МВР проверява призиви за ескалация на напрежението на планираните протести

МВР проверява призиви за ескалация на напрежението на планираните протести

Вътрешният министър Бойко Рашков

Министерството на вътрешните работи започва проверка в цялата страна във връзка с публикации в социалните мрежи, в които се призовава към ескалация на напрежението по време на планираните тази седмица протести. Целта е незабавно да се установят лицата, които призовават към противоправни действия, съобщи МВР.

Протести "за" и "против" политиката на кабинета са планирани преди дебатите и гласуването от парламента на поискания от ГЕРБ-СДС вот на недоверие към правителството на Кирил Петков.

Тази вечер в 18 часа пред президентството е насрочен "Марш за европейска България-в защита на парламентаризма и демокрацията", организиран от инициативата "Правосъдие за всеки". В 18.30 ч. пред парламента е насрочен граждански протест в подкрепа на правителството.

Такива демонстрации се очаква да се проведат и във вторник, в деня на гласуването от депутатите на вота на недоверие.

Отново във вторник пред парламента се организира и митинг на партия "Възраждане" с искане за оставка на правителството и за свикването на предсрочни парламентарни избори.

Източник: БНР

 

 

Коментари

 • Рашков да вземе да провери

  20 Юни 2022 13:16ч.

  За организиране на маси НЕ БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ за провеждане на митинги с политически искания, касаещи управлението на България ! Кой ги организира, Рашков ? Кой стои зад тези НЕ БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ ? Не е ли това най-висока степен за заплаха за националната ни сигурност ?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • присъединявам се към искането

  20 Юни 2022 13:22ч.

  Недопустимо е чужди граждани, независимо на какво основание допуснати на територията на страната, да участват в мероприятия с политически искания. В НК има и текстове за тези, които призовават към насилие. На Рашков му се отваря много работа, да видим дали ще се справи.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Много интересно - Дядо Поп пак излиза на протест, ама наопако.

  20 Юни 2022 13:32ч.

  https://www.facebook.com/events/612954939822784/

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Злите приятелски езици

  20 Юни 2022 13:42ч.

  говорят, че утре, вторник, 21 юни, участниците в про-украинския протест пред руското посолство от 9-май отново ще се организират за демонстрация в подкрепа на ПППП. По технологията на Киевския майдан от 2014 г. Софийските ученици от всички елитни езикови гимназии са добре дошли! Нищо не се знае още за раздаване на безглутенови бисквити.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • teridan

  20 Юни 2022 14:01ч.

  ПростоКиро ли проверява МВР?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • тралала

  20 Юни 2022 14:15ч.

  Не е зле със закон да се забрани на чужди граждани да организират протести и да участват в такива в България, защото срещу тримесечната си почивка украинските бежанци като нищо ще подкрепят Кирето, дето ги дундуркаше за наша сметка.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Иванов

  20 Юни 2022 15:44ч.

  Побързайте с проверките,защото скоро ще пристигне новия Гаулайтер от Вашингтон.А той някои неща ги умее - доказано.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи