Лавров: Кризата в Украйна може да приключи с факта, че САЩ ще изоставят съюзниците си

Лавров: Кризата в Украйна може да приключи с факта, че САЩ ще изоставят съюзниците си

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Кризата в Украйна може да завърши с изоставяне на съюзниците от САЩ, както се случи по-рано в Египет или Афганистан. Това каза руският външен министър Сергей Лавров в интервю за телевизионния канал Царград, публикувано в сряда на сайта на дипломатическото ведомство.

Ръководителят на руската дипломация припомни, че Съединените щати „изоставиха бившия египетски президент Хосни Мубарак“, „изоставиха афганистанското ръководство, на което разчитаха по време на двадесетгодишната окупация на тази страна“. „Надявам се, че съвременните политици обръщат внимание на историята и как се развиват отношенията с хегемона, който иска да се наложи в това си качество на всички“, каза Лавров.

Той не изключи украинската криза да завърши по подобен начин: "Политолозите пишат много за това. Те прогнозират, че всичко това ще продължи, докато американците имат нужда от това. Тези хора ще бъдат на власт, докато имат нужда от тях.”

„Западът методично се стреми да постави най-близките съюзници на Руската федерация в постсъветското пространство в много неудобно положение за връзките им с Москва. Има много факти, базирани на действията, изявленията на нашите най-близки съюзници, стратегически партньори, които казват, че са поставени, меко казано, в много неудобно положение. Те се опитват да не правят нищо, което би довело до икономически щети. Западът методично и цинично изисква от тях да не предприемат стъпки, противоречащи на неговите интереси, обещавайки планини от злато. Въпреки че в действителност това се превръща само в намеса във вътрешните работи”, коментира още Лавров.

„В същото време се разширява мрежата от НПО, финансирани от бюджета, предимно от САЩ, Великобритания, Европейския съюз, които в редица страни от постсъветското пространство се чувстват все по-спокойни и дори опитайте се да" поръчате музика. Няма да ги изброявам, те са добре известни на всички. Но с всичко това съм убеден, че тези страни са солидарни с Руската федерация. Те наистина са наши съюзници. Ден на победата на 9 май 2023 г. е доказателство за това“, подчерта Лавров.


Източник: "Труд"

 

 

 

Коментари

 • В такъв случай

  17 Май 2023 14:23ч.

  имам приятелско предупреждение към предателите на ниско и средно ниво (ясно, че тези на високо ще се оправят) - внимавайте! Местата по колесниците на самолетите са силно ограничени!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Точно това е разликата между цивилизация и дебилизация

  17 Май 2023 14:47ч.

  теб не те заплашва нито народен съд нито концлагер.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Джулиан Асанж

  17 Май 2023 15:05ч.

  Абсолютно съм съгласен - нито народен съд, нито концлагер, още по-малко карцер. We all live in a yellow submarine! Пък и се сещам за една "цивилизация", дето си бере затворници из цялото земно кълбо.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Лека полека и Back In The U.S.S.R.

  17 Май 2023 16:02ч.

  е като ги бере из цялото земно кълбо тия затворници, да си чул за някой затворник от България? Или дори заплашен. Толкова ли па няма да се намери поне един "предател на ниско или средно ниво" на тая територия?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • логото

  17 Май 2023 16:51ч.

  Не само Асанж, но и цялото политическо ръководство на Каталуня начело с Пучдемон бе натикано в затворите на евроколхоза. Преди това Милошевич бе отровен в затвора, задето бе патриот на страната си и защитаваше независимостта й от западните демократични варвари. А на гръцкия народ, гласувал по същество за грекзит, наложиха още по-суров финаносво евроконцлагер.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Сладък мамин,

  17 Май 2023 17:05ч.

  Даже един прост мигрант прави разлика между кочината ви, която заобикаля и Европа.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Така наречения сепаратизъм

  17 Май 2023 17:17ч.

  Има го в наказателния кодекс на всяка страна, не само в Испания. Примерно опитът за сапаратизъм на Чечня и костваше 10 000 цивилни жертви от двете чеченски войни (по неофициални данни - официалните са тайна - не знам защо). А за гръцкия евроконцлагер - нидей ма смя молятса:))))) Де го тоя концлагер и що не дойде тука ми ходят Българете всяка година по гръцките санаторий да отслабват на Бухенвалдска диета? Охи Охи та бузукя...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • логото

  17 Май 2023 17:26ч.

  Свободата е духовно състояние, а не просто създаване на илюзии на роба, че уж бил свободен, щото му плащаш в разрекламирани евраци. Разрекламирана валута е като разрекламирано бойно джелезо - един кинжал, и доживотна жал (за баш демокрада).

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Каква свобода

  17 Май 2023 17:42ч.

  Има в кочината ти в която днес са осъдили един свещеник, проповядващ за мир.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • мир в ам.

  17 Май 2023 17:47ч.

  Да не е разбирал мира като тебе, демек по американски? А Зелю спря ли репресиите срещу украинската православна църква или той е единствен в правото си да репресира другомислещите?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • На кое казваш репресии

  17 Май 2023 18:22ч.

  няма нито един свещеник от украинската православна църква в затвора.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • режимът на зел. джуДе

  17 Май 2023 18:39ч.

  Разрушават се храмове, вярващите се унижават брутално. И кой си ти, че да знаеш дали няма затворени и убити - или само си твърдиш, както си свикнал от десетилетия, като вехт пропагандист?...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Я ми покажи един разрушен православен храм

  17 Май 2023 19:29ч.

  например в Киев или на която и да е територия на която не е имало бойни действия. Избери си който искаш град, например Лвов "най-големите нацисти и сатанисти" в цяла Украйна и провери дали има разрушен православен храм.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • наци-режимът в Киев не удря като руснаците само военни обекти, знаеш

  17 Май 2023 20:07ч.

  Аз ли да ти ги търся, намери си ги (ако си искрен, но не си), мрежата е пълна със снимкови и вербални свидетелства за насилията на режима над вярващи от традиционната УПЦ. Дори ООН осъди репресиите на украинските власти - https://obektivno.bg/oon-osadi-represiite-na-kiev-sreshtu-ukrainskata-pravoslavnata-czarkva/

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • SIMO

  17 Май 2023 20:08ч.

  Егати финансовият концлагер в Гърция с минимална пенсия 900 евро......Дай боже всекиму.....

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • случайно свидетелство от хилядите в мрежата

  17 Май 2023 20:12ч.

  ВСУ умишлено повреждат храм в Севернодонецката епархия, удряйки купола със снаряди - https://risu.ua/ru/povrezhden-eshche-odin-hram-severodoneckoj-eparhii-upc-mp-i-tyazhelo-ranen-nastoyatel_n127961

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • SIMO 17 Май 2023 20:08ч.

  17 Май 2023 20:14ч.

  В Гърция животът като цяло е много по-скъп, отколкото у нас. Така че 900 евро са голяма подигравка. А на тебе само материалните измерения са ти в главата, за друго не стигат силиците, то затуй си и отчаян седераст.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "няма нито един свещеник от украинската православна църква в затвора."

  17 Май 2023 20:23ч.

  Много източници на режима ползваш (все пак да не забравяме нацизма и цензурата), а и дори и да няма, какво значение има, след като цялата им система е затвор и ги изпраща насилствено на фронта, все едно дали заради послушание или заради нарочен дълг пред евроамериканския олигархат, който влива пари без стойност в поредния проект срещу православно-славянския свят.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • поправка

  17 Май 2023 20:24ч.

  *(на фронта заради) НЕпослушание

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • viva

  17 Май 2023 14:43ч.

  А аз си спомням кой разтури СИВ и Варшавския договор. А нима членовете на тези съюзи не бяха съюзници на СССР? За чийто наследник се е обявила днешната Руска федерация. Аз също си спомням кой договори оттеглянето на САЩ от Афганистан и е добре и Лавров да си го спомни. А той е техния фен Тръмп. Начинът на напускане може да го е обнадеждил тогава да мисли това, което днес казва. Но дали си е помислил, че начинът е бил сиренцето? На което се хванаха за Украйна. Добре е още две неща да си припомни Лавров: 1. Че най-великото достижение на Демокрацията е мандатността, защото някой, задържал се във властта за дълго започва да се мисли, че всичко му се полага, от което следва 2. Че и Садам и Нуриега бяха съюзници на САЩ. Докато не си помислиха, че всичко им е позволено. Докато Лавров не започне да гледа като Живков на 10.11. няма да разбере тези неща, май. Така гледат тези, които си мислят, че властта им е завинаги. До себе си има Лавров един със същия синдром. Съдбата на изброените също да си спомни.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Толкоз думи и накрая нищо

  17 Май 2023 16:03ч.

  Каква е връзката на Лавров, с американския начин на глобализиране и контрол? Ако искаш да напомниш, че американците са мръсници, няма нужда, не сме го забравили.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • viva

  17 Май 2023 16:46ч.

  Къде става дума за "глобализиране"? Американски? За глобализирането след Маркс никой нищо смислено не е казал, но упражненията по темата не престават. Включително Вашите. Да използвате термина по абсолютно неподходящ начин. Писал съм за общи принципи. Които ако Лавров знае ще си обясни лесно позицията на САЩ, а няма да говори глупости от вида "изоставяне на съюзници". Които съюзници в исторически план най-лесно изоставят СССР и Руската федерация като наследник. Всъщност наясно ли е Лавров какво точно означава "съюзни"? Така се употребяваше в СССР, а виждам и в РФ, че моето впечатление е, че ние така разбираме "роб". Както изброените по-горе държави разбират "съюзник".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • розата на ветровете

  17 Май 2023 16:53ч.

  Ама ти съмняваш ли се в думите на Лавров? Нямало е случай САЩ да не направят с кучите си синове, които са използвани за дежурните им антируски мръсотии, това, което много пестеливо ни е описал министър Лавров.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Калински

  17 Май 2023 18:36ч.

  Вива, я ми отговори на въпроса. ако обичаш. Меси ли се американското посолсво във вътрешните работи на България или не?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • viva

  17 Май 2023 21:06ч.

  Ти отговори дали се меси. Аз нямам доказателств. По тези въпроси за Решетников се изля два тона мастило по-вече за руска намеса, отколкото се изля за американска.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • viva

  17 Май 2023 21:08ч.

  Кво са направили с кучите синове съм написал. Интересно защо никой коментира разпадането на Варшавския договор и СИВ?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Su38

  18 Май 2023 0:04ч.

  Какво общо има Решетников с въпроса, дали америсканското посолство се меси във вътрешните работи на България? Ей, царе сте на нищоказването, както и отклоняването от конкретни отговори на ясни въпроси... Това говори много... на някои специалисти.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • viva

  18 Май 2023 7:16ч.

  За "влияние" идеше реч. Това е думичката със знак за равенство, демек общото. Трудно ти е да четеш с разбиране или се правиш на у_лав?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • хахо

  17 Май 2023 14:49ч.

  Мечтииии! Руская лошадь, иди нахуй!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ФЪРКАТИЧКО

  17 Май 2023 14:57ч.

  Жидо-бандеровски нацисти от Въоръжените сили на Украйна застреляха жители на Артемовск по време на отстъпление от частния сектор https://vz.ru/news/2023/5/17/1212327.html

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Хайдукът Софиянски

  17 Май 2023 14:54ч.

  Лавров е путинския "министр озобочености."

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • с труднопроизносимото име Адевале Адейемо

  17 Май 2023 15:34ч.

  Министр Озабоченности С. Лавров - достойный преемник (уже) американского гражданина А. Козырева.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ЗИП

  17 Май 2023 15:39ч.

  Вълнуващ удар от тази нощ по град Николаев. Унищожен е стратегическия завод за корабни двигатели "Зоря Машпроект" .Путин сериозно се е заел да върне Украйна в каменната ера ... Видео от ударите... https://m.youtube.com/watch?v=7Xo0VwWlE8g&pp=ygUIbmlrb2xhZXY%3D

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Да благодарят на американския пудел Зеленски за това

  17 Май 2023 16:06ч.

  Сорос изля милиарди там, боршът без зеле не е борш.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • viva

  17 Май 2023 16:49ч.

  Да, създава проблеми на наследниците си. Които ще плащат за щетите. За момента радост. Като на детето, радвайки се на гърмежа на пиратката. Но пропуснало факта, че е гръмнала на предното стъкло на колата на баща му.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • До viva

  18 Май 2023 10:08ч.

  Имаш желязна логика, само дето си разменил местата на бащата и детето. Така става понякога в детската градина.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Какви съюзници ви

  17 Май 2023 15:57ч.

  Останаха- сал един Беларус и то докато е жив Лукашенко.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • БРИКС

  17 Май 2023 16:07ч.

  BRIKS

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Др. Моди от

  17 Май 2023 17:03ч.

  Началото на войната отказа всякакви срещи с Лилипутин, а на 9 май в Масква имаше само 6 азиатски сатрапа от онова, което е останало от Евразийския .

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Какви съюзници ви 17 Май 2023 15:57ч.

  17 Май 2023 17:04ч.

  Ти още малко ще обвиниш и нашия Господ, че непосредствено преди Голгота беше останал без апостоли. Гледай какво стана после обаче... и почвай да мислиш за присламчване, че иначе...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Др. Моди от 17 Май 2023 17:03ч.

  17 Май 2023 17:06ч.

  Не ни разказвай халюцинациите си, както и мечтите си тов. Моди да е жежко антируски обсебен, като теб...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Къв

  17 Май 2023 17:06ч.

  Господ е тоя военнопрестъпник, бе ? Дребен питерски бандит.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • явно не схващаш от метафори

  17 Май 2023 17:28ч.

  Ти да не си му бил дясна ръка, набит и впоследствие изгонен, че го познаваш? Ами ако се окаже, че нищо не знаеш, даже и да си прочел отнякъде, изпадайки в жалък делириум?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Самотният вълк

  17 Май 2023 18:49ч.

  И за теб място на колесника на самолета няма да има .Затова от сега си купувай женски дрехи ,във скоро време ще ти потрябват.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Вярно

  17 Май 2023 16:05ч.

  Е то е ясно като бял ден !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Арександр Роджерс, русский блогер

  17 Май 2023 18:38ч.

  Я же говорил: украина – это проект. У проекта есть срок жизни (до сентября, когда в США начинается новый финансовый год). В старом бюджете на поддержку украины было выделено 48 миллиардов, из них 42 уже потрачено (Wasted, да). Это ж всё проверяемые цифры, находящиеся в открытом доступе. И, судя по отсутствию перемог, продлевать не будут. Гнида не контрнаступает, какой смысл ему деньги и оружие давать? Бюджеты уже попилены, деньги уже освоены, результат никого не волнует. У американцев в планах следующий проект – Тайвань. Старый нужно бросать, как очередной Афганистан.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Самотният вълк

  17 Май 2023 18:47ч.

  Американските терористи и убиици ,във 240 годишната си история като държава имат само 16 мирни години .Другите са войни и войни ,за заграбване на чужди територии и богатства . Хенри Кисиджър .

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • След като Украйна свали с Patriot 6+1 "кинжала" Русия погна учените, създали хиперзвуковите ракети

  17 Май 2023 23:56ч.

  Те са разследвани за държавна измяна. A колегите на Анатолий Маслов, Александър Шиплюк и Валери Звегинцев написха отворено писмо в тяхна защита. Попитан за писмото, говорителят на Кремъл Песков коментира: "Наистина видяхме този призив, но руските специални служби работят по случая. Те си вършат работата. Това са много сериозни обвинения". ===> https://www.vesti.bg/sviat/rusiia-pogna-uchenite-syzdali-hiperzvukovite-raketi-6168380

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • руски "освободител"

  18 Май 2023 3:20ч.

  Молдова напуска ОНД, нямало полза от членството в нея. Така, че изоставяне на съюзници има, но от съюзниците на Рашистка Фашагия https://www.segabg.com/category-foreign-country/moldova-napuska-ond-sled-tri-desetiletiya-chlenstvo

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи