Москва предупреди Берлин, че е прекрачил червена линия заради оръжията за Украйна

Москва предупреди Берлин, че е прекрачил червена линия заради оръжията за Украйна

Германия прекрачи червената линия, която не трябваше да прекрачва, когато започна да доставя смъртоносни оръжия собствено производство в Украйна. Това заяви в интервю за "Известия" руският посланик в Германия Сергей Нечаев, цитиран от РИА Новости.

В края на юли Германия достави на Украйна първите три от 15 самоходни противовъздушни оръдия Gepard, както и три реактивни системи за залпов огън Mars II и три бронирани гаубици PzH, в допълнение към седемте доставени през юни.

Междувременно Берлин даде зелена светлина на производителя на PzH 2000 Krauss-Maffei Wegmann да предостави на Киев още 100 от системите на обща стойност 1,7 млрд. евро.

"Трябва да се има предвид и моралната и историческа отговорност на Германия пред нашия народ за престъпленията на нацизма по време на Великата отечествена война", допълни Нечаев.

Дипломатът посочи, че подпомагането на Украйна с оръжия, "както англосаксонските съюзници в НАТО изискват от Германия", е път за никъде, който само удължава конфликта и увеличава броя на жертвите.

Според посланика на Москва в Берлин процесът на следвоенно помирение между народите на Русия и Германия сега ерозира.

Междувременно в интервю за Си Ен Ен украинският президент Володимир Зеленски заяви, че засега не планира преговори с руския президент Владимир Путин. Главната цел в момента е да си върнем всички територии, допълни Зеленски на фона на успешно контранастъпление на украинската армия.

Според руската страна нейните силови структури са предотвратили терористични актове в Херсонска област. Съобщава се и за мощни взривове в Херсон, а също, че в хода на т.н. "специална военна операция" са взети под контрол приазовската част на Запорожка област и цялата Херсонска област с големите храдове Херсон, Мелитопол и Бердянск. РИА Новости пише, че и двата региона, в които са сформирани нови администрации, са изразили желание да влязат в състава на Русия.

 

 

Коментари

 • Докато военно-промишленият комплекс на Русия

  12 Sep 2022 8:31ч.

  не ликвидира т.н.5-а колона в държавата в лицето на назначените за една нощ м руски милиардери около Медведев,Дерипаска и други,Русия рискува да изпадне в още по лошо положение!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Александр Мусиенко

  12 Sep 2022 20:13ч.

  https://stalingrad.life/video/prichiny-razgroma-balakleya-kupyansk-izyum-aleksandr-musienko/

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ЗИП

  12 Sep 2022 8:45ч.

  Лидерът започна унищожението на енергийната инфраструктура на Украйна в лицето на ТЕЦовете, но все още пипа с мекия бруст.Шок и ужас ще настане, когато почне да използва термитни смеси с температура на горене около 6000 градуса.Толкова е на повърхността на Слънцето.... :(

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • SWN

  12 Sep 2022 8:57ч.

  Мисля, че следват ужасни неща за Украйна.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • възможно обяснение за руската пасивност

  12 Sep 2022 8:58ч.

  Излезе слух, който междупрочем е релевантен, че е имало някакви турски гаранции от март ВСУ да не предприемат настъпление в Харковска област срещу съответни руски обещания за халтаво воюване. Но в последния момент НАТО в лицето на США е игнорирало турските гаранции и е пуснало поне корпусен авангард от западни наемници срещу военно присъствие от порядъка на не повече от дивизия.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Естет

  12 Sep 2022 9:05ч.

  Кремъл все още не воюва!! Ако воюваше щеше да използва и напалм , бял фосфор и обеднен уран, както американците! Все още е жалостив.Тва си е "славянска болест".Кадиров се зарече да отиде в Москва и да "поговори" с Путин как трябва да се воюва....

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • реотана

  12 Sep 2022 9:09ч.

  Не искат да ескалират, бе, толкова ли не можете да се сетите?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Цветан Седможилищник

  12 Sep 2022 20:16ч.

  Putin, Сердюков и Шойгу ликвидираха съветската армия и резултатът е налице.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • j.jelevban-5тата колона

  12 Sep 2022 9:47ч.

  По -горе поста има основание.Колкото и да е странно инвестициите в Украйна са 50% през русия т.е. водят се руски.Украйна изяждаше построеното преди 90г.Ако имаше задел за бъдещето то беше мизерен и осн.руски.Странно малко руски капитали откри и Киев.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • bodar4uk

  12 Sep 2022 9:50ч.

  Парадоксът на западната пропаганда е, че Газпром е наричан ненадежден доставчик от самите гении, които не спят нощем, измисляйки нови санкции. Ами да стоят без ток и газ, без икономика, тъкмо няма да имат с какво да произвеждат оръжия.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • j.jelevban

  12 Sep 2022 9:58ч.

  Войната в Корея стимулира З.Европа.Обединението за въглища и стомана /ембриона ЕС/ беше стимулирано от южнокорейската война.Вероятно разчитат пак на това.Само че без суровини от Русия?Но ист. опитжсочи че ще има силова консолидация а не разпад в ЕС.Газ,петрол,санкции това е което виждаме.Вероятно това е върхът на айсберга.Много не виждаме и не знаем.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • j.jelevban

  12 Sep 2022 9:51ч.

  Всяка промишлена сграда преди 1990г е проектирана и за война.Предполагам и след 1990г.От една страна Путин пази инфраструктура и промишленост и не ги бомби от друга те са великолепни крепости.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • пълно унищожение на украйна е неизбежно

  12 Sep 2022 9:58ч.

  Все по-вероятно е да се приложи опита на янките с Япония в края на llСВ, когато трябваше с 2 яки атомни разтърсвания дръпнатите очи да бъдат доведени до идея за капитулация. Лвов е подходящ в случая.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Германия прекрачи червената линия, която не трябваше да прекрачва,

  12 Sep 2022 10:01ч.

  Е сега им разказаха играта на германците. Ще им спрат газа!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Направо станаха смешни с "червените линии" !

  12 Sep 2022 10:08ч.

  Урките непрекъснато ги пресичат ! Стрелят не само по територията на освободените зони, стрелят по територията на Русия ! Стотици сгради и къщи В РУСИЯ са повредени от украински обстрел ! Взривиха складове за ГСМ ! Има убити и ранени ! Вместо това Кремълските Предатели бълбукат "красние линеи" и "глубокая озобоченость" , в Москва вървят фестивали и празнични фойерверки...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Eisblock

  12 Sep 2022 10:22ч.

  Дрогаре, с комсомолски плам и лозунги няма печелене на война. Ограничените по обем и интензитет военни действия си имат освен крушка - и опашка. Не могат да замърсяват собствената си територия (временно "украйна") с всякакви тежки и дори ядрени муниции. Ако западните олигофрени не се освестят, рано или късно, ще влязат през вратите в АДА.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Cтанаха смешни с "червените линии" !

  12 Sep 2022 10:33ч.

  Айс, за разлика от тебе, аз бях изключен от Комсомола заради разни нередни приказки и действия... Тази война няма печелене от Русия , докато не си оправи собствените редици, не се изчистят ПРЕДАТЕЛИТЕ. А това Путин очеизвАдно няма сили да направи. И въобще не става реч за ЯО , стигне ли се до необходимост от ЯО за Русия - работата е оттекла...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Хипотезата за употреба на атомно оръжие е налице

  12 Sep 2022 11:10ч.

  Факт е,че западната военна коалиция в Украйна поразява територията и населението на РФ. СВО практически приключи. Западът промени изходните условия и може да очаква ядрен ултиматум за изтегляне на всички оръжия.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ами не са налице ! Имате гугле - вижте и прочетете военната доктрина на РФ !

  12 Sep 2022 11:39ч.

  Там е описано ясно кога се използват ЯО. До там още не се е стигнало, и няма да се стигне , ако в Кремъл се размърдат ! Ако се обяви Военно Положение ! Ако се проведе Мобилизация ! Ако се разтръска малко от сладкия западо-подобен живот руското общество ! Ако се извади от унеса на смартфоните средното поколение ! ( 50+ са наясно с огромната заплаха за Русия) ! Тогава войната се печели и без ЯО !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Eisblock - "12 Sep 2022 10:33ч."

  12 Sep 2022 11:21ч.

  Приятел, в "комсомолът" съм бил номинално и никакъв активист. Винаги и по-скоро - "Черна оФца". Думата ми е, че в контроверса "Фоби срещу Фили" крайните позиции са лишени от реална обективност. Основното е, че измислените "украйна" = "македония", следва да се обезопасят. В чия полза и интереси се напомпват, е повече от ясно. Ето ТЕ са крайната цел!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • СВО не беше написана във Военната доктрина!

  12 Sep 2022 12:04ч.

  Страната ни трябва спешно да напусне западната военна коалиция, иначе застава на линия. Западът пожертва Укр., сега редът е на страните от триморието. Русия няма да има избор - както и в 1989г.ще пожертва ЦИЕ.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Полковник от ГРУ Александр Мусиенко

  12 Sep 2022 18:25ч.

  https://stalingrad.life/video/prichiny-razgroma-balakleya-kupyansk-izyum-aleksandr-musienko/

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Пламен Пасков ТОЙ ЖИВЕЕ В ПАРАЛЕЛНА РЕАЛНОСТ

  12 Sep 2022 20:11ч.

  https://stalingrad.life/video/on-zhivyet-v-parallelnoy-realnosti-plamen-paskov/

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Веселият Роджър

  12 Sep 2022 20:23ч.

  Янките може да са всякакви, но военната им тактика трябваше да бъде копирана от рашките. Първите 10 дни след 24 Февруари Покрайна трябваше да е срината със земята. Едно дърво не трябваше да има останало право. Досега щяха да са забравили за всичко.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • мдам

  12 Sep 2022 22:03ч.

  Ами че те я сринаха. Ама имаха само 2000 - 3000 калибъра. За кое да стигнат. Те колкото снаряди имаха налични не ги жалеха. Ако Украйна имаше химарси в Киев, оная колона, която беше затънала от север в блатата щеще да е размазана още март месец. Нищо нямаше да остане от тях. Ама нямаха. Сега като имат вече на руснаците им припари под опашките.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • софиянец

  12 Sep 2022 22:35ч.

  явно руснаците така и не се научиха, хубав карпет бомбинг, даже след това немската измет ще ги обич, както японската обича хамериканците като освободители, ерго къв пример е бг "управлението: козяшко, бомб тил дей лав ю...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ЗИП

  13 Sep 2022 8:16ч.

  Все още няма предпоставка за използване на ядрено оръжие от Русия? А какво ако не предпоставка е унищожаването на няколко далекопровода до Курската АЕЦ? Нещата презряват....

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи