ЕС отново не успя да постигне съгласие за нови санкции срещу Русия

ЕС отново не успя да постигне съгласие за нови санкции срещу Русия

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Страните от ЕС не са успели да се споразумеят за нов набор от санкции срещу Русия, които планираха да въведат във връзка с навършването на една година от началото на руската инвазия в Украйна, съобщиха за Ройтерс дипломатически източници.

Страните членки на ЕС трябваше да постигнат единодушно съгласие за въвеждане на санкции. Източниците заявиха, че Полша е блокирала санкционния пакет заради предложените изключения от забраната за внос в ЕС на руски синтетичен каучук. Полски дипломати заявиха, че изключенията са толкова големи, че ще направят санкциите неефективни. Според други източници изключенията са били предложени, за да бъде направена услуга на Италия, подкрепена от Германия.

Представителите на държавите членки трябва да се срещнат отново утре сутринта на датата, на която Русия нахлу в Украйна миналата година, за да се опитат да постигнат споразумение, твърдят източниците.

Случилото се днес повтори резултата от вчера на провежданите в Брюксел разговори.

Предложеният десети пакет санкции включва ограничения върху търговията, възлизащи на повече от 10 милиарда евро, казват от Европейската комисия.


Източник: БТА

 

 

 

Коментари

 • Аналена Бербокова

  23 Фев 2023 19:44ч.

  Ама как,нали ЕС воюва със Русия ? А какво ще стане с източния фронт ?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • това е вече съвсем друг съюз

  23 Фев 2023 19:46ч.

  по-точно е да се нарича АС - антиевропейски съюз, тъй като добруването на европейските граждани е окончателно забравено. Европейската комисия доказа в последните години по най-безспорен начин, че не представлява европейските интереси и ценности.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Еврак 3000

  23 Фев 2023 20:17ч.

  2056 година. В затрупания бункер на 2 км под земята, някъде из бившия континент Европа, Уруспия фон дер Лайнен, докато си намества ченето, тихичко прошепва: "да обявим 987 пакет санкции срещу Русия, какво ще кажеш". Втория оцелял еврак, Шарл Мишел, докато си закопчавал велкрото на памперса си с една ръка, а с другата разлиствал списание за малолетни момченца, небрежно отговаря: "може, може...".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Голяма пародия е този "съюз"

  23 Фев 2023 20:20ч.

  Има да се чудят на акъла на европейците бъдещите историци. Ако има такива де.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • На стара коза яре

  23 Фев 2023 20:55ч.

  Имам самурайски меч...Не че тия пуяци са самураи....но мога да им услужа да си направят сепуко ,барем измият срама от позора си.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Поручик Ржевски

  24 Фев 2023 9:39ч.

  Тия санкцийки станаха като бразилски сериал. Зер чудо ще стане като спрете чантите луи вютон. 276 епизод на санкцийте показват само едно - пълно безсилие пред Руско-Китайския съюз.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи