На срещата с контактната група „Български възход“ поиска антикризисно правителство, декларира готовност за работа с всички

На срещата с контактната група „Български възход“ поиска антикризисно правителство, декларира готовност за работа с всички

Следвайте "Гласове" в Телеграм

След срещата с контактната група, водена от президента Росен Плевнелиев (2012 - 2017 г.) и Соломон Паси в парламента, от „Български възход“ се обявиха за антикризисно правителство.

"Смятаме, че диалогът трябва да подължи. Ние от "Български възход" ще работим по темите, в които сме работили - за повече сигурност, справедливост и солидарност, в полза на националните интереси на българското общество, което за нас означава защита на интересите на гражданите и бизнеса,  каза Виолета Комитова от "Български възход".

Тя посочи, че не са били обсъждани партии.

"Никога не сме говорили за управление, говорили сме, че партиите в Народното събрание трябва да си взаимодействат. Българските граждани са ги изпратили там не за да се карат, а да взаимодействат и да търсят решения в полза на гражданите и на бизнеса."

На въпрос кои формации биха подкрепили от БВ Комитова отговори: "Не мога да ви кажа. Много е рано да се говори за това кой кого би подкрепил. Според мен всички политици трябва добре да преценят как и в какво биха участвали. Ние сме най-малката парламентарна група и не сме в позиция да определяме условията".

Само чрез взаимодействие между партиите могат да се решават проблемите на българското общество. Ние от "Български възход" сме готови да си сътрудничим и да съдействаме на всички партии в българския парламент, за да се решават проблемите на хората. Това заяви Виолета Комитова в началото на срещата с контактната група, водена от Соломон Паси и Росен Плевнелиев.

Никога не сме говорили за управление, а, че партиите в Народното събрание трябва да търсят решения, подчерта Комитова. Трябва всички политици добре да преценят как и в какво биха участвали, ние сме най-малката парламентарна група и не можем да определяме условията, добави тя.

По-рано днес контактната група разговаря с парламентарната група на ГЕРБ-СДС. В понеделник е срещата с ДПС. 

От „Продължаваме промяната“, БСП и „Демократична България“ са дали писмен отказ за разговори, а според Соломон Паси първият общ политически знаменател е между тези парламентарни групи, които изслушаха прави химна на Европа при откриването на новото НС.


Източници: бТВ, "24 часа", NOVA TV

 

 

 

 

Коментари

 • Гражданин

  22 Окт 2022 12:47ч.

  Липсата на суверенитет обезсмисля всички държавни институции. Държавните органи не представляват държавата, а външния интерес, подреден вече добре в наднационални институции, неизбрани от никого. Както и контактьорите - неизбрани от никого, но прдсатавляващи определени интереси!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • антикризисно?

  22 Окт 2022 13:14ч.

  А каква е кризата? Не е ли по-добре да спрете да натрапвате на хората изкуствените си кризи?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Кризата е критическата възраст на хегемона

  22 Окт 2022 13:37ч.

  Не може да преглътне, че все по-малко успява да паразитира върху останалия свят

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ама че европейско

  22 Окт 2022 14:39ч.

  Защо не сте излъчвали на живо срещата? Дано някой е направил запис и да го пусне по-рано, за да знаем какво са говорили наистина.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Зодия Прасе

  22 Окт 2022 15:36ч.

  Лъвове, тигри, леопарди; камилски птици и свински прасета - елате да ги видите! Пред вас е нерегламентираната група за ге(й)ополитическо сводничество, оглавявана от пимп Росен и пимп Соломон.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • не е само разделяй и владей

  22 Окт 2022 15:49ч.

  Става дума за технология за контрол: "колонизаторът създава проблеми и кризи, а после става водещ фактор в тяхното решаване, получавайки игрово предимство и право да определи правилата".Ако ние приемем кризисния дневен ред,значи признаваме чуждите правила,ставаме обект на играта, т.е. сме пържолата в чинията на господаря.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи