Има много заявки за срещи с Лавров при посещението му в Скопие

Има много заявки за срещи с Лавров при посещението му в Скопие

Руското външно министерство заяви, че е получило много заявки за разговори на четири очи с ръководителя на ведомството Сергей Лавров в кулоарите на срещата на Организацията на сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) в Скопие, предаде Ройтерс.

Очаква се Лавров да участва във форума на външните министри на страните от ОССЕ, който ще се състои на 30 ноември и 1 декември. 

"Мога да потвърдя, че има много заявки за двустранни срещи, ще има и многостранни разговори", каза говорителката на руското външно министерство Мария Захарова.  

Украйна, Латвия, Естония и Литва вчера заявиха, че техните външни министри ще бойкотират срещата заради планираното участие на Лавров. 

 

Коментари

 • Борис

  29 Ное 2023 13:13ч.

  В НАТО и Тагарев непрекъснато споменават как ще сдържат Русия!!! Тези, които трябва да се сдържат са НАТО и Тагарев. Никой няма представа какво представлява Русия.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • За НАТО не знам, но Китай отказа да инвестира в тръбопровода "Силата на Сибир"-2

  29 Ное 2023 14:57ч.

  Китай не желае да инвестира нито един юан в новия тръбопровод, като предлага на Русия пълната сметка за строителството на милиарди долари и също така изисква отстъпки за руския газ. "Пекин много добре разбира, че може да диктува своите условия и че е в много по-силна позиция (от Русия)", пише The South China Morning Post ( https://www.scmp.com/economy/global-economy/article/3242612/china-wielding-bargaining-power-russia-over-power-siberia-2-natural-gas-pipeline ). През следващата година отстъпката за Китай ще се увеличи до 46% според прогнозите на правителството: газът от 'Силата на Сибир' за 1000 м кубически метра за Китай ще струва 271,6 долара , а за Турция и Европа - 481,7 долара. Но това не е достатъчно за Китай. Той "може да поиска големи отстъпки", казва източник от SCMP. "Когато става дума за строителство, Пекин иска да се увери, че няма рискове или разходи за него. Русия е страната, която ще плати сметката изцяло". >>> https://www.scmp.com/economy/global-economy/article/3242612/china-wielding-bargaining-power-russia-over-power-siberia-2-natural-gas-pipeline

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Русия УЖ заплаши, че ще спре доставките на петрол за Индия, вторият след Китай купувач на руски петрол, защото плаща в неконвертируемите рупии,...

  29 Ное 2023 15:09ч.

  ... но индийците нямат намерение да спират, дори са си узаконили това положение. Индия, която купува повече от 60% от морския нефт на Русия, има дълг от 40 милиарда долара, според данни на LSEG и изчисления на Ройтерс. Това е най-големият купувач на руски офшорен петрол след Китай. Източник от руска банка, близък до Руската централна банка, каза, че печеленето на доходи в неконвертируеми валути, които имат малка стойност извън Индия, е безсмислено. Русия има ограничени възможности да харчи рупии, тъй като вносът й от Индия е незначителен, защото просто няма как да изравни баланса на такава стойност от изнесения петрол с внос на стоки от Индия. Индия насърчава харченето на рупии на своя територия. По-специално, Ню Делхи въведе глоби за конвертиране на рупии в други валути, понякога достигащи над 10% от конвертираната сума. >>> https://dzen.ru/a/ZWRS2vl6NVo1QaUy

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ами, как на къде върви Русия - нацифицира се

  29 Ное 2023 15:13ч.

  https://t.me/Netvru/26168

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ... и всичко в Рашата върви към третата чеченска война

  29 Ное 2023 15:16ч.

  https://t.me/Netvru/26176

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Наблюдател13

  29 Ное 2023 15:19ч.

  Нерде Хонк Конг нерде Сибир ;)))

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ха остави я тая Русия бе, Обама й раздра икономиката на парцали,

  29 Ное 2023 15:21ч.

  Байдън - хептен я довърши, като е толкова пропаднала и слаба, какво се дърлиш като булонка на датски дог.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Адам Кадиров, малкият Брежнев, беше назначен за куратор на батальона на "Шейх Мансур"

  29 Ное 2023 15:36ч.

  Батальонът беше сформиран наскоро по указ на баща му Рамзан Кадиров с изричното наименование на шейх Мансур, който ръководи чеченското въстание срещу Русия и обедини севернокавказките народи срещу колониалната политика на Русия. Ами, на там върви Русията:)) >>> https://ria.ru/20231129/kadyrov-1912518246.html

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ким Чен Ун

  29 Ное 2023 16:00ч.

  Недей така некое комуне да не се гътне.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • недъгав жълтопаветник

  29 Ное 2023 16:29ч.

  Точно такива като теб ще се гътнат, защото Кадиров ще управлява чрез родата си още 100 г. и амеро-ционски подкупи към ръководство със сигурност няма да има.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Путин се погрижи Русия да престане да бъде суровинен придатък на Запада и...

  29 Ное 2023 20:19ч.

  ... Русия стана суровинен придатък на Китай и Индия. Но на половин цена. Това не е ли напредък🤷‍♂️🤷‍♀️🤣

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Съвременник

  29 Ное 2023 20:46ч.

  Трябва да си много прост, за да се радваш, че купуваш двойно по-скъпо суровини от основния си конкурент и съсипваш икономиката си: "Силата на Сибир' за 1000 м кубически метра за Китай ще струва 271,6 долара , а за Турция и Европа - 481,7 долара. "

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Баба

  29 Ное 2023 13:19ч.

  Известно време след тези "двустранни срещи" онези, които не са неприятелски държави, ще почнат да получават кой газ, кой нефт от Русия. А едни наакани ястребчета, като Балтийските държави и България, ще духаме супата.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • онуфри

  29 Ное 2023 13:31ч.

  Заедно с балтийските територии сме на пограничната линия на империята и при нас нещата трябва да са стерилни, за да покажем ясно и недвусмислено къде е границата. Зад нас обаче всичко е позволено. Дори и щатите търгуват с РФ.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Sin

  29 Ное 2023 17:36ч.

  Какъв триумф - да ти даде газ Едикой си. От Африка, от Азербайджан газ има, но от Русия си е друго - направо технологичен взрив. Страната- бензиностанция доставя !!! Какво - технологии ! Не, просто изкопаеми, каквито и другите аборигени по света копаят. Преди седмица стана ясно, че пирони, хартия и други такива неща от първа необходимост същата Бензиностанция не е в състояние да произведе. Може би Африканските другари вече са се научили - да купят от тях. Изгодно !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • онуфри

  29 Ное 2023 13:28ч.

  Това ми напомня на вица за жабата, която казала: - Аз да се разчекна ли? - Едва ли има подобни заявки за Блинкен или за някой от европейските плазмодии (вкл. Тагареффф).

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Най-важната среща

  29 Ное 2023 13:57ч.

  Най-важната тайна среща на Лавров ще е с Блинкен. Защо мислите нашите дадоха зелена светлина за преминаването на полета на руския външен министър над България въпреки санкциите? Американците им наредиха.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ./.

  29 Ное 2023 14:39ч.

  Явно, не си разбрал, но среща м/у Блинкен и Лавров няма да има. Лавров заяви, че на този етап, просто няма, за какво да си говорят...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • онуфри

  29 Ное 2023 14:44ч.

  Щом няма да има среща, ще си намигат от двата края на залата. 😉

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ким Чен Ун

  29 Ное 2023 16:02ч.

  Надежди говежди. Ще си говори сам коня.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Най-важната среща

  29 Ное 2023 16:19ч.

  Да поясня някои нещица от "кухнята". Има срещи и разговори, за които обществото не подозира. Дори за тях не знаят много от служителите в посолства и министерства. Не всичко, което се говори публично, е самата истина. Както се казва "совите не са това, което са". Дипломацията е тънка работа и не се бие тъпан за всяко нещо. А и темата за евентуална среща между Л. и Б. няма да е Украйна, а Израел и Газа. Има интереси отвъд политкоректните приказки и пропаганда. Така че напълно е възможна тайно "рандеву". Иначе българските подлоги нямаше да дадат зелена светлина.Някой от нашите евроатлантици да възрази и да спомене санкциите??

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • евроатлантик

  29 Ное 2023 14:17ч.

  А,виж, наша Мара Габриел твърдо заяви, че няма да се среща с Лавров! В резултат на това, него сън не го хваща и е загубил всякакъв апетит! За да не бъда обвинен в политнекоректност, мачизъм и сексизъм, няма да спомена нищо за преместване и крачоли ...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • forsvaret

  29 Ное 2023 15:04ч.

  Мария Гаргамел е най-успешната златотърсачка в България. Златките, Отварачки и Гушерки.... трева да пасат

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Механик водач от Момчилград

  29 Ное 2023 16:01ч.

  Нашата гаргамелка Лавров ще я гаврътни като маленкая водка и ще я схруска като краставичка.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Sin

  29 Ное 2023 17:28ч.

  Само че Габриел е тази, която РАЗРЕШИ на Лавров да пристигне на този форум. Схващаш ли разликата ? Не обратното, въпреки разликите. И до последния момент е в състояние да оттегли това разрешение, ако поиска. А там парият Лавров ще бъде бойкотиран от всички, което ще е върхово за пред камерите. Може би само някаква Северномакедонка ще се вее с него. Която не е никаква, впрочем, в ЕС.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Майк Джонсън: Не можем да позволим на Путин да марширува из Европа

  29 Ное 2023 14:33ч.

  Това е същият Майк, председателят на Камарата на представителите в САЩ, който преди това се противопостави на отпускането на военна помощ на Украйна. Същият Майк, когото пропагандата нарича голям поддръжник на Тръмп. >>> https://t.me/Netvru/26163

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Повече от 57 хиляди руснаци са потърсили убежище в САЩ от началото на мобилизацията

  29 Ное 2023 14:36ч.

  Този брой значително надвишава подобни показатели от предходни години. През фискалната 2021 година - от октомври 2020 г. до септември 2021 г. - 4,5 пъти по-малко руснаци са подали молба за убежище в САЩ - само 13 240 души. Година по-късно тази цифра почти се утроява, достигайки 36 271 души. Нарастването на броя на търсещите убежище започна след инвазията на Русия в Украйна през февруари 2022 г., достигайки своя връх след обявяването на руската мобилизация през ноември и декември. През тези месеци границата са преминали съответно 6931 и 9227 бежанци. >>> https://www.moscowtimes.io/2023/11/27/bolee-57-tisyach-rossiyan-zaprosili-ubezhische-v-ssha-s-nachala-mobilizatsii-a114357

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Долен манипулатор

  29 Ное 2023 20:53ч.

  Октомври 2020 до Октомври 2021 - Ковид, света беше блокиран.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Лавров: Русия няма, не е имала и няма да има агресивни планове срещу съседите си

  29 Ное 2023 14:45ч.

  Това е новина, публикувана оъ РИА Новости от 27.11.2023 г., а не от преди години. Явно Лавров страда от шизофрения или най-малкото живее в някаква паралелна реалност. >>> https://ria.ru/20231127/zavoevanie-1912117959.html

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Акаденков

  29 Ное 2023 14:59ч.

  ...да, има вид на много страдащ... жал ми става...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Давай, давай, сребърниците трябва да се заработят.

  29 Ное 2023 15:17ч.

  ..................

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • БЪХМУТ е новата Сичовка

  29 Ное 2023 15:25ч.

  Идно рускинчи ми духа срещу храна тука в Фонтенбло на йахтата ми Бенето.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ЗИП

  29 Ное 2023 15:33ч.

  Усмивката на Лавров е напълно искрена.Кремъл изби половин милион украинци, но за него войната е забавление.Редовно следя руските токшоута.Ей богу, там е пълен купон.Видеа с трупове, джендъри, нацисти, палестинци, евреи и от време на време реклами за почивка в Хургада или хапчета за гърло.... :))

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Sin

  29 Ное 2023 17:22ч.

  Само за 10 дни един руски полк при Кринки, на левия бряг, е загубил над 1000 човека. Там войниците са в бунт и се обръщат директно към Министъра на отбраната за помощ, преди да ги учушкат без остатък. А под Авдеевка продължават атаките с глави срещу бетона - в резултат убитите ватенки са над 25,000. Само под Авдеевка ! Това е положението, а не лъжите глупави по-горе. Слава Украине !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Лавров и Путин избиха 1 милион украинци.

  29 Ное 2023 17:28ч.

  И им е весело.Срам!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ?????

  29 Ное 2023 18:13ч.

  А беше толкова лесно да не ги избиват. Трябваше украинците да спазват подписания от тях Минск-2, да не избиват хора в Донбас, да не преследват руския език га който така или иначе говорят 80-90 процента в Украйна, да не влизат в НАТО и Украйна да остане неутрална. Цената не беше голяма.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ?????

  29 Ное 2023 18:09ч.

  Чехите искат дерогация на руската стомана до 2028 г. Ей така да се знае.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • изненадваща прогноза от "кухнята"

  30 Ное 2023 8:17ч.

  Пиша "изненадваща", защото лично очаквах по-малко договорено за Кремъл. Поне от този запек, който цари по фронтовете... Но се готви скорошно приключване на войната и делба. Путин ще получе повече от това, което контролира в момента. Колко точно не зная, но ще е доста повече от очакваното. За компенсация - останките от 404 попадат в НАТО и ЕС. Спуска се нова Желязна Завеса.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи