Костадинов: Очевидно е, че няма да има правителство. Няма смисъл да се удължава агонията на парламента

Костадинов: Очевидно е, че няма да има правителство. Няма смисъл да се удължава агонията на парламента

Снимка: Борислава Борисова, БНР

"Очевидно е, че няма да има правителство и е няма смисъл да се удължава агонията на това Народно събрание. Румен Радев каза, че изборите през зимата са лош вариант за България и затова е добре да са в края на март или началото на април. Тази задача е изпълнена. Какво чакаме още? Парламентът е на командно дишане и въпросът не е дали, а кога ще бъде разпуснат". Това заяви пред БНР лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов.

"Когато е ясно, че не може да се постигне съгласие в този парламент, отиваме на нови избори. ... Изборите са най-добрият изход от всяка една политическа криза", смята той.

"Ако бяхме част от общия политически хор, досега правителство отдавна щеше да има и то щеше да е стабилно. Но "Възраждане" не се интересува от лични постове и облаги, а от политики. Ние разговаряме с всички, но няма как да преодолеем различията, защото имаме фундаментални различия с другите партии. Ние смятаме, че на първо място трябва да стои българският национален интерес, а всички останали смятат, че на първо място трябва да е общностният интерес и България трябва да спазва интересите на съюзите, в които участва, а много често те не съвпадат с националните", коментира той. 

По думите на Костадинов няма как да се сформира правителство с третия мандат.

"Ако има кабинет, той ще бъде зомби, защото няма как един политически труп, какъвто е 48-ият парламент, за роди жизнено правителство", смята лидерът на "Възраждане". 

Костадин Костадинов подчерта, че формацията му категорично не подкрепя идеята за президентска република.

Интервюто на Явор Стаматов с Костадин Костадинов в предаването "Неделя 150" можете да чуете от звуковия файл.

Източник: БНР

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

 

Коментари

 • Ким Чен Ун

  08 Яну 2023 14:17ч.

  Ти гледай твоят Путин да не загуби войната, че тогава не избори, ами и партия няма да имаш.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи