Фандъкова: Отоплението на софиянци е гарантирано

Фандъкова: Отоплението на софиянци е гарантирано

"Близо 300 лева на мегаватчас е цената, на която "Топлофикация" купува, а КЕВР е определил цената на която продава топлинната енергия и е заложил вътре цена на газа от 114 лева, това е огромна разлика. Ако се запази цената, която е в момента, до края на годината "Топлофикация" ще натрупа нови над 500 милиона задължения", каза Йорданка Фандъкова пред БНТ.

"Тази зима ще бъде особено трудна заради високия ръст на цените на всички енергоизточници. Отоплението на софиянци е гарантирано, количества газ ще има, въпросът е какви ще са цените", заяви в предаването "Денят започва" на БНТ кметът на София Йорданка Фандъкова.

По думите ѝ, "Топлофикация София" е обречена да трупа нови задължения в тази ситуация заради огромната разлика на цените, определени от КЕВР, на които "Топлофикация" купува газ. 

"Близо 300 лева на мегаватчас е цената, на която "Топлофикация" купува, а КЕВР е определил цената на която продава топлинната енергия и е заложил вътре цена на газа от 114 лева, това е огромна разлика. Ако се запази цената, която е в момента, до края на годината "Топлофикация" ще натрупа нови над 500 милиона задължения", допълни Йорданка Фандъкова. 

Тя беше категорична, че не може повече да се увеличава цената. "Дългосрочното решение е модернизация на "Топлофикация", добави кметът на София.

Източник: БНТ

 

 

Коментари

 • Корабът потъва равномерно

  30 Авг 2022 9:32ч.

  Фандъчката гарантира: парно ще има но не за всички. И услужливо пропуска факта, че нейният бос, Тиквоний, обеща да прокара закон за забрана за внос на евтин руски газ.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Жълт котарак

  30 Авг 2022 10:23ч.

  Ще има! Плащаме го цяла България. Соцпридобивка за жълтопаветниците.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ЗИП

  30 Авг 2022 10:31ч.

  А Фъндъкова 3 мандата защо нищо не модернизира и сега се сети?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мери

  30 Авг 2022 10:50ч.

  Последните, които сме за завиждане, сме софиянци. Бедна ви е фантазията каква мръсотия и разруха цари от 15-ина години!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • За какво отопление говори тази?

  30 Авг 2022 11:47ч.

  До сега хората мръзнеха, а в бъдеще ще е още по-лошо. Тези с парно или са го изключили или са оставили само един радиатор. Тези на ток се увиват и мръзнат. И едните и другите, дори след като мръзнат, плащат високи сметки.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • colibri

  30 Авг 2022 12:26ч.

  Фандъкова имала подкрепа от американците? Тя български кмет ли е ? Опитват се софиянци да прехвърлят част от задълженията си на българите, които не живеят в София- аз не съм съгласна/идеята на Ф. да се прехвърли Топлофикация- София на държавата/.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Това интервю

  30 Авг 2022 13:16ч.

  си го запишете и го пуснете пак около нова година и към края на януари.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Фсички сме за СО-ФИ-Я!!!!!

  30 Авг 2022 14:18ч.

  Евстевствено без провинционалиститеееее, чаооооооо

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи