Мина в бойно положение бе обезвредена край Маслен нос

Мина в бойно положение бе обезвредена край Маслен нос

Последвайте ”Гласове" в Телеграм

Приведена в бойно положение морска мина е била унищожена днес край Маслен нос. Новината бе съобщена от българските ВМС. Мината е била от типа, който се поставя на украинското крайбрежие. Взривена е на място.

Пълното съобщение на ВМС гласи:  "На 23 септември 2022 г. формированието за разузнаване, извличане, транспортиране и унищожаване на невзривени боеприпаси от състава на Флотилия бойни и спомагателни кораби от състава на Военноморските сили, след получен факс от областния управител на Област с административен център град Бургас и положителна резолюция от началника на отбраната, получи задача да проведе разузнаване, транспортиране и унищожаване на намерен на брега предмет, оприличен на морска мина, открит в района на нос „Маслен нос“ от Гранична полиция Бургас. След извършения оглед военните специалисти класифицират мината като котвена, тип „Ям“, приведена в бойно положение и идентична с мините поставени пред украинското крайбрежие. Преместването на мината, беше счетено като потенциално опасно и беше взето решение за унищожаването ѝ на място. Районът беше отцепен и обезопасен. Екипът с ръководител капитан III ранг Димитър Стоянов и група  водолази взриви мината при стриктно спазване на мерките за безопасност, съгласно нормативните документи".


Източник: segabg.com

 

 

 

Коментари

 • подарък

  23 Sep 2022 16:54ч.

  Подарък от Зеленски за жълтопаветните евроатлантици.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • bodar4uk

  23 Sep 2022 17:17ч.

  Благодарствен подарък от украинските туристи, дето ги хрантутите за кефа на баба Яга Фонова.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Викт

  23 Sep 2022 17:22ч.

  "Украйна обвини Русия за плаващите мини в Черно море" - новина от края на Март 22г. Толкова мини се появиха от тогава, а никоя независима страна не направи разследване и не обвини директно Русия или Украйна. Имахме късмет, че нямаше жертви по нашето черноморие, за разлика от украинското.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Доказателствата

  23 Sep 2022 17:29ч.

  Идват на бял свят, обаче слепците са много.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Добре че не се е взривала сама

  23 Sep 2022 18:13ч.

  от контакта със скалите. Покрай промяната на времето теченията може да домъкнат и други, дано да няма проблеми с тях, вярно че и по-малко хора ще има по бреговата ивица, дано до пролетта да намалеят.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Евоатлантически милитаристи идиоти

  23 Sep 2022 18:58ч.

  Ако използваме аналогично съветите на Урсулата трябваше да я изпратим в бункера на Зеления клоун.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ми то пишеше мини

  23 Sep 2022 23:25ч.

  И аз минах

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тази мина е хубава мина, евро-атлантическа ...

  24 Sep 2022 9:36ч.

  Повече такива мини ! Демократични мини ! Ега някоя доплава по Дунаво до Искаро , и да заседне в каналите на София - дар за умните и красивите.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи