Митева: Премиерът предложи на Каримански пост, далеч от България

Митева: Премиерът предложи на Каримански пост, далеч от България

Премиерът Кирил Петков е предложил пост, далеч от България на кандидата за управител на БНБ Любомир Каримански. Това обяви депутатът от „Има такъв народ” Ива Митева в предаването „Събуди се” на Нова телевизия. Тя посочи, че става въпрос той да стане представител на България в Световната банка.   

„Депутат от „Продължаваме Промяната” се опита да оферира пост на Любомир Каримански. След това бяха непрекъснати телефонни обаждания от министър-председателя, на които той не отговаряше. В края на краищата отговори, за да му бъде офериран пост доста далеч от България”, коментира Ива Митева.

„Не е идеята ние, които сме в България и сме натрупали опита си и знанията тук и сме влезли в политиката, за да вършим нещо и да дадем това, което сме научили, да отидем в чужбина. А тези, които са били в чужбина и нямат тези знания и опит, изведнъж да дойдат да ни управляват. Доста е странно, обезпокоително е, тревожно е и показва, че няма честна игра. А всъщност нали затова дойдохме”, подчерта Митева.

От вчера няма нови заплахи към Любомир Каримански, разкри още Митева. „Не е добър знак, когато има две кандидатури, когато има избор на управител на БНБ и напрежение да се появяват такива заплахи”, добави тя. 

Според нея е логично и близко да се сетим защо, кой и откъде идват тези заплахи. „Смятам, че натискът е той да се откаже. Но той няма да го направи”, категорична е Митева.

Тя коментира и призива на премиера да бъдат оттеглени и двете кандидатури. „Когато с такава лекота сте склонен да си оттеглите кандидатурата, значи тя не е нито убедителна, нито вие ѝ имате доверие. Ние имаме доверие в Каримански и няма да оттеглим кандидатурата му”, заяви още тя.

Целия разговор гледайте във видеото.

 

 

 

 

Коментари

 • рукола Z

  09 Апр 2022 8:06ч.

  Госпожо, този каримански последно за военен министър ли става или за управител на БНБ? Обърках се ... 🤔

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Николай Савов

  09 Апр 2022 8:14ч.

  Оферира? При толкова опит и знания от България.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • the dumming down

  09 Апр 2022 14:07ч.

  инициираме, входираме, банкираме, кадруваме всички вече и чуждиците дори не ни възмущават... По-страшното е, че децата не могат не само да пишат (ръкописно), защото само печатат, но и дa четат / разбират... Болести на времето, а ние сме прекалено уморени да оцеляваме за да направим нещо...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ачо

  09 Апр 2022 8:15ч.

  Др. Каримански ще става посланик в Монголия!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • хаирсъзин

  09 Апр 2022 8:21ч.

  нормален човек говори честно и свързано. За щастие, наше, за нея никой не може да каже, че е просто Ива

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • рукола Z

  09 Апр 2022 8:26ч.

  Съжалявам, но нормален човек не би крепило подобно правителство... моите съболезнования за БСП... ИТН и ДБ си бяха умрели и без това!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Богдана Тотева

  09 Апр 2022 8:30ч.

  Чалгарска Митева слугиньо! вашият, пардон - сарайският Каримнски трябва да бъде разследван за извършени ужасяващи финансови престъпления и пране на пари! Защо мълчиш като задник и не казваш на КОИ банки е бил управител и разследвани ли са тези банки за подобни престъпления?! Я кажи на учиндолския чалгар да обади на сарайския ви "сценарист", че и тази му задача няма можете да изпълните!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Оргсекретар на герб-жени

  09 Апр 2022 8:44ч.

  Поредно респектиращо включване на Богданка. Жено, ти ще изградиш биография тук, следващата стъпка е да се превърнеш в институция. Лошо е единствено обстоятелството, че отдалеч ти личат тежките културни дефиците. Те не пречат на горното, но издават, че най-вероятно си геппаджийка, която пищи, че е отстранена от копанята.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Водещи мотиви?

  09 Апр 2022 8:52ч.

  На пръв поглед има нещо ирационално в ожесточеността на този спор. Слави е ясен, при него опира до селска чест. Обаче, ПП сериозно тревожат. Биография и битност правят Гюров един смешен кандидат. Какъв е този безумен натиск?! Нещо важно не знаем! В Упр-ние Емисионно на БНБ има спящи едни сериозни пари. Дали пък някой не мъти раздвижване на борда и правилно управление на резервите.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Fjcjvjcjcjvj

  09 Апр 2022 8:52ч.

  Каримански е престъпник! ИТН са прости безхаберници! ПП са измамници опасни за България! БСП са глупаци! ГЕРБ са крадци! ДБ са чужди слуги както и всички изброени дотук! Трябва да ги разчистим ВСИЧКИТЕ за да оцелеем!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Много неизвестно, недостатъчно уравнения

  09 Апр 2022 9:28ч.

  Модерните общества станаха пределно сложни системи, които безалтернативно се нуждаят от от постоянна управленска намеса. Крайната ви оценка за Каримански и леко изненадваща, но какво тук значи някаква си личност?! Проблемът е кому можем да възложим и да дадем, макар и временно, някакво там доверие. Свършиха се! Защо новите да са по-добри?! Янев?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • хаирсъзин

  09 Апр 2022 10:25ч.

  В тези случай изборите се явяват черната кутийка в обратната връзка на схемата. Въртят се докато влезе в установен режим системата. Цената е висока

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Акция и Реакция

  09 Апр 2022 11:13ч.

  Хаирсъзино, право думаш! Ама исках да чуя това същото от устата на онзи с непроизносимия ник. След влизане в буквално автоматично действащ режим: избори->безобразия->прогонване(катастрофа)->избори, дори и най-изостаналато общество неизбежно ще реагира към промени. Няма друг начин!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Вгледайте се в снимките на Ива! Плашещи са чувствата, които излъчва лицето на това сприхаво женче.

  09 Апр 2022 11:06ч.

  Изражението й еманира натрапчива напрегнатост, явна раздразнителност, плашеща тревожност и дузина още негативни емоции. Предполагам, че те са придружени и от физиологични симтоми като често главоболие, сърцебиене, констипации, изпотяване, учестено дишано, парадонтоза, кошмари и т.н. Въобще Ива притежава типичната аура на тенджера загорял буламач.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Първо да кажа,

  09 Апр 2022 11:23ч.

  че Ива има моите симпатии, като стойностна личност, самонаправил се с много труд човек, пък и женствеността и по някакъв особен начин ми въздейства. Признавам, че миналия парламент тя имаше едни смущаващи и леко хистерични прояви. Описваните симптоми са в недобронамерен контекст. Аз провиждам нетърпимост към идиотщините

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Бай Милор, от село Парамун социален антрополог

  09 Апр 2022 11:20ч.

  Според уикипедията Ива Митев е съпруга на поета Георги Рупчев. Ако това е вярно, то е странно как един поет, обикновено надарен с волна душа, може да съжителства с женичика, чиито пискливи, нервни трели мигом гонят всяко поетическо вдъхновение. А може би Ива е нещо като Пепеляшка, която подир полунощ се преобразява от кресливо, нервно женче в мило, любвеобилно, мъркащо коте.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Бай Милор от село Парамун социален антрополог

  09 Апр 2022 11:28ч.

  Клетият Рупчев заслужава награда за своето митично търпение - например приз за сурдомеланнхолична поезия "Сприхава Луна". Ето и стих, с който може да кандидатства, озаглавен "17 ЮНИ, ЗАРАНТА / На Ива"

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Бай Милор от село Парамун социален антрополог

  09 Апр 2022 11:37ч.

  Заваля / и във твоя прозорец градът се разми в алинеи. / Вътре утрин е с мирис на супа, / фрикасе и кафе... И допушват / цигара ръцете ти. / Снощи те бяха две плахи криле / Още не е решено какво да се прави, / още не е решено дори и за БНБ.. Минават коли / и навярно от нерви, навярно по навик / дращиш с нокти стъклото. / Вали.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • как не може на всинца ви да се предлажи пост далеч от българия

  09 Апр 2022 11:27ч.

  Аман от вас.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Лошото е, че постовете 'далеч от България'

  09 Апр 2022 14:26ч.

  са само дразнители, от които ни се струва, че сме се "отървали", но с унищожителен потенциал (за държавата)... Доволни ли сме, че военният министър на отбраната (служебен кабинет) беше изпратен като посланик в САЩ в сегашния критичен момент? Ами Бъчварова - посланик в Израел?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Фаина Раневская

  09 Апр 2022 11:40ч.

  Има хора, в които живее Бог, има хора, в които живее Дявол, а има и такива, в които живеят само глисти.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи