Маските отпадат от летища и полети в ЕС от 16 май

Маските отпадат от летища и полети в ЕС от 16 май

Европейският съюз ще отмени от 16 май задължителното носене на маски по летища и по време на полет, съобщиха в общо изявление Агенцията по авиационна безопасност на съюза (EASA) и Европейският център за превенция и контрол на заболяванията (ECDC).

От следващата седмица маските престават да бъдат задължителни във въздушния транспорт, с което отговаряме на предприетите от националните власти промени в противоепидемичните мерки, обяви изпълнителният директор на EASA Патрик Кай. Това, според него, ще бъде голяма стъпка към нормализация и за пътниците, и за екипажите.

Това обаче не означава, че отделни авиокомпании не могат да въвеждат такива мерки на борда на своите самолети. На гражданите се препоръчва да се държат отговорно и да уважават избора на хората около тях.

От следващата седмица на летищата в Европа се препоръчва да избягват налагането на мерки за спазване на дистанция, ако при тях има опасност от създаване на тапи в пътникопотока.

 

Източник: segabg.com

 

 

 

 

Коментари

 • На гражданите се препоръчва да се държат отговорно и да уважават избора на хората около тях

  11 Май 2022 16:26ч.

  Много сме толерантни към психично болните. Но все пак, тяхното място без придружител не е в самолетите, а в специализираните клиники.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи