Френски министър: Присъединяването на Украйна към ЕС ще отнеме 15-20 години

Френски министър: Присъединяването на Украйна към ЕС ще отнеме 15-20 години

Клеман Бон заяви днес, че "разбира" Зеленски, тъй като перспективата за присъединяване към ЕС "мобилизира неговия народ". "Но отговарям: присъединяването към Европейския (съюз), нека бъдем честни, отнема време".

Присъединяването на Украйна към Европейския съюз ще отнеме "без съмнение 15 или 20 години", каза днес френският делегиран министър по европейските въпроси Клеман Бон, цитиран от Франс прес.

Той подкрепи идеята на президента Еманюел Макрон междувременно бившата съветска република да се подготви за членство като част от "европейска политическа общност".

"Трябва да сме честни. . . Ако някой казва, че Украйна ще влезе в ЕС след 6 месеца, една или две години, той лъже. Това не е вярно. (Ще са необходими) без съмнение 15 или 20 години, това е много дълъг (период)", заяви френският делегиран министър по европейските въпроси по Радио Жи.

"Не искам да продаваме на украинците илюзии и лъжи", подчерта Клеман Бон. Той подкрепи предложената от Макрон "европейска политическа общност" - "политически проект, към който (украинците) може да се присъединят. . . докато чакат (за членство в ЕС)".

"Нямаме нужда от алтернативи на кандидатурата на Украйна за (влизане в Европейския съюз), нямаме нужда от такива компромиси", каза вчера украинският президент Володимир Зеленски.

Клеман Бон заяви днес, че "разбира" Зеленски, тъй като перспективата за присъединяване към ЕС "мобилизира неговия народ". "Но отговарям: присъединяването към Европейския (съюз), нека бъдем честни, отнема време."

Източник: БТА

 

 

Коментари

 • И ще се случи на онзи свят

  22 Май 2022 18:10ч.

  Където ще се срещнат вашия ЕС и Украйна

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Сигналиста

  22 Май 2022 18:31ч.

  Психологията е доказала, че границата на човешката търпимост към обещания за колективно добруване в бъдещето се простира максимум до 20 години, т.е. - рамките на поколението, което търпи обещанията. После идва срив. То и комунизма затуй не дойде. Че да не вземе да ви изненада Украина...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • баба мара

  22 Май 2022 18:45ч.

  и защо ес раздава нашите пари кого питаха да дават на украина тези пари ще се връщат ли и кога финансов одит на украина това мина вече всякакви граници

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ММ93

  22 Май 2022 18:50ч.

  Украйна след година няма да я има. Или ако я има ще е 1/5 от сегашната и територия. И да си тъп не е лесно ...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • София

  22 Май 2022 19:26ч.

  До тогава няма да има и ЕС и Украйна за радост на нас нормалните хора , изповядващи традиционни човешки ценности и Православие !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Франсето казал за укрите

  22 Май 2022 21:50ч.

  Але льо шевал дан ла ривиер ...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • 20 години?

  23 Май 2022 0:37ч.

  Ама то дотогава няма да има нито Украйна, нито НАТО, нито ЕС.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Да се чете

  23 Май 2022 0:37ч.

  Ограбването на Украйна ще продължи до приемането, а след това ще премине в кома. Жито, безплатна работна ръка, и много богатства за които потриват ръце "големите" бизнеси. Щяха да изкореняват бедността в света, но им излезе по-евтино да създават вируси и финасират военни действия.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи