ЕС ще купи 110 хил. дози ваксина срещу маймунска шарка

ЕС ще купи 110 хил. дози ваксина срещу маймунска шарка

ЕС днес ще подпише споразумение с неназован производител за доставката на около 110 000 дози на ваксина срещу маймунската шарка, които да бъдат доставени от края на юни, предаде Ройтерс, позовавайки се на информация от европейския комисар по въпросите на здравеопазването и безопасността на храните Стела Кириакиду.

В кулоарите на среща на здравните министри от ЕС в Люксембург Кириакиду каза, че ваксините ще бъдат закупени със средства от фондове на ЕС и доставени на страните членки. Служители от Комисията казаха, че името на производителя на ваксините ще бъде разкрито скоро.

Лекарственият регулатор на ЕС каза този месец, че разговаря с датската компания за биотехнологии "Бавериън нордик" за данни от изпитания, които биха могли да бъдат в основата на разширяване на одобрението за употреба на ваксината "Имванекс", така че освен срещу едрата шарка, тя да може да се използва и срещу маймунската шарка. Регулаторът на САЩ вече одобри ваксината на "Бавериън нордик" за употреба срещу маймунската шарка.

Някои страни членки на ЕС, включително Германия и Испания, направиха свои собствени поръчки за ваксини срещу маймунската шарка. Кириакиду каза, че в ЕС са били отчетени 900 случая на заболяването.

Източник: БТА

 

 

Коментари

 • Виктор

  14 Юни 2022 12:39ч.

  Херпес Зостера се причинява от отслабен имунитет, за това често се наблюдава при стресирани хора и гейове... А западните маймуни-дарвинисти са с особено отслабен имунитет в последно време, така че, дерзайте спасете планетата и се бодете и право в мета вселената на сатаната!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • На 110 хиляди

  14 Юни 2022 12:46ч.

  ли се оценява бройката на педерастите в ЕС?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • kbozz

  14 Юни 2022 12:51ч.

  Дано да е само много добър бизнес, а не систематичното ни изтребване. #Davos

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • 13monkeys

  14 Юни 2022 13:07ч.

  Добре де, не се ли свършиха баламите на запад ? Направиха ги на маймуни. Зелени сделки, ковиди, локдауни, бустери и все гаври от сорта. Гаврят ги като луди , а те се радват. Сега новата мода - маймунска шарка е такава гавра със нормалното , че прилича на филма "12 маймуни" . Боже , опази ни от лудостите на света !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • баба мара

  14 Юни 2022 13:19ч.

  ек купува без да пита така даде милиони за ковида които отидоха в руанда сега пък за маимунската пак милиони ами защо не забраните геи седенките и така да спрете разпространението на заразата по евтино ще ни излезе

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • тралала

  14 Юни 2022 13:40ч.

  Купувайте и организирайте повече гей паради, за да влязат ваксините в употреба. И ние скоро ще имаме болни от тази шарка, след гей парада в София. Нашето Министерство на здравеопазването можеше за го забрани, във връзка с това, че маймунската шарка се предава най-вече от хомосексуалистите.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • чудовищна корупция

  14 Юни 2022 13:50ч.

  Пак еврочиновници изпадат в подчертан конфликт на интереси с (обикновено) американски транскорпорации от фармабизнеса. Какво да се прави - взаимно са си апетитни хапки. По такъв начин плебсът да се готви да приема директивите за задължителна ваксинация, за да се осигури заработката.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ЕС ще купи 110 хил. дози ваксина срещу маймунска шарка

  14 Юни 2022 14:08ч.

  За онова, което имаме на снимката вече е късно за ваксинация... Изглежда преболедувало с крайни увреди, не ли?!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи