ЕС удължава използването на ковид сертификатите заради ръста на заразените

ЕС удължава използването на ковид сертификатите заради ръста на заразените

Страните от Европейския съюз одобриха удължаването на правилата за ковид сертификатите с една година до края на юни 2023 г., предаде Асошиейтед прес. Една от причините е нарастващият брой нови случаи на коронавирус преди началото на летния сезон.

Сертификатите бяха въведени през юли миналата година, за да се улесни пътуването в 27-членният съюз по време на пандемията. Те са успешен инструмент, който дава възможност на гражданите от ЕС да пътуват в рамките на съюза без ограничения, като поставянето под карантина например. Държавите от ЕС са издали близо 2 милиарда сертификата.

Документът потвърждава, че притежателят му е ваксиниран срещу коронавируса, че има отрицателен резултат от тест или е преболедувал инфекцията.

Европейският съвет заяви, че мерките могат да бъдат отмени и по-скоро. Поради подобрилата се ситуация през последните няколко месеца повечето страни в Евросъюза отмениха мерките срещу заразата, но увеличаващият се брой положителни проби в резултат на нови варианти на вируса кара правителствата да преосмислят стратегиите си.

Пример за това е Франция, където министърката на здравеопазването Брижит Бургиньон тези седмица препоръча на хората отново да носят маски в пълни с хора помещения и в градския транспорт.

Източник: БТА

 

 

Коментари

 • Веднъж поставено

  28 Юни 2022 16:05ч.

  Юларчето е за цял живот

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Гедап У

  28 Юни 2022 16:43ч.

  Новите дето се раждат даже няма да знаят какво е това "без маски".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Да ви ........... на сертификата!

  28 Юни 2022 16:54ч.

  толкоз

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Timer

  28 Юни 2022 18:54ч.

  Времето на запада изтича и колкото и да си рекламират сертификатите , няма файда. Но тази измислена "пандемия" послужи и като мрежа за улов на кухи безсмислени хора. Всъщност запада е инструмент за процеса на пречистване на планетата от непотребното - хора и материя.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Лошото е че

  29 Юни 2022 23:57ч.

  Не само Запада участва в този сатанизъм. Китайците са ударници, а и в Русия също натискат ковидизъм. Явно замисълът на гадовете е наднационален, планетарен.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи