Министерството на енергетиката отхвърли твърденията, че е блокирало новата газова връзка с Гърция

Министерството на енергетиката отхвърли твърденията, че е блокирало новата газова връзка с Гърция

Относно фалшивата новина, публикувана в сериозна медия, със заглавие: „Служебният кабинет на Радев блокира газовата връзка с Гърция“, заявяваме категорично, че енергийният министър Росен Христов по никакъв начин не е отменял назначенията в „Ай Си Джи Би“ АД. Това заявиха от Министерството на енергетиката.

Няма нито заповед, нито протоколно решение за спиране на вписването. Отказът за него е от Агенцията по вписванията и е мотивиран с предписания, които трябва да се изпълнят. Сред тях са неизпълнени административни изисквания и липсващи задължителни документи като решение на националните регулаторни органи за одобрение на взетите решения. Предписанията включват и отстраняване на фрапиращи правописни грешки в изписването на името на новия член на УС на дружеството.

Подчертаваме, че цялата документация по двата опита за вписване е изготвена и внесена на 29.07.2022 г. – 1 ден преди крайния срок и 3 дни преди встъпването на служебното правителство. Нееднократно и президентът, и сегашният премиер заявиха, че диверсификацията е основен приоритет за енергийната стратегия на Република България. В тази връзка категорично заявяваме, че новото ръководство на Министерство на енергетиката не само не блокира новата газова връзка с Гърция, а напротив – влага всички ресурси за бързото отстраняване на многото недостатъци и забележки, които получихме в наследство. За последните денонощия целият процес е на ръчно управление, заявяват още от Министерството на енергетиката.

 

 

Коментари

 • Дано!

  05 Авг 2022 20:15ч.

  “Другарят Радев разчиства пътя за Газпром“. Поне някой по върховете трябва да е запазил ума си. Дано сте прав!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • nan

  05 Авг 2022 21:10ч.

  соросоидна партенка, която ще възбуди либералната сволоч в страната. очевидно служебното правителство е проблем за Козяк .

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • лалю

  05 Авг 2022 22:47ч.

  Тука се разпорежда Кремъл. Газовите връзки ги одобрява Газпром. За това Турски поток беше построен за 1 година. а газовата връзка с Гърция е на никъде. Единствения начин да се пусне, е да се даде в собственост на Газпром.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • А кои са

  05 Авг 2022 23:41ч.

  Ай Си Джи Би“ АД? И какви го играят в цялата схема?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи