ЕС подготвя нови санкции срещу Русия

ЕС подготвя нови санкции срещу Русия

Последвайте ”Гласове" в Телеграм

Върховният представител на ЕС по външната политика и сигурността Жозеп Борел съобщи тази нощ, че 27-те страни от Евросъюза проучват въвеждането на нови санкции срещу Русия след "ескалацията", обявена от Москва.

Борел каза това след неофициална извънредна среща на външните министри от ЕС в Ню Йорк, на която те приеха декларация, "осъждаща решително най-новата ескалация от страна на Русия".

"Ще продължим да увеличаваме нашата военна помощ и да проучваме нови ограничителни мерки“ срещу Русия, каза той.

Брюксел се ангажира и с увеличаване на доставките на оръжие за Украйна. Ясно е, че Путин се опитва да унищожи Украйна, но ние няма да позволим заплахите му да влияят на решителността ни да застанем зад нея, каза още Борел.

"Допълнителни ограничителни мерки срещу Русия ще бъдат предложени незабавно, и обсъдени възможно най-скоро - в координация с нашите партньори. Намеците за използването на ядрено оръжие представляват безотговорен и циничен опит да подкопаят твърдата ни подкрепа за Украйна. Тези заплахи застрашават в безпрецедентен мащаб международния мир и сигурност. Но те няма да разклатят нашата решителност. Нашето единство да застанем до Украйна и нашата цялостна подкрепа за възможностите на Украйна да защитава териториална цялост и суверенитета си - толкова дълго, колкото е необходимо", заяви Жозеп Борел, върховен представител на ЕС за външна политика и сигурност.

Източник: dariknews.bg, БНТ

 

 

 

 

Коментари

 • баба мара

  22 Sep 2022 9:31ч.

  изроди

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • bodar4uk

  22 Sep 2022 9:53ч.

  В пакета да не забравите да включите и некролозите на ЕС, додето имате поне хартия ! А Зелю се изцепи на видеоконференцията на ООН с нова емблема на тениската, железният кръст на Райха.БайДъньо като излезе на сцената , се ослушваше като посран, преди да захване стария рефрен. Боклуци!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • пак ли пакет?

  22 Sep 2022 10:04ч.

  Предсказуеми са като часовникова камбана. Понякога ми иде да си умра от смях от тъпашките им повторения на едни и същи думи и дела.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Sin

  22 Sep 2022 10:11ч.

  Съвсем лесно е - никакви визи, никаква газ, никакъв нефт ! Завинаги !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • коментар

  22 Sep 2022 10:11ч.

  Ако имахте поне малко нещо в главите си в ЕК, щяхте вече да сте разбрали, че вашите санкции срещу Русия не работят. Но явно нямате нищо. Това само работи срещу държавите които сме в този ЕС. Но явно искате да го разберете по трудния начин.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • санкциите са по същество антилиберализъм

  22 Sep 2022 11:02ч.

  Да коригирам: не толкова срещу държавите, колкото срещу гражданите им, защото по същество те изнудват частните отношения на гражданите си, нямащи почти нищо общо с официалната политика. По същество санкциите са политически терор преди всичко над бизнес-отношенията, но и тероризират всички останали... а иначе държавата се хвалкоти, че била санкционирала...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Откъде ги намират такива документи?

  22 Sep 2022 10:12ч.

  Екземпляри като това старче със свитите устнички и вдигнатото пръстче. Но достатъчно уязвим. #StopBorrell - с този хаштаг испанците му вадиха кирливите ризи, а те не са малко. Без успех, разбира се. Сега европейците да му сърбат попарата!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Батко

  22 Sep 2022 10:15ч.

  Тези още не са разбрали, че Осрайна вече няма и ще воюват ДИРЕКТНО и ОФИЦИАЛНО срещу Русия. Като падне първата ракета в центъра на Брюксел и ще са много, много изненадани.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Смешник

  22 Sep 2022 12:13ч.

  Смешно е, че ЕС още не схваща какво е значението на мобилизацията. Не могат да изтълкуват еднозначно значението И.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • дядо,

  22 Sep 2022 13:38ч.

  няма ли да е по-лесно директно да й обявите война? Все пак нали казахте, че Русия се проваля военно и икономически? Сега е шанса...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Точно в това е въпросът

  22 Sep 2022 14:17ч.

  Защо не им стиска да обявят война? Защо изпращат свои военни в Украйна и категорично отричат, че са изпратени от държавата?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Какви ли санкции ще измислят?

  22 Sep 2022 14:15ч.

  И останаха ли неща, които не са санкционирани? САЩ дори наложиха санкции на децата на Кадиров, чиито имена не знаят.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мислещ

  22 Sep 2022 19:22ч.

  Външните министри от ЕС вече провеждат срещите си в Ню Йорк, да са по-близо до началниците .

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тези нямат план Б

  22 Sep 2022 21:09ч.

  Чиновниците размахват пръсти и съскат злобно, за ядрен удар от страна на натовска държава срещу Русия ПЪРВА заговори тогава кандидатката за премиер Лиз Трас, че тя ще натисне копчето, УФЛ говори абсолютни кретенизми за чиповете на пералните. Признавам, че все още търся основания да намеря скрита рационалност в брътвежите на тези хора, защото не мога да повярвам на очевидното.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Наблюдател

  22 Sep 2022 21:50ч.

  ККП оттегли подкрепата си за джуджето, Ердоган също...Путкин остана сам с др. Шойгу.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи