Костадин Костадинов посети празника на Тараклийския район в република Молдова 

Костадин Костадинов посети празника на Тараклийския район в република Молдова 

Последвайте ”Гласове" в Телеграм

Вчера председателят на „Възраждане“ посети празника на Тараклийки район в Република Молдова. Той беше там по покана на председателя на районния съвет – Иван Паслар. 

Районът е един от двата в Молдова, в който българите се ползват с културна автономия, наред с автономния район Гагаузия. В него живеят повече от 60 000 българи. 

На празника присъстваше министър-председателката на Молдова – Натали Гаврилица, президентката на Гагаузия – Ирина Влах и други официални лица.

„Възраждане“ е единствената парламентарно представена партия, която поддържа тесни взаимоотношения с българските общности извън границите на страната ни. Ние сме ангажирани с проблемите, които имат, и с тяхното разрешаване. Неведнъж нашите народни представители са подпомагали района дори с лични дарения, за да можем да подкрепяме нашите сънародници в опазването на българската национална идентичност. Общността е създадена от българи, а всеки един българин би трябвало да е важен за българската държава. За съжаление управляващите в последните 33 години забравят за българите в България, а какво остава за сънародниците ни зад граница“, каза Костадин Костадинов на връщане от своето посещение. 

 

Той беше посрещнат гостоприемно от българите в Молдова, беше  сред почетните гости на празника и единственият български политик, който беше поканен от тях. 

 

 


 

Коментари

 • Браво!

  18 Sep 2022 18:33ч.

  Номер 14

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • j.jelevban

  18 Sep 2022 18:39ч.

  Елементарното не се прави-не им се дава гражданство автоматично.Чакат години наред.Слугуват на ''новите български чорбаджии'' години та да получат гражданство.В същото време Русия им дава в облекчен режим гражданство.И като видят какво е в ''лелеяна ''България заминават за Русия.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ходи

  18 Sep 2022 18:47ч.

  В столипиново, бе варненски мангал.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • SIMO

  18 Sep 2022 19:30ч.

  И като спечели изборите не обеща ли да ги "присъедини" към РоZZия........

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи