ГЕРБ и ДПС внесоха предложение за РСМ

ГЕРБ и ДПС внесоха предложение за РСМ

Парламентарните групи на ГЕРБ-СДС и ДПС са внесли в деловодството на Народното събрание два проекта за разрешаването на спорните въпроси между София и Скопие, предаде репортер на БГНЕС.

Документът на ГЕРБ се казва „Проект за действие на МС за одобрение на проекта за Преговорна рамка и проекта за заключение на съвета на ЕС за европейската интеграция на РС Македония“. Проекторешението е внесено тази сутрин.

Документът на ДПС беше внесен още снощи, за което обяви лидерът на партията Мустафа Карадайъ след вота на недоверие, свалил правителството на Кирил Петков. Документът на Движението се казва „Проекторешение свързано с одобряването на предложения от Френското председателство проект на Преговорна рамка за преговори за членство в ЕС на РС Македония и Албания“.

Агенция БГНЕС припомня, че Френското предложение се състои от три независими елемента, които само в комплект могат да отговорят на въпроса дали РСМ е готова да започне преговори за членство в ЕС.

Първият документ, проектозаключенията на Съвета, ни казва че темата "двустранни отношения Скопие-София " ще бъде част от преговорния процес. Този документ, както и вторият документ, преговорната рамка, реферират към трети, ключов документ - двустранен протокол, в който няма нищо френско и е изцяло продукт на договореност между Външните министерства на двете страни. Това е всъщност пътната карта с конкретни ангажименти и етапи, които Скопие трябва да изпълни в замяна на това ние да вдигнем ветото.

 

Коментари

 • рукола Z

  23 Юни 2022 12:05ч.

  Тези партии в позицията си на какви внасят подобни предложения? Те за Българска Конституция не са ли чували?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • От позицията на верни слуги на дълбоката държава

  23 Юни 2022 12:34ч.

  Тези ГЕРП и особено ДПС нямат нищо общо с България. Те са на командировка тук. Задачата им е да намалят световната популация излишно население с една България.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тиква

  23 Юни 2022 12:40ч.

  А къде е оня примат от учин дол, който излезе от коалицията заради Македония ?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • При жена ти

  23 Юни 2022 12:45ч.

  ............

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ГЕРБ и ДПС събират "слънчеви лъчи" и vit D от ЕС...

  23 Юни 2022 14:16ч.

  Някой да ме поправи, ако информацията ми е неточна, но документа внесен от френското посолство в НС се разглежда от нашите народни представители БЕЗ официален ПРЕВОД НА БЪЛГАРСКИ ЕЗИК! На френски са го чели, разбрали и оценили Бойко Борисов, Мустафа Карадайъ и вс. останали, които го подкрепят! Така ще се запознаят с него и обсъдят и депутатите ни! Това е несериозно...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи