Иван Таков: Формираме единен ляв фронт срещу десните за местните избори в София

Иван Таков: Формираме единен ляв фронт срещу десните за местните избори в София

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Ваня Григорова е предпочитаното лице за кандидат за кмет на бъдещата наша местна коалиция, с която от столицата ще започнем обединението на лявото в България, каза лидерът на БСП - София

Формираме единен ляв фронт срещу десните за местните избори в София. Това заяви председателят на БСП - София Иван Таков. Той добави, че в последните седмици е провел разговори с различни партии, коалиции и обединения от целия спектър на лявото пространство и е доволен от резултата. "Ако се върнем назад във времето, през 2013-та в "Коалиция за България" имаше 16 партии, припомни той. - С почти всички от тях проведох разговори - и социалдемократи, и "зелени", и комунисти. Нашата цел е в София да съберем всички леви партии в единен общ фронт срещу дясното. Да направим това, което десните не могат. Ние искаме да излезем обединени, защото е крайно време София да има ляво управление, софиянци го заслужават".

Лидерът на БСП - София обясни, че на последното заседание на Градския съвет единодушно е било решено в столицата социалистите да се явят на местните избори с местна коалиция и е получил мандат от членовете да проведе разговори с други леви партии, коалиции и обединения за нейното съставяне. Той добави, че на проведените до момента районни конференции, без изключение, е приета формулата за явяване на БСП на местните избори с местна коалиция.

"Много силно вярвам, че ще успеем да направим тази коалиция и с това да започнем голямото ляво обединение от София, каза Иван Таков. - Това е смисълът на всичко за мен - да се съберем зад общите ни ценности, идеи и политики, като контрапункт на онова, което се случи през последните над 30 години дясно управление не само в София. Резултатите вече всички ги виждаме и ги усещаме. Те никак не са добри".

Лидерът на столичните социалисти добави, че Ваня Григорова има номинации за кмет на София в почти всички вече проведени районни конференции. "Съвсем естествено, като председател на Градския съвет, и моята кандидатура е издигана, каза той. - При положение, че формираме местна коалиция обаче мисля, че Ваня Григорова би била най-подходящият кандидат за кмет на София на лявото обединение".

Иван Таков нарече управлението на ГЕРБ-СДС в столицата през последните 4 години "мандат на пропуснатите възможности". "През това време те окончателно направиха София столица на шокиращите неравенства, коментира той. - С лявото обединение и Ваня Григорова всички заедно можем да защитим интереса на работещия софиянец, да представляваме всички граждани, да направим така, че хората да имат равен достъп до обществените блага. През последните повече от 30 години едрият бизнес в София постоянно си имаше представителство в лицето на управляващите десни партии. Време е столицата да има управление, което да работи за благото на хората, а не за задоволяване на интересите на шепа политици и свързаните с тях фирми. Време е да възстановим справедливостта в града ни".

 

 

 

Коментари

 • Успех. Спасете Паметника.

  03 Авг 2023 21:59ч.

  Че утре и на Шипка ще посегнат.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ваня Григорова е добър избор

  03 Авг 2023 23:12ч.

  поне досега, дано не се промени като се види с власт, явно това е най-голямата съблазън при хората, но все пак някои издържат. Както е писано "А който претърпи до край, той ще спасен да бъде" (Матей 24:13).

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Козметик

  04 Авг 2023 1:05ч.

  То, София може да стане по-лява от сега само ако изберат ДС внучето. Тези въобще наясно ли са с посоките на света?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Просто бизнес

  04 Авг 2023 1:39ч.

  Това от наследниците на червената номенклатура неможем да се отървем. Симпатизирам на посочената дама, но. В едно интервю тя бърка правилата на играта в т.н. демокрация. На избори се явяват партии / коалиции и независими. Тя не е показала програма за работата си по управление, като независим. Изявява желание само да има синдикалисти в листите. Нещо се обърквам. Кой синдикат се занимава с инфраструктура, транспорт, строителство и т.н. ? Партиите са субектите, които трябва да подберат експерти за членове на общинския парламент. Кандидатът трябва заедно с програмата си да покаже и своя екип. А това, че дамата изповядвала някакви си "леви" идеи ( интересно, след като "Подкрепа" винаги е клоняла към "десните") партиите може да предложат подкрепа при условие, че включи техни идеи и експерти в управление. Иначе пак ще има: какво смятахме да правим, а то какво стана.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • пеко на тако

  04 Авг 2023 11:26ч.

  Ей, не се одържат тези бе! А Терзиев какъв ви е? Братовчед по партийна и дс линия!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Милчо

  04 Авг 2023 12:42ч.

  Давай ТЕРЗИ от десе, с тебе сме!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи