Министър Саад Шерида ал-Кааби: ЛГБТК общността може да дойде в Катар, но не се опитвайте да ни промените

Министър Саад Шерида ал-Кааби: ЛГБТК общността може да дойде в Катар, но не се опитвайте да ни промените

Следвайте "Гласове" в Телеграм.

В разгара на Световното първенство по футбол Саад Шерида ал-Кааби, министър на енергетиката на Катар, заяви пред германския в. "Билд", че всички пътници могат да отидат в емирството. "Но ако искате да ме промените, за да кажа, че вярвам в ЛГБТК, че семейството ми трябва да бъде ЛГБТК, че приемам ЛГБТК в моята страна, че променям моите закони и ислямските закони, за да угодя на Запада – тогава това не е приемливо", добави министърът.

В разгара на Световното първенство отношенията между Катар и Германия изглеждат бурни, пише "Фигаро". Преди първия си мач срещу Япония, който загубиха с 2-1, единадесетте титулярни играчи от германския отбор позираха за официалната снимка с ръка пред устата, в знак на протест срещу ръководството на международната федерация по футбол (ФИФА) заради забраната за носене на капитанската лента с цветовете на One Love.

На трибуната германската министърка на вътрешните работи Нанси Фейзер носеше лента за ръка One Love, редом до президента на ФИФА Джани Инфантино. А изявлението на германския министър на икономиката Роберт Хабек, че домакинството на Световната купа в Катар "може да се обясни само с корупция", не беше добре прието. Още по-малко частта, в която министърът се върна към „бруталната дискриминация срещу хомосексуалистите“.

От своя страна, Саад Шерида Ал-Кааби подчерта, че нищо няма да се промени. „Ако те искат да посетят Катар, нямаме проблем с това“, каза министърът по енергийните въпроси за общността на лесбийките, гейовете, бисексуалните и транссексуалните, цитиран от "Билд". „Но ако искате да ме промените, за да кажа, че вярвам в ЛГБТК, че семейството ми трябва да бъде ЛГБТК, че приемам ЛГБТК в моята страна, че променям моите закони и ислямските закони, за да угодя на Запада – тогава това не е приемливо", добави министърът.

"Фигаро" припомня, че в Катар хомосексуалността е наказуема от закона. Последствията са затвор или дори смъртна присъда.

 

Коментари

 • CMEXXX

  30 Ное 2022 19:17ч.

  Браво! Това се казва държавник!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Христо

  30 Ное 2022 20:18ч.

  егати...арабелите ще излезнат защитници на традиционните християнски ценности...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • nan

  30 Ное 2022 20:23ч.

  а германците, чисти арий... ъ... @№$раси

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • malart

  30 Ное 2022 21:18ч.

  ЛГБТ нещо не върви в ислямския свят. Само при протестантите и в част от католическия свят

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи