Кремъл: Руските цели в Украйна могат да бъдат постигнат само с военни средства

Кремъл: Руските цели в Украйна могат да бъдат постигнат само с военни средства

Украйна трябва да вземе предвид новите реалности и създалата се ситуация, без което не може да се говори за мирен процес. Това заяви пред репортери говорителят на президента на Руската федерация, Дмитрий Песков, съобщава ТАСС. По-рано говорителят на Кремъл каза, че целите на специалната военна операция, предвид сегашната позиция на властите в Киев, могат да бъдат постигнати само с военни средства.

„Всички искания на Москва са добре известни. Фактическата ситуация и новите реалности също са добре известни. Без да се вземе предвид този комплекс от въпроси, преходът към мирна посока е невъзможен“, каза Песков, отговаряйки на въпроса как трябва да се промени позицията на властите в Киев, за да се стигне до мирно уреждане.

Помолен от ТАСС да коментира думите на италианския премиер Джорджи Мелони, че Ватикана е най-подходящото място за преговори за уреждане на конфликта в Украйна, Песков отбеляза, че Русия е запозната с посредническите усилия на много държави за разрешаване на този конфликт, включително в Москва чу "такива изявления и от Ватикана". По-рано, през декември 2022 г., държавният секретар на Ватикана кардинал Пиетро Паролин заяви в отговор на въпрос на ТАСС, че Светият престол е готов да стане място за срещи за преговори за мирно уреждане на конфликта Украйна. В същото време той изрази мнение, че диалогът трябва да започне без предварителни условия.

В момента няма контакти на най-високо ниво между Русия и Съединените щати, остават само технически канали за комуникация между двете страни, каза говорителят на руския президент Дмитрий Песков. "Като такива отношенията, разбира се, са на най-ниската си точка", каза той. 

Говорителят на Кремъл добави, че не е имало дискусия по същество относно възможността за среща между руския президент Владимир Путин и бившия президент на САЩ Доналд Тръмп и не е имало инициативи за организиране на такава преди президентските избори в САЩ. По-рано Тръмп каза пред Fox News, че размерът на помощта за Украйна, ако той спечели президентските избори през 2024 г., ще "значително зависи" от резултата от срещата с Путин.

Москва и Пекин са установили приятелски, партньорски отношения и възнамеряват да ги развиват по-нататък, каза още Дмитрий Песков. „Руско-китайският диалог продължава. Той има приятелски, партньорски стратегически характер. Той ще продължи. Отношенията са многостранни. Те са важни и за двете страни. И двете страни обръщат голямо внимание на темата за по-нататъшното развитие на тези отношения“, той каза.

В отговор на въпроса какъв ефект би имала нова среща между руския президент Владимир Путин и китайския президент Си Дзинпин, говорителят на Кремъл каза: „Всяка комуникация между лидерите на двете страни е допълнителен тласък за активизиране на сътрудничеството в различни области. "

Източник: ТАСС

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

 • йосарян

  14 Март 2023 10:26ч.

  "първото предложение на руснаците е най-доброто."

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • УССР се саморазпуска и освобождава мястото си в ООН

  14 Март 2023 10:27ч.

  Толкоз.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • винкело

  14 Март 2023 10:46ч.

  по-скоро ООН ще се разпусне... и без това се оказа дъщерна фирма на WEF, както и СЗО

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Самотният вълк

  14 Март 2023 10:48ч.

  днес във Русия се ражда ново антифашистко движение РУСНАЦИТЕ ПРЕМИНАВАТ В НАСТЪПЛЕНИЕ. ДЕСЕТКИ СТРАНИ ПО СВЕТА ЩЕ ИМ ПОКРИВАТ ГЪРБА Днес повече от 80 представители от 42 страни по света са дошли в Москва, за да кажат истината. В отговор на всички провокации на Запада се създава Международно движение на русофилите. Пряко предаване на събитието точно сега на "Първи руски". Няма съмнение, че предстои значимо събитие. За първи път в историята се оформя световно движение на хора, които, като не са руснаци, обичат Русия като руснаци. Идеята за създаване на Международно движение на русофилите (МДР) не се роди днес. Но едва в днешната ситуация, когато се решава въпросът за самото съществуване на Русия, осъществяването на тази идея придобива конкретни черти. Русофобската пропагандна кампания, напомпана от глобалисткия елит на Запада, опитите за „анулиране“ на Русия и руската култура доведоха само до факта, че в света нараства броят на онези, които не крият симпатии Предния ден вече говорихме за топлата атмосфера, в която се проведе русофилската вечеря в Москва. Гостите бяха посрещнати с размах - с истинско руско гостоприемство. Но на всички им предстои много работа, както каза официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова. Ние не сме само за себе си, не сме само за Русия, руската култура, не сме само за нашия народ. Ние сме за нашата планета, нашата Земя, нашата цивилизация да остане цивилизацията на човека, В тази връзка дипломатът припомни известния експеримент на сръбската художничка, която покани хората да правят с нея каквото искат без последствия. Експериментът продължи няколко часа. Дойдоха много хора. Отначало те гледаха един друг и художника с интерес и изненада. Тогава те започнаха да я пипат, абсолютно без вреда за нея. Тогава дори започнаха да я хранят, да я лекуват. Но след няколко часа нещо се случи с хората, те започнаха да я събличат. След това започнали да я бият. Тогава те започнали да проявяват насилие към нея. След това започнаха да го режат. Когато експериментът приключи и художничката напусна мястото си, тя отиде до огледалото и видя, че е побеляла, каза дипломатът. tsargrad.tv

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Самотният вълк

  14 Март 2023 10:51ч.

  Наркотиците са носени на Зеленски в кофи За първи път Дана Борисова попадна в списъка на личните врагове на украинския президент и ужасно се гордее с това. Звездата на местната телевизия говори откровено: подкрепям Русия и NWO. А Борисова беше много пъти на снимачната площадка със Зеленски и не се поколеба да ни разкаже без съкращения за тези слабости на лидера на Независимая, за които много хора вече се досещат. В края на краищата Борисова видя с очите си как и в какви обеми Зеленски използва „белия прах“. Защо лидерът на киевския режим мрази руските красиви жени, вижте в новия брой на Нови руски сензации. antimaydan.info

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Такова ви е нивото.

  14 Март 2023 11:11ч.

  Кагебистко. А Хитлер го посрещнаха в Австрия с цветя.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Самотният вълк

  14 Март 2023 11:11ч.

  Русия трябва да доведе започнато до край .Унищожавне на цялата укрофашистка измет чак до границата със Полша . Русия оставили парче украйнска земя като държава следващите сто години ,ще си има работа със още по силна и русофобска държава подкрепяна от американските и европеиските терористи .

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Селски,

  14 Март 2023 11:22ч.

  Абе то даже след ислямска държава оставаше нещо здраво.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи