Лавров: Зеленски не разбира колко сериозна е ситуацията

Лавров: Зеленски не разбира колко сериозна е ситуацията

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Руският министър на външните работи Сергей Лавров обвини украинския президент Володимир Зеленски, че не разбира колко сериозна е ситуацията близо десет месеца след началото на инвазията на Русия в Украйна, предадоха ДПА и ТАСС.

"(Зеленски) просто кипи от идеи. Този фонтан обаче точно разкрива липсата на разбиране на сериозността на ситуацията за неговия народ", каза Лавров в интервю за беларуската телевизия "Беларус 1".

Руският външен министър не уточни какви идеи на Зеленски има предвид. Той обаче увери, че те отразяват "расисткия характер" на властите в Киев.

В последно време украинският президент прокарва идеята да бъде създаден международен трибунал, който да съди висшето руско политическо и военно ръководство заради войната в Украйна, отбелязва ДПА.

В интервюто Лавров отправи остри критики и към Запада. "Истеричната реакция" на руската "специална военна операция" в Украйна потвърди позицията на Москва, че тя е била "абсолютно необходима", каза той.

Лавров изтъкна, че Русия е провалила "геополитическите игри на Запада", който е искал да превърне Украйна в постоянна заплаха за нея.

Руският външен министър посети вчера Беларус заедно с президента Владимир Путин.

Източник: БТА

 

 

Коментари

 • Truman

  20 Дек 2022 7:34ч.

  Думам ти дъще, сещай се снахо...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Олеся Zеленски

  20 Дек 2022 9:52ч.

  отиде на Коледен пазар в Париж, и скромно похарчи едни 40 000 евро. То аслъ, какво да похарчиш в Париж, там работят с евро... Zеленски, Володимир пък не възнамерява да прави компромиси! Човек не може да се притеснява за всички гои...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • логос

  20 Дек 2022 10:29ч.

  Жената си остава жена, друго или по-важното в живота малко я интересуват.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Др. Ти Путин

  20 Дек 2022 13:16ч.

  Има 40 млрд. Което е повече от резерва на Русия.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • читател

  20 Дек 2022 13:58ч.

  Не е за вярване - БТА са пуснали информация, която е неутрална ( пропуснали са русофобската част ). Дали някой служител там няма да си плати за грешката ?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи