Министърът забрани на военните алкохол и наркотици в служебно време

Министърът забрани на военните алкохол и наркотици в служебно време

Служебният военен министър Димитър Стоянов подписа заповед, с която се забранява употребата на алкохол, наркотични вещества, техни аналози или други упойващи вещества от военнослужещите в служебно време, съобщава БНТ.

Заповедта с вчерашна дата е публикувана на сайта на Министерството на отбраната. Тя засяга военнослужещите от Министерството на отбраната, структурите на пряко подчинение на министъра на отбраната и Българската армия, включително по време на занятия, тренировки, учения, мисии и операции.

Освен това се забранява и продажбата на алкохол във всички столове, бюфети или други помещения за продажба на продукти и напитки на територията на военните формирования и в административните сгради в управление на отбраната и армията.

Пълния текст на заповедта може да видите ТУК

При установяване на нарушение на забраната, военнослужещият ще се отстранява от военна служба, а при явяване на военнослужещ в състояние, което не му позволява да изпълнява служебните си задължения, причинено от употребата на алкохол и/или злоупотреба с наркотични вещества ще му бъде налагано наказание "уволнение".

 

Коментари

 • Тая заповед

  20 Авг 2022 6:35ч.

  Тая заповед е като да издадеш заповед, че вече като отидеш в магазина да си купиш нещо трябва да си плащаш.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Песимист

  20 Авг 2022 8:46ч.

  Заповедта означава, че досега военните са имали право да се дрогират в служебно време, и че отсега нататък могат да се дрогират само в извънслужебно време. Ех, политици, политици..., депутати и министри!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • да не забрани Митко Тъпото само чукането в работно време че ко друго ша праат фрицувити

  20 Авг 2022 6:37ч.

  Нали затва сси дукарали ут шопсити сила идни цицисти тьотки за сикритарки дет люпат семки по цел ден и чакат да ги упраат в спицялни апартаменти за цилта дет кат вуйничи ма пращаха да махам пружинити на лиглата чи ръзтеглини ут метани и да слагам дъски като ги мокра да ни скърцат да го нъбиват по-дълбоку на твърдуту.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Една българка

  20 Авг 2022 6:49ч.

  Що не издаде заповед да я закриват тази “армия”? Какви функции изпълнява? Нали ОТАН ни пази? А и излиза, че досега по време на служба са пиели, шмъркали и сигурно оргии са правели. Нали и женички-войнички храним. Боже, упази ни от тях!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Бай Иван

  20 Авг 2022 8:06ч.

  На пръв поглед тази заповед изглежда нелепа и глупава, но явно разпада в нашата армия е ужасяващ! Очевидно всичко изредено в заповедта се прави без проблем в армията ни и това са хора, които боравят с оръжие! На всичкото отгоре напълниха армията с жени, така, че и в това направление военните си имат забавление!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Рошавата гарга

  20 Авг 2022 8:38ч.

  В 17.00 часа, порталът остава зад гърба и младият лейтенант най-после може да се надруса уставно!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Схемата

  20 Авг 2022 8:43ч.

  Истинското послание на тази заповед е: Знаем, че се друсат (в цял свят е така), очевидно е, че това същностно противоречи на профила на тази професия, но нищо не може да се направи. Поне нека се друсат в извънработно време. Ако кажем, че е изцяло забранено, това ще доведе до задължително тестване и тогава неприемливо голяма част он армията директно заминава в Резерва.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Observer

  20 Авг 2022 10:21ч.

  Забранил бил на военните да се напиват и друсат в служебно време. Министърът да не е бил надрусан?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Observer

  20 Авг 2022 10:24ч.

  Говори се, че някога американските моряци в пристанището на Пирея редовно са се напивали с Кока кола и правели маскарлъци.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ръшмор

  20 Авг 2022 10:50ч.

  Този какъв военен е, че и министър е, след като издава "заповед", която си я има в устава на БА? Този трябва да бъде разжалван и назначен в първата редица при започване не война, където да послужи за мишена.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • а а а, не така

  20 Авг 2022 18:44ч.

  Само пиян или напушен би влязъл в строя да брани интереса на янките. Аз срещу брата си не бих стрелял! А, ти?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • То си знаем, че няма българин,

  20 Авг 2022 22:38ч.

  който да влезе в бой с братята освободители. Няма и българин, на който да му пука за фалшивите евроатлантически ценности. И окупаторите ни го знаят. Затова и започнаха да пращат още окупационен аскер в Родината ни. Няма да им помогне!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тоя тъп ли е или какво?

  20 Авг 2022 22:26ч.

  БА си има Устав, където всичко това е.разписано.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи