Крум Зарков: Добро решение е Деница Златева да оглави "Булгаргаз", познава дружеството

Крум Зарков: Добро решение е Деница Златева да оглави "Булгаргаз", познава дружеството

Моята политическа кариера е свързана само и единствено с БСП, заяви служебният министър на правосъдието

"Това правителство работи в обстоятелства, които го задължават да бъде енергично в най-различни посоки поради кризите, с които се сблъсква. Не може да бъде позволено тези два месеца просто да изтекат. Нашата мисия е да направим така, че политическата криза, в която се намираме, да не струва още повече на българските граждани".

Това заяви в интервю за предаването "Преди всички" по БНР служебният министър на правосъдието Крум Зарков.

На въпрос дали служебният кабинет не прави твърде много решаващи промени като например смяната на шефа на "Булгаргаз", Зарков коментира, че редовните правителства често имат "прекомерно самочувствие".

За смяната на изпълнителния директор на "Булгаргаз" и кандидатурата на Деница Златева правосъдният министър посочи, че е "добро решение", защото тя има международни контакти и познава структурата на дружеството.

Настоящият състав на ВСС показва, че подкрепя главния прокурор и процедурата по отстраняването му не може да стигне докрай.

"Мандатът си върви, ние си го обсъждаме, но много важен е също въпросът по отношение на правомощията на главния прокурор и конституционната рамка, в която той оперира. И тук има неща, които могат да се направят и без парламент. (…) Чрез различно разширено тълкувание на този надзор за законност прокуратурата практически има възможност да постави под свой контрол или поне под някаква форма на страх цялата държавна администрация, изпълнителната власт, в това число и министри. Този въпрос, веднъж поставен пред Конституционния съд, ако той сложи рамки на това правомощие, ще бъде много важен за последващите дебати".

Крум Зарков съобщи, че предстои служебното правителство да подготви такова питане до Конституционния съд, като в първите дни на септември то ще бъде представено пред министрите.

На въпрос дали той няма да се окаже подходящият политик, около който да гравитира евентуален президентски проект, Зарков отговори:

"Аз съм ляв и социалист, чел съм, учил съм, стигнал съм до това мое разбиране и съм се записал в партията, която се обявява за защита на тези идеи. На едни им харесвам, на други – не. За едните съм соросоид, за другите – комунист. Нашият публичен дебат върви обикновено с лепене на етикет и с абсолютна делегитимация на този, с който не си съгласен. Нямайте никакво съмнение по отношение на моята политическа перспектива: тя е вляво, тя е в социалистическата партия. Хората си се упражняват върху някакъв гръб, а президентът Радев прави това, за което е избран – да бъде президент на републиката. Не всичко е конспирация. Има хора, които просто стоят на местата си и вършат работата, за която са се ангажирали. Член съм на БСП и ще остана такъв след този мандат. Моята политическа кариера е свързана само и единствено с БСП. Аз от партия на партия няма да скачам. Това е моята партия."

 

Източник: БНР

 

 

Коментари

 • ЗИП

  17 Авг 2022 10:53ч.

  Цоциалистити взеха сами да се хвалят.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Схемата

  17 Авг 2022 11:52ч.

  Зарков, това назначение е отвратително и ти го знаеш! Знаеш го много добре! Цялата работа опира до нещо съвсем просто - разни властови кръгове ще се опитат да прокарат свои ПОЛИТИЧЕСКИ виждания. Изненадващо е нещо друго. Защо Златева се е съгласила да бъде маша, с потенциал да се превърне в нискоамперажен :)) бушон. Изглежда сериозна жена. Тя си играе вероятно нейн пасианс.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Крум Зарков: Добро решение е Деница Златева да оглави "Булгаргаз", познава дружеството

  17 Авг 2022 12:09ч.

  На мама, на леля Херо и на чичо Румен детето е умно и забавно.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Все едно е кой ще бъде назначен на една или друга длъжност в евроатлантическия райхскомисариат с гаулайтер американския посланик

  17 Авг 2022 13:15ч.

  Даже могат да си назначават домашните котки и кучета. Все едно. Действията на коланиалните "власти" не се определят от хора, които са научили български от майка си.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи