Костадинов нарече България американска колония и заяви: Недопустимо е да се замесваме във война

Костадинов нарече България американска колония и заяви: Недопустимо е да се замесваме във война

Абсолютно недопустимо е да замесваме България във война. Когато Полша предложи да даде на САЩ военна техника и САЩ да я предадат на Украйна, САЩ отказаха. Суперсилата на света отказа да направи това нещо, а същевременно кара България да дава техника. Вярно е, че България не е независима държава, а американска колония, но все пак би трябвало да има остатъчен елемент на инстинкт за самосъхранение в хората, които управляват държавата.Това заяви пред медиите лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов.

„Ако в събота, при посещението на американския министър на отбраната, се заговори нещо в тази посока, ние ще организираме много сериозни адекватни ответни действия“, закани се той.

И отново подчерта, че никой няма право да включва България във война, която не е наша.

„Ако имаме роля в тази война, тя трябва да е посредническа. Дори президентът започна да повтаря след нас 10 дена по-късно. Поне и той стопли в крайна сметка. В момента преговорите се водят на турска територия, вместо да са в България и да извлечем помощ за нашите сънародници – българите в Украйна и Русия, нищо подобно не се случи“, коментира Костадинов.

Според него България след 20 дни, без война, вече изглежда като разгромена и окупирана държава.

Той разказа и какво му се е случило в Украйна и обвини службите за клеветата, че е лидер на проруска партия.

„Нас ни задържаха четирима украински военни с автомати, които казаха, че черният печат е най-малкото нещо, което може да ни се случи в този момент, и че би трябвало да бъдем разстреляни, защото българската „разветка“ е казала, че съм председател на проруска партия. От ДАР отказаха информация, бяха изключително лаконични. Аз не съм очаквал някаква друга линия на поведение на службите. Нали не очаквате да излязат и да кажат: „Да, ние бяхме““, запита той.

По думите му той е влязъл в Украйна без никакъв проблем.

„Заявих категорично къде отивам и бях в качеството си на депутат. Не съм се крил. Малко преди това да се случи, имах разговор с официален български представител в Молдова. В разговора стана ясно от един от моите спътници, че ще отидем в Украйна. Оттам насетне информацията в тръгнала наобратно. Факт е, че влязох в Украйна безпрепятствено, обявявайки се като депутат, казвайки къде отивам. Имах среща със заместник-военния губернатор. Това е показателно, че никой в Украйна не е имал предварителна информация. В рамките на тези 2 часа и половина някой е дал информация. За това, че ще ходя, се знаеше 24 часа по-рано. Минахме буквално за няколко минути.. Когато българският народ се еманципира и гласува доверие на „Възраждане“ да управлява държавата и да станем първа политическа сила, ще бъдем тези, които ще ви кажат. Архиви винаги остават“, коментира още Костадин Костадинов.

 

Източник: novini.bg

 

 

 

Коментари

 • хамалин

  17 Март 2022 18:13ч.

  де дъ бехми саму кулониъ

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • По-добре прочетете това - “сега” публикува текст на “новая газета”:

  17 Март 2022 18:19ч.

  https://www.segabg.com/category-culture/ne-ni-ucheha-da-zhiveem-da-umirame-pod-stroy - тук няма да го срещнете. Истинска журналистика.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • да спрем термоядреното безумие на полудяла Америка

  17 Март 2022 18:19ч.

  Никога няма да воюваме за САЩ! Нека ония, които им се облизваха и мазнеха, да отиват доброволци на фронта като пушечно месо. Подпалване на нова война в Европа - стара и единствена мечта на американския империализъм. Нека не го допуснем!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Единственият

  17 Март 2022 18:24ч.

  нормален политик. Нашите пенсионери с 300- 400лв. пенсии се бият помежду си за олио и хляб, на " бежанците" с джипове за 200 бона- без винетки и 40лв. на ден. Ай сиктир и продажници! Унищожиха народа, и това им е малко, и във война искат да ни вкарат. Пълна измет и слугинаж вече 30г.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Волтер:

  17 Март 2022 18:41ч.

  „Не съм съгласен с това, което казваш но, докато съм жив, ще защитавам правото ти да го казваш“ (Изтриха коментара на един нео-фа-шист, някакъв от Обсерваторията).

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Отвратителната ви политика да триете мнения с различно политическо послание

  17 Март 2022 18:46ч.

  от онова, за което са ви наели, ви дискредитира като журналисти.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • СМЕХХХ

  17 Март 2022 18:48ч.

  Че имали някой, който да не знае, че сме колония ?!? Трябва да е твърде глупав...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • 3-ти март на Шипка

  17 Март 2022 19:07ч.

  Въпреки отказа на Полша, САЩ и т.н., предложението ние да даваме се прави поради историческите връзки и симпатии и т.н., които трябва да бъдат разрушени веднъж завинаги. Освен това, може би се надяват, че Русия няма да направи нищо срещу България, т.е., ние се явяваме Троянски кон на НАТО в Русия. Това е доста рискован залог, но добре че няма да е на гърба на залагащите.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Haramdag, Копейкин - слуга на путлер!

  17 Март 2022 19:12ч.

  В Русия започва антивоенен протест с надписи върху рублите---> https://www.segabg.com/hot/category-foreign-country/rusiya-zapochva-antivoenen-protest-nadpisi-vurhu-rublite

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Отечествен фронт

  17 Март 2022 19:14ч.

  Да повторя: ако бяхме американска колония, Копейкин щеше да е в затвора за злоупотреба с публични средства,а нео нацитата от Израждане да са забранени!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Честито!

  17 Март 2022 19:17ч.

  Случка от преди два дена: В Несебър мъж приютява украински „бежанци“. Хотелчето му било новопостроено, имал всичко освен чинии, чаши и прибори. Казал им да си купят пластмасови /като това щяло да е временно/, но една украинка казала: Аз имам апартамент тук, и ще отида да си взема моите, защото не съм свикнала да се храня с пластмаса.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мутра

  17 Март 2022 21:49ч.

  То по-нагли са твоите руснаци, които са изгонили горките украинци от домовете им, ама като си болен мозък...украинците били нагли.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Честито! 2

  17 Март 2022 19:18ч.

  Е, наглостта им граници няма. Значи тя си има апартамент в Несебър, но за да не плаща ток, вода, решава че може да се настани някъде другаде. И искали чаршафите да им се сменят всеки ден. Човека се ядосал и ги изгони всички. И НАКРАЯ 40ЛВ НА ДЕН ИСКАТ НА ЧОВЕК,НЕ НА СЕМЕЙСТВО😡Тя колата му струва колкото хотелчето🤔

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • j.jelevban

  17 Март 2022 19:27ч.

  ''остатъчен елемент на инстинкт за самосъхранение в хората, които управляват държавата.''-Марионетките следват инстикта си за самосъхранение.Подписите и печатите им са под клетвени декларации на ЦРУ,Мосад и т.н.Случайна марионетка няма!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • j.jelevban-КОЙ НЯМА ИНСТИНКТ

  17 Март 2022 19:31ч.

  ОЧЕВАДНО Е.Българският народ няма инстикт за самосъхранение.В обратния вариянт щеше да е по площадите и МАГИСТРАЛИТЕ.Дано Русия приключи набързо с Украйна.Но пък ние ще сме новата Украйна/провокатор/

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тези от антиваксърски пропаганда се преориентираха към проруска, ама номерът им не минава

  17 Март 2022 19:38ч.

  А под ризите и вратовръзките тениски с половин схвастика и туптящо верноподаничско сърце, винаги готово да умре като крепостен селяк на Путлер:)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ваксинирания добитък

  17 Март 2022 20:33ч.

  дори не осъзнава, че. всъщност той е най - закрепостената част от обществото...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тихомир Томов

  17 Март 2022 20:06ч.

  Еврейско Африканска колония е по- точния израз !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ноле

  17 Март 2022 20:50ч.

  НАТО вън! Никога срещу Русия!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Живка Павлова

  17 Март 2022 23:43ч.

  И защо почивен ден е избрал министърът на световната отбрана за посещението си? От съображения за сигурност? Докладвали са му, че опърничавите туземци са майстори в стрелбата със снежни топки?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи