КПКОНПИ проверява Бойко Рашков за пране на пари

КПКОНПИ проверява Бойко Рашков за пране на пари

Следвайте "Гласове" в Телеграм

КПКОНПИ започва проверка срещу бивш вътрешен министър. Той е и депутат в настоящото Народно събрание. Това става ясно от съобщение на Софийската градска прокуратура. Според източници на "Гласове" става дума за Бойко Рашков.

Вчера в СГП е подаден сигнал, в който се твърди, че бивш министър на вътрешните работи и настоящ народен представител от 48-ото Народно събрание е осуетявал наказателно преследване и е замесен в схема за пране на пари.

Твърденията за евентуално извършени престъпления са за това, че той е разпоредил на свои подчинени да не се докладват в Прокуратурата, ДАНС и КПКОНПИ материали по преписка за установени съмнителни финансови транзакции от държава извън Европейския съюз към сметка на физическо лице в българска банка.

Втората група твърдения са за евентуална съпричастност на бившия вътрешен министър и към престъпления против финансовата система – пране на пари.  

Ето и цялото им съобщение, в което не се споменават имена:

По повод журналистически запитвания във връзка с разпространена информация в средствата за масово осведомяване за евентуално извършено престъпление против правосъдието и против финансовата система от бивш министър на вътрешните работи и настоящ народен представител от XLVIII Народно събрание, Софийска градска прокуратура (СГП) предоставя следната информация:

На 17.01.2023 г. в СГП е подаден сигнал, в който са изложени твърдения, че бивш министър на вътрешните работи и настоящ народен представител от XLVIII Народно събрание е съпричастен към осуетяване на наказателно преследване и пране на пари. Твърденията за евентуално извършени престъпления са за това, че бившият министър на вътрешните работи е разпоредил на свои подчинени да не се докладват в Прокуратурата, ДАНС и КПКОНПИ материали по преписка за установени съмнителни финансови транзакции от държава извън Европейския съюз към сметка на физическо лице в българска банка. Втората група твърдения са за евентуална съпричастност на бившия министър на вътрешните работи към престъпления против финансовата система – пране на пари.

На основание чл. 145 от Закона за съдебната власт наблюдаващият прокурор е разпоредил извършването на проверка от страна на органите на КПКОНПИ.

За резултатите обществеността ще бъде информирана.

  

Източници: NOVA, dariknews.bg, "24 часа"

 

 

 

 

Коментари

 • паф

  18 Яну 2023 13:34ч.

  крайно време беше да разследвате тая червена гнида - събирателен образ на дивия партизанин след 9 септ. - целия несебър знае за къщата , подарена му от митьо очите да го пусне от затвора!...а 19 големи имота как се купуват - с банички ли?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • forsvaret

  18 Яну 2023 14:54ч.

  Сем. Лорер имат 29 имота в България, Швейцария, Люксембург и Брюксел!!! А бясното куче Рашков си получава заслуженото.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Поручик Галицин

  18 Яну 2023 14:06ч.

  Малллиииййййййй, браво! Браво!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Бат Ваньо

  18 Яну 2023 14:15ч.

  ПП изтече в канала

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • SecDon

  18 Яну 2023 14:44ч.

  Фенчетата на Копейкин квичат от кеф. Това разследване не се прави за да се намери истината и да се повдигне обвинение, а за да докаже, че няма нарушения. Изпран и чист. И повече никой не може да го пипне. Хайде сега дружно кажете "урааааа".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • teridan

  18 Яну 2023 15:42ч.

  Провериха ли вече шкафчетата на Борисов за пране на пари? Когато някъде се появят повече от милион евро кеш, не трябва ли КПКОНПИ да прояви интерес към произхода на тези пари, да изясни дали парите са на Борисов или някой ги е поставил там. И дори да са поставени от друг, въпросът за произхода им стои...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Цялата политическа система на петата ни държава е за канала

  18 Яну 2023 15:42ч.

  Със все персонала. Това включва поддържащата журнаглистика, НПО и всички роднини. Разложението е гангренозно.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Викт

  18 Яну 2023 16:53ч.

  Специален поздрав за Бойко Рашков от наблюдаващия прокурор с песента на Слави от албума "Ръгай чушки в боба" по текст на Соня Момчилова (председател на СЕМ), а именно: Ще ти сскъсам ... носа.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ха ха,

  19 Яну 2023 9:58ч.

  Дребни семки, за още по-дребни завистчии..

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи