ЕК ще представи нова оценка, с която ще препотвърди готовността ни за Шенген

ЕК ще представи нова оценка, с която ще препотвърди готовността ни за Шенген

Следвайте "Гласове" в Телеграм.

Европейската комисия съобщи, че утре еврокомисарите ще одобрят на седмичното си заседание нова оценка на мерките, предприети от България, Румъния и Хърватия, за да изпълнят правилата за Шенген.

По думите на говорител на ЕК, оценката ще препотвърди готовността на трите държави да се присъединят към Шенген изцяло. Предвижда се оценката да бъде представена от еврокомисаря по вътрешните работи Илва Йохансон, съобщава кореспондентът на БТА в Брюксел Николай Желязков.

България, Румъния и Хърватия вече получиха положителното становище на ЕК да се присъединят към Шенген. Европейският парламент подкрепи тази оценка и настоя трите държави да се присъединят към европейското пространство без гранични проверки от догодина, а решението да бъде прието до края на тази година. Очаква се въпросът да бъде поставен на гласуване в Съвета на ЕС в началото на декември, като за приемането на положително решение е необходимо единодушие.

Източник: БТА

 

 

Коментари

 • Хич не се хабете, ние българите не щем в Шенген

  15 Ное 2022 15:36ч.

  Не ни трябва дапълнително нашествие от тарамбуки, и още по-малко да ни връщате всички, които корумпираните ни власти са пропуснали да минат веднъж срещу подкуп.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи