Макрон заяви, че поема изцяло отговорност за действията си спрямо "Юбър"

Макрон заяви, че поема изцяло отговорност за действията си спрямо "Юбър"

Френският президент Еманюел Макрон, чийто минали връзки с американската компания за споделен транспорт "Юбър" породиха полемика във Франция от момента на тяхното разкриване в неделя, днес заяви, че поема изцяло отговорност за действията си. Той подчерта, че тези негови действия са били водени по онова време от мисълта за създаване на хиляди работни места във Франция, предаде Франс прес.

В рамките на скандала "Досиета Юбър" -  разследване, базиращо се на вътрешни документи на "Юбър", френският в. "Монд" заключи, че е имало тайна сделка между американската компания и Макрон по времето, когато той е бил министър на икономиката при президента социалист Франсоа Оланд (2014 г. - 2016 г.)

Два дни след тези разкрития френската опозиция продължава да обвинява държавния глава, че е защитавал интересите на "Юбър" по времето, когато компанията се опитваше да навлезе по-стабилно във Франция.

"Аз съм изключително горд. Много е трудно да се създадат работни места без компании, нито без предприемачи", заяви днес държавният глава при визита в предприятие за микроелектроника в Крол, във Френските Алпи. "Бих направил същото и утре и в по други ден", подчерта той.

Макрон добави, че сега в страната има опит за налагане на идеята, че срещи с шефове на компании, особено чужди, са нещо лошо. "Но аз поемам изцяло отговорност и то гледайки ви очите! Срещал съм се с шефове на компании, какъв ужас! Виждал съм се с тях, това винаги е било официално, в присъствието на моите сътрудници. Аз съм горд с това! И ако те (компаниите  - бел. ред.) създадоха работни места във Франция, то аз съм свръхгорд с това също", подчерта Макрон.

После той използва една малко по-разговорна фраза, приписва на предшественика му Жак Ширак, за да отбележи, че цялата тази история може и да го касае, но не го оказва никакъв ефект върху него.  

Източник: БТА

 

 

 

Коментари

 • bodar4uk

  12 Юли 2022 20:47ч.

  И колко данъци и осигуровки влезнаха в хазната от това сиво лобиране ? Нула, нали ! Ама сме иначе все парчета демократ-ербапи, работещи преди всичко за собствения гъз.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Необичаен

  12 Юли 2022 23:53ч.

  После се чудите що ХараКиро има такова поведение? Я какъв светъл пример има пред себе си в лицето на батко си Макрон. И, за Протокола-каквото беше,беше с добрата стара проститутка Европа. От днес нататък наглостта е на ход....

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • А с какво

  13 Юли 2022 5:42ч.

  Я поема вината, уточнил ли е?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • И на тоя нашите, с извинение, народни представИтели

  13 Юли 2022 5:45ч.

  Оставиха да решава въпросите на българския език и история в географската област Македония... Щото и те са корумпирани, продажни макарони.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи