Китай изпрати кораби и самолети на учение край Тайван в отговор на "провокация"

Китай изпрати кораби и самолети на учение край Тайван в отговор на "провокация"

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Китайските военни съобщиха, че днес са осъществили учения в морето и въздушното пространство около Тайван в отговор на неуточнена "провокация" от страна на демократично управлявания остров и САЩ, предаде Ройтерс.

През август Китай организира военни маневри около Тайван след посещението в Тайпе на тогавашната председателка на Камарата на представителите на САЩ Нанси Пелоси, а вчера разкритикува САЩ за нов закон за националната отбрана, който предвижда увеличаване на военната помощ за Тайван.

В кратко изявление командването на Източната зона на Китайската народноосвободителна армия заяви, че е извършило патрули и учения със стрелби около Тайван, без да конкретизира място.

"Това е решителен отговор на настоящата ескалация на сговор и провокация от страна на САЩ и Тайван", казаха военните, без да посочват подробности. Силите ни ще предприемат всички необходими действия, за да защитят решително националния суверенитет и териториална цялост", допълниха те.

 

Източник: dnes.dir.bg

 

 

 

Коментари

 • йосарян

  25 Дек 2022 17:39ч.

  "гласовете", назначете си читави редактори, от старата генерация. патрулите не се извършват, патрулирания се извършват. мауе миуа!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • читател

  25 Дек 2022 18:22ч.

  Стига с тези критики. Сайтът не е от групата на казионните медии и съответно няма нито американско, нито европейско финансиране. Аз свалям шапка на хората, които го поддържат, че въобще намират начин сайтът да оцелее.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Редакциятя

  25 Дек 2022 18:48ч.

  не е толкова важна, важна е истината, която се публикува, благодаря на Гласове, че ги има!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Бай Иван

  25 Дек 2022 20:53ч.

  И аз благодаря на хората, които го поддържат, защото за тях няма грандове и това е един от малкото независими сайтове на български език! Няма да е преувеличено, ако кажем, че съставителите му са истински будители! Това е първия сайт, който отварям, когато пусна компа. Честита Коледа! Желая много здраве, щастие и късмет на съставителите му!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Гретхен

  25 Дек 2022 21:11ч.

  За мен Гласове е най добрият български сайт. Преводите от Галя Дачкова внасят свежест и са твърде различни от англоамериканските...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • бурятмонгол

  26 Дек 2022 1:36ч.

  Объркването във Вашингтон се засилва, появяват се елементи на паника, Китай става все по-силен и влиятелен политически и военно, опитите да се насъскат срещу него околни страни са явно неуспешни.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи