Иван Гешев: Не вярвам да съм заложник за съставяне на правителство

Иван Гешев: Не вярвам да съм заложник за съставяне на правителство

Последвайте ”Гласове" в Телеграм.

"Дали съм заложник за съставяне на правителство - ако това е вярно, би било смешно и тъжно", коментира главният прокурор.

Не вярвам да съм заложник за съставяне на бъдещо правителство, защото няма основания за моето отстраняване и мисля, че това се видя в процедурата, която беше изключително забавна във Висшия съдебен съвет. Явно е, че това няма как да стане, и защото единствената процедура, която би могла да се осъществи, не е в съответствие със закона , а тази, която е в съответствие със закона, е Велико народно събрание и промени в Конституцията. Това каза пред журналисти в Поморие Главният прокурор Иван Гешев, съобщава БТА.

"Дали съм заложник за съставяне на правителство - ако това е вярно, би било смешно и тъжно. Смешно на първи прочит, поради причината, че хора и политици, които говорят за съдебна реформа, за върховенство на закона, за права на човека и за какво ли още не, явно нарушават същите тези принципи. Защото принципът за разделение на властите едва ли може да се съвмести с това лично - понеже не харесваш или по някакви други, надявам се нелегитимни причини, искаш да отстраниш председателя на ВКС, ВАС или главен прокурор", добави Гешев. Той посочи, че това е тъжно, защото показва липса на държавност, и поради простатата причина, че на всеки български гражданин основните проблеми в момента са войната, инфлацията, миграционният натиск, ситуацията с престъпността, ще има ли отопление през зимата.

"Самият факт, че някой би повдигнал този въпрос, означава, че има някакви други цели, които не са интересите на българските граждани. За съжаление би означавало, че интересите на българските граждани са разменна монета, търгашество за решаване на лични, политически или някакви други интереси", коментира още Иван Гешев.

Главният прокурор и неговите заместници Даниела Машева и Борислав Сарафов участваха в българо-баварски семинар за прокурори, съдии и разследващи служители от ДАНС и МВР на тема „Противодействие на интернет-престъпността и прането на пари". Организатор е Фондация „Ханс Зайдел“. 

Източник: БТА

 

 

Коментари

 • Вярно е

  07 Окт 2022 11:06ч.

  И е тъжно и смешно!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Рошавата гарга

  07 Окт 2022 13:10ч.

  Да, като се замисли човек, има някаква тъжно-парадоксална истина в това мнение! Герб инсталира лицето на поста, правейки цялата държава и народ заложници. Сега пак геппса печели избори и стана ясно, че с тях формула(почти) няма, а без тях - още по-малко :)))

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • бизонитес

  07 Окт 2022 17:30ч.

  Тези личности на високи постове в държавата що не се бръснат,,,,,мързи ли ги....

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи