Кремъл приветства предложението на Илон Мъск за споразумение с Украйна, което Киев осъди

Кремъл приветства предложението на Илон Мъск за споразумение с Украйна, което Киев осъди

Последвайте ”Гласове" в Телеграм.

Кремъл поздрави днес шефа на "Тесла" Илон Мъск за неговото предложение за мирно споразумение, с което да се сложи край на войната в Украйна, предаде Ройтерс. Преди това Киев разкритикува Мъск, че е предложил условия, които облагодетелстват Русия.

"Много е позитивно, че човек като Илон Мъск търси мирен изход от тази ситуация", каза пред репортери Дмитрий Песков, прессекретарят на руския президент Владимир Путин. Той отбеляза, че "за разлика от много професионални дипломати Мъск все още търси начини за постигане на мир". "А да бъде постигнат мир без да бъдат изпълнени условията на Русия е напълно невъзможно", подчерта Песков.

Вчера шефът на "Тесла" публикува в "Туитър" допитване по свое предложение Украйна да предаде Крим на Русия, в контролираните от Русия украински области да бъдат произведени референдуми под егидата на ООН за определяне на съдбата им и Украйна да се съгласи на неутралитет. Киев обаче каза, че никога няма да се съгласи да се откаже от своя територия, превзета със сила, и че в окупираните територии няма как да бъдат произведени законни референдуми, тъй като много хора там са били убити или принудени да ги напуснат, отбелязва Ройтерс.

След като руският президент обяви миналата седмица анексирането от страната му на четири украински области, Украйна каза, че ще се кандидатира за членство в НАТО и че няма да преговаря с Русия, докато Путин е президент.

Украинският президент Володимир Зеленски отговори на предложението на Мъск със свое собствено допитване: "Кой Илон Мъск предпочитате? Този, който подкрепя Украйна, или онзи, който подкрепя Русия?".

Към 10:30 ч. по Гринуич (13:30 ч. българско време) днес в допитването на Мъск бяха гласували повече от 2,5 милиона души, като около 60 процента от тях са се обявили против неговия план, посочва Ройтерс.

"Ботове - фалшиви профили в "Туитър" – активно участват в гласуването", каза Песков, без да представи доказателства в подкрепа на своето твърдение.

Москва винаги е била отворена за прекратяване на конфликта чрез преговори, заяви говорителят на Кремъл. Той разкритикува подписания днес от Зеленски указ, в който пише, че Киев няма да преговаря директно с Путин за слагане на край на конфликта.

Източник: БТА

 

 

Коментари

 • VALKOR

  04 Окт 2022 17:43ч.

  Добре,

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • СЛУХОВЕ !!!!!

  04 Окт 2022 20:15ч.

  Предложението на Мъск е второто на Путин - или Русия да се ограничи с 4те области. Мъск ( Starlink) знае, че Зеленски е прехвърлил (подмамен) всичките си резерви пред Херсон и северната граница е оголена. Ударът на Русия ще е там. Масиран и до... 404

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Марк МЕТА Шикългрубер

  04 Окт 2022 17:46ч.

  Днес Медведев присвои поредното войнско звание на Мъск, но изрази съжаление, че "Юстас" рано се е разконспирирал... ;)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • лалю

  04 Окт 2022 20:59ч.

  С една дума, Русия е готова да се откаже от Донецк, Луганск, Херсон и Запорожието, ако и оставят Крим. Това е резултата от блестящите победи. И това предложение през руския шпион Дръмп е стигнало до Маск, който го озвучава за световната општественост.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Su38

  04 Окт 2022 21:44ч.

  Туй пък отде ти мина през главата?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Схемата

  04 Окт 2022 23:46ч.

  Откликването на Кремъл на всякакви съчетания, които включват думичките преговори и споразумение, трябва да се гледат под лупа и задължително да се търсят повече източници на информация. Да ме прощават Ройтерс, но думите на Кремъл са силно изкривени. Чух оригинала. И това в никакъв случай не е случайност. Държат да представят нещата така, че Русия излъчва страх и слабост.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Русия настоява за регламенти и защитени права на руснаците в Украйна

  05 Окт 2022 7:37ч.

  И това е от 2015 г. насам! Дори това нахлуване се случи заради пълното игнориране на техните искания и сигнали в ООН и на всички межд. форуми, че в Донецк тече геноцид...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тоналд Дръмп

  05 Окт 2022 0:25ч.

  И Мъск е купен от Путин, добре, че ние имаме Соломон Паси, който ще бабува на атлантическо правителство, жаден за ядрени ракети на наша територия.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Прав си е Еленски:

  05 Окт 2022 7:41ч.

  Нали точно Мъск им предостави достъп до своите сателити "Старлинк" и достави самата апаратура в Украйна? Така украинците имат пълна информация в реално време за всяко движение на противника...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • може да го мъчат угризения,

  05 Окт 2022 7:44ч.

  че прекалено много им е помогнал със сателитите си... Макар че Мъск също е привърженик на идеята редуциране на световното население, и в частност на рускоговорящите...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи