Испанската министърка на отбраната: Доставянето на оръжие за Украйна е деликатен въпрос

Испанската министърка на отбраната: Доставянето на оръжие за Украйна е деликатен въпрос

Роблес определи доставките на оръжие за Украйна след руската инвазия като "изключително деликатен въпрос", който изисква "най-голяма дискретност", съобщава БТА.

Публикация във в. "Ел Паис", според която Испания обмисля да достави бойни танкове и зенитни системи на Украйна, предизвика отговор на министърката на отбраната Маргарита Роблес, в който тя не се ангажира с конкретна позиция. Това стана по време на телевизионно интервю, съобщи ДПА.

Роблес определи доставките на оръжие за Украйна след руската инвазия като "изключително деликатен въпрос", който изисква "най-голяма дискретност". Това тя каза пред телевизия "Телесинко". Министърката отбеляза, че Русия многократно е отправяла заплахи към страните, доставящи оръжие на Украйна.

Роблес заяви също така, че Испания ще действа "в рамките на своите възможности и в координация със своите партньори", като направи всичко възможно, за да подкрепи "героичната смелост" на украинците.

Вчера вестник "Паис" съобщи, че Испания планира да достави на Украйна около 40 танка, произведени в Германия, като по този начин за първи път ще предостави на страната модерни западни танкове.

Източник: БТА

 

 

Коментари

 • ГРАД КОЗЛОДУЙ

  06 Юни 2022 20:26ч.

  проблемът на давещите се е проблем на давещите се

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Cicero

  06 Юни 2022 23:05ч.

  Вероятно "най-голямата дискретност" касае собствените им народи, които насила биват въвличани в тази война, защото от Русия няма как да го скрият.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • teridan

  06 Юни 2022 23:53ч.

  Много добре стоят двата материала един до друг. Българския министър "Длъжни сме да помогнем да Украйна и да й доставим оръжия". Испанския министър "Доставките на оръжия за Украйна е деликатен въпрос".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Този може да е длъжен някому в лично качество

  07 Юни 2022 8:35ч.

  Българският народ никакви задължения към фашисткия режим в Украйна не е поемал. Нито пък някоя партия от управляващото каре е вписала в предизборната си програма, че възнамерява да въвлече България в чужди войни с Русия.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи