Калоян Паргов: Подавам оставка като председател на групата съветници в СОС

Калоян Паргов: Подавам оставка като председател на групата съветници в СОС

Подавам оставка като председател на групата съветници в СОС. Председателят на Градския съвет трябва да има инструментите за правене на политика. Това означава, че той трябва да има още един елемент и той е свързан с местната политика, местната власт и Столична община. За да има възможност да прави политика и да бъде свободен в своите действия. Това заяви досегашният председател на БСП – София и на групата съветници на „БСП за България“ в СОС Калоян Паргов.

 
Той предаде символично ключа от Градската организация на новоизбрания председател Иван Таков.

 
Паргов припомни, че с Таков са работили дълги години рамо до рамо и в партията, и в общината. „Искам да му пожелая от сърце успех, кураж, здрави нерви в това, което му предстои до края на мандата през 2024 година. Убеден съм, че той има нужните качества, че има нужните компетенции и ще се справи с тази огромна отговорност, тъй като е преминал през всички нива на партийната йерархия от най-ниското до най-високото, на което беше избран в снощната конференция“, посочи той и допълни, че знае, че този стол е много горещ, тъй като е седял на него 9 години.

 
Калоян Паргов сподели, че покойният му баща му е завещал едно правило "Пазете принципите!" и допълни "Пазете отбора!".

 
„Показахме и се надявам наистина цялата партия да ни чуе, че обединението в името на принципи и каузи е възможно“, заяви Иван Таков и изтъкна, че приема гласовете на делегатите като голяма отговорност.

 
Той каза, че е наясно, че този пост изисква много качества, които вече притежава и е уверен, че ще се справи.

 
„През последните две години съм заместник-председател по партийната дейност на Градския съвет, познавам много добре градската организация и съм наясно с работата, която трябва да се свърши, за да стане организацията по-ефективна, тъй като догодина ни предстоят местни избори. Това ще бъде най-голямото изпитание в последните години за Градската организация“, категоричен бе Иван Таков.

 
Днес, в 18.00 часа, ще се проведе заседание на общинските съветници, на което ще бъде избран нов председател на групата на БСП в Столичния общински съвет.

 

Източник: bspsf.bg

 

 

 

Коментари

 • Владимир Владимирович Путлер

  23 Март 2022 18:36ч.

  С оставката на Калоян Паргов осиротаха Яни Янев и някои земеделци.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Заветите на пеко таков са живи!

  24 Март 2022 3:03ч.

  Ура другари!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи