е добра. Някои казаха, че искат да са в стаи с прозорци и не ги интересува луксът или морето.

По-късно имаше закуска и вода, но според настанените в Елхово е недостатъчна и некачествена тестената закуска за децата. Бежанците заявиха, че нямат нужда от лукс, но да има храна, топла вода и прозорци. Някои споделиха, че и сами могат да измият местата, където ще ги настанят.

550 украински бежанци бяха приети във временния лагер за 72 часа.

Мариана Тошева от Агенцията за бежанците обясни, че има вариант и БДЖ отново да се включи при разселване на бежанците.

„Тук е буферна зона и не е желателно повече от 72 часа да са хората по обективни обстоятелства. Снощи на една от възрастните жени й е прилошало и е дошла и линейка. Диабетно болни има,  семейство слепи хора, така че това. В 8 ч. ще има закуска след това Българският червен кръст ще донесе пакетът храна за деня“, каза тя.

Предвижда се от буферния център да тръгнат бежанци към базите, но не се знае колко ще са. Ястребино е една от базите, към които ще се насочат украинци. 

Майки казаха, че някои от децата са си легнали гладни.

А на закуската, която дойде към 9 часа,  бежанците не бяха доволни. Те споделиха, че няма чай и вода, а само сух хляб, което не е добре за децата.

По-късно раздадоха по една вода на човек, чуха се и грозни реплики от двете страни. 

 

Коментари

 • Глупост

  01 Юни 2022 9:51ч.

  Това с настаняването на т.н. “бежанци” в петзвездни хотели по морето беше върховна глупост.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Реплика

  01 Юни 2022 10:20ч.

  Я стига, в Чехия настаняват тези украински навлеци в ПАЛАТКОВИ (!!!) лагери. Чешки портал Ceske Noviny съобщава, че пожарникари в Прага започнаха да изграждат втори палатков лагер за украински бежанци …. ПАЛАТКОВ ЛАГЕР с WC и други екстри, като дори масите за хранене са отвън !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Зависи...

  01 Юни 2022 11:38ч.

  ...за хотелиерите голяма част, от които не са ли съдружници с политици и висши чиновници това не бе ли добре дошло след последните два ковид-сезона?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ЗИП

  01 Юни 2022 10:14ч.

  Точно там и е мястото ! При сирийците и афганистанците в лагера в Елхово. Зад телената ограда !Всичко друго е расизъм ! Защо сирйците да са по-долу от украинците ? Дамаск е град на 5000 хиляди години, по това време в земите на сегашна Украйна са ходели в кожи от диви зверове и са ядяли дървени кори...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ЗИП

  01 Юни 2022 10:14ч.

  Пък и има "плюс и минус". Ще протече ток. Мъже от Близкия Изток и жени от Украйна. Това е естествен природен закон !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • До :Глупост

  01 Юни 2022 10:16ч.

  Досеге не видях нещо, свършено от управниците ни, което да не е върховна глупост!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ЗИП

  01 Юни 2022 10:20ч.

  Кирчо Траволта се усети и почна да да прави що годе правилни ходове. Юридически няма оръжие за Украйна, бежанците в Елхово, до 2024г Бургас ще приема руски петрол единствен в ЕС.. Ако лепне и едно вето на Македония и измуфти Запада въпреки обещанията, че ще говдига мое и да се задържи на поста с оглед че никой не иска връщане на Бай Ганьо...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • мизерни неблагодарници

  01 Юни 2022 10:39ч.

  Какво студено бе, до 28 градуса е. Да си ходят в Западна Усрания, където няма война и зеленият мерзавец да задели за издръжката им от милярдите давани за войнятя. Къде в Европя ся ги нястанявали в скъпи хотели? Само нашите национ3лни предатели срещу едно потупване от краварите.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Observer

  01 Юни 2022 10:42ч.

  Описали сте по-гадно от другите, така коментаторите ви ще бъдат задоволени.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Линда

  01 Юни 2022 12:45ч.

  Гарнирай с рози на вкус.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • mini96

  01 Юни 2022 11:42ч.

  Който не му харесва е свободен да напусне!Това имаме в момента това предлагаме,а за наглите хохли и това е много!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • чоки лошия

  01 Юни 2022 11:44ч.

  АМИ ДА СИ ХОДЯТ БЕ ЩОМ НЕ ГИ УСТРОЙВА ,СИРИЙЦИТЕ НЕ КАЗВАТ НИЩО

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Какво ли още беди ще се стоварят върху хондрокефалните българи? На този вълнуващ въпрос отговаря пророчицата Митрофана от Козлодуй. Взира се тя в кристалната си топка и с тревожен глас пророкува:

  01 Юни 2022 11:53ч.

  Виждам хиляди, които навлизат в България. Атакуват откъм юг, нищо не може да ги укроти. Всичко помитат по пътя си. Месецът - март, година 2026. Това са страшните воини на султан Ердоган. Заповялад е операция "Баязид Йълдъръм" - България скоротечно да се върне в Османската империя. За 8 часа аскерът стига до Видин и Добрич. Тълпи бежанци се щурат като хлебарки навред.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Посоките са четири и нещастие дебне отвред. Южна Румъния е анаксирана от Путин и там българите са обявени за неприятелски бежанци. Западната граница е затворена.

  01 Юни 2022 12:02ч.

  Сръбските граничари се забавляват - пийват винце, замезват пллескавици, на Миле Китич се кефят, а бежанците ги гледат зад телената мрежа. Безутешно е и на границата с Македония. Тя вече е приела исляма, а българите са обявени за гяури-фашисти. На юг пък гърците пускат само жени 90-60-90 до 25 години. И толкоз черни мисли ми тежат, че аз не искам нищо да си спомня.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мери

  01 Юни 2022 12:25ч.

  ....Те сигнализираха, че са на студено и гладуват..... Студено, при 29 градуса!? Снощи по телевизора чух две възрастни бежанки, които се сърдеха и викаха, че децата искат на море! Думи нямам, не че нямам, но трябва да работя от 6 сутринта! Не се оплаквам!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи