Мика Зайкова за инфлацията: Не се бойте, българи, няма да е все така - по-зле ще става!

Мика Зайкова за инфлацията: Не се бойте, българи, няма да е все така - по-зле ще става!

„Не се бойте, българи, няма да е все така – и по-зле ще става”. Това коментира  пред Нова телевизия финансовият експерт Мика Зайкова по повод инфлацията у нас.

Най-първото, което правителството трябва да направи, е да запазим нашата енергийна независимост. Енергийната независимост означава всичко, което може да произвежда ток, да произвежда, а не да го затваряме, подчерта Мика Зайкова.

Според бизнесмена Красимир Дачев причината за увеличените цени на стоки и услуги в България е високата тарифа за промишления ток. По думите му държавата трябва да се намеси в производството на електричество.

„Милиардите, които се изсипаха за помощи по време на COVID кризата, генерираха паричен поток, зад който няма нищо. Те обусловиха голяма част от инфлацията у нас”, каза в студиото на „Здравей, България” Лидия Шулева, бивш министър на икономиката и на труда и социалната политика.

Икономистът Стоян Панчев пък смята, че инфлацията до голяма степен е създадена от централните банки по света и трябва да бъде ограничена там.

Експертите са категорични, че идеята за таван на цените на основните стоки у нас е абсурдна. По думите им мярка за намаляване на ДДС на тези стоки, както и на лекарствата, би облагодетелствала единствено търговците, но не и потребителите.

Целия разговор вижте във видеото. 

 

Коментари

 • топ 10

  13 Апр 2022 11:50ч.

  В САЩ инфлацията официално е 40%, благодарение на хеликоптерните пари, които още Тръмп пусна още 2020 г. Неофициално е много по-голяма. Доларът, поради надценяването си и продължаващия "монополизъм на мънистата", непрекъснато генерира инфлация в глобален мащаб. Такава е съдбата на ония, които са се хванали за полата на Америка.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Наблюдател

  13 Апр 2022 12:08ч.

  В България не е инфлация а обикновено поскъпване. България не пуска в обръщение/печати пари, както правят САЩ и повечето Западни държави. Именно това печатане на пари води до поскъпването в бедните държави като България. Стоката намалява, цената й се вдига и който печати пари има предимство.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • идеята за таван на цените на основните стоки у нас е абсурдна ... ???

  13 Апр 2022 12:22ч.

  Така Промяната се изразява в обикновено връщане към Луканов. Но какво да очакваме от Кире, дете на ченгесар от ДС ? Изнесъл в куфар парите на външно разузнаване ? Тези НЕхора ще ни клецат докато унищожат напълно България и не изтребят българите ! Имат и международната сатанистка "благословия" за пъклената си дейност. Права е бабата - най-лошото тепърва предстои.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Не се бойте,българи

  13 Апр 2022 12:27ч.

  Баба Зайка ни успокои. Поздрави от синдикатите в България.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Киро Снежния

  13 Апр 2022 12:35ч.

  Братя не купувайте нищо, стойте си вкъщи, да се съсипе тази гнила икономика

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ввв

  13 Апр 2022 12:39ч.

  Това ясно, но защо се замеси в калта на соросоидния чалгар...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Що да Вида

  13 Апр 2022 12:43ч.

  Баба Зайка една от малкото говорещи обективно и вярно.Страно как всичко останало на Слави се оказа слугинска свлоч на Запада.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Няма значение

  13 Апр 2022 13:05ч.

  Важното е украинците да са добре!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • за съжаление е права

  13 Апр 2022 13:22ч.

  Няма нищо по-фатално за оцеляването ни от това да хрантутим чужденци, които даже не ни бръснат за хора. Има само два пътя пред нас: да еволюираме самоцелно или да се оставим да ни затрият. Молитвите и Иисус няма да помогнат.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • висок

  13 Апр 2022 14:41ч.

  бабата да покаже една "втора пенсия" от ЧПФ. Много ги хвалеше преди, как парите нараствали, накрая нищо!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Любопитно е кой плаща масрафа за подчертаното внимание към щурачката Мика Маус Зайкова. В България бодро щъкат хиляди залудели като нея бабки, но защо точно тя трябва като примадона да обикаля телевизиите и да се плюнчи в какви ли не предавания?

  13 Апр 2022 16:38ч.

  Напористият й стремеж да ръси обяснения по всякакви въпроси напомня за Хашековия полковник фон Цилергут. Този герой е обладан от манията да обяснява всичко и то с такъв ентусиазъм, сякаш е изобретател, който разказва за своето изобретение.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Бай Милор, от село Парамун социален антрополог

  13 Апр 2022 16:41ч.

  "Книгата, господа, представлява от себе си множество различно нарязани листове хартия с различен формат, които са напечатани и събрани на едно, свързани и стуткалени. Да. Знаете ли, господа, какво е туткал? Туткалът е лепило". По същия начин днес баба Мика Маус Зайкова обяснява що е това енергийна независимост

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи