Газът през ноември поевтинява с 47%

Газът през ноември поевтинява с 47%

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Комисията за енергийно и водно регулиране определи цената на природния газ за ноември, по която общественият доставчик "Булгаргаз" ще продава природен газ. Тя е 123,01 лева за мегаватчас, съобщи БНР.

За предходния месец октомври утвърдената от регулатора цена беше 233,36 лв./MWh, което означава, че за м. ноември природният газ поевтинява с 47%. Значително по-ниската цена за м. ноември се дължи на конкурентните ценови условия по дългосрочния договор за доставка на природен газ от Азербайджан, посочват от КЕВР.

По-рано председателят на енергийния регулатор Иван Иванов коментира, че заради очакваното поевтиняване на природния газ няма да се наложи повишаване на цените на парното и топлата вода от 1 януари.

Източник: БНР

 

 

Коментари

 • Калински

  01 Ное 2022 16:57ч.

  Да видим каква ще бъде цената след 3 месеца............

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Чакат танкерите на опашка

  01 Ное 2022 18:39ч.

  пред терминалите в Испания.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • “ заради очакваното поевтиняване на природния газ няма да се наложи повишаване на цените на парното и топлата вода от 1 януари”

  01 Ное 2022 19:31ч.

  Най-напред, научете разликата между “заради” и “поради”. Някой има ли логично обяснение, защо не намаляват цени за парно и топла вода, а се хвалят, че няма да се повишават?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Поевтинява на думи

  01 Ное 2022 23:43ч.

  А след зимата ще има бой и избори

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи