ЕК отново разкритикува забраните за внос на украинско зърно

ЕК отново разкритикува забраните за внос на украинско зърно

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Европейската комисия днес разкритикува решението на няколко страни от Централна Европа да спрат вноса на зърно от Украйна, предаде ДПА.

Полша, Словакия и Унгария през последните дни обявиха забрани за внос на пшеница, маслодайни семена и други селскостопански продукти от Украйна, с която граничат.

Говорителка на Еврокомисията днес подчерта, че търговската политика попада в обхвата на изключителната компетентност на ЕС и следователно едностранните мерки са неприемливи.

Поискана е допълнителна информация за оценка на ситуацията, каза тя, допълвайки че вземането на координирани решения в рамките на ЕС е важно в трудни времена.

През март Брюксел осигури близо 60 млн. евро подпомагане за земеделските сектори на страните, засегнати от проблема с украинския внос.

Обсъжда се втори помощен пакет, каза говорителката на ЕК днес.

Решение дали да се поднови временната отмяна на вносните мита за украински стоки, трябва да бъде взето преди края на юни. Комисията предложи през февруари да предостави нови предпазни мерки, за да улесни връщането на митата, ако това е необходимо.

Източник: БТА

 

 

 

Коментари

 • Вие умишлено ли

  17 Апр 2023 16:25ч.

  искате да отровите гражданите на европейските страни с ГМО и заразени с патогени продукти? Поне си кажете директно, без да го усуквате.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • badfinger

  17 Апр 2023 17:07ч.

  Тровят източно-европейците . В Холандия , Германия Белгия и Франция го няма .

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Облачно с Кюфтета

  17 Апр 2023 17:20ч.

  Помощта, която ЕК-то трябва да предостави на засегнатите от износа на украинско зърно в източно европейските държави членки на ЕС е да ... натоварите по-голяма част от това безмитно украинско зърно и да го занесете в хранилищата на богоизбраните западни колонизатори - там в зърно хранилищата на Франция, Италия, Германия, Холандия, Белгия, Австрия, Испания. Те тогава ще разберете кон боб яде ли, изключителни и богоизбрани фермерски западни същества !!! Че то и Сизиф, не би изтърпял такива мъки и безпътица от насадено безпардонно малоумие демонстрирано от западната гмеж !!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • BIG5 РАЗСЛЕДВАНЕ Белгийски лобист съди Фон дер Лайен за договорите за ваксини с „Пфайзер“

  17 Апр 2023 16:26ч.

  https://www.big5.bg/2023/04/17/%d0%b1%d0%b5%d0%bb%d0%b3%d0%b8%d0%b9%d1%81%d0%ba%d0%b8-%d0%bb%d0%be%d0%b1%d0%b8%d1%81%d1%82-%d1%81%d1%8a%d0%b4%d0%b8-%d1%84%d0%be%d0%bd-%d0%b4%d0%b5%d1%80-%d0%bb%d0%b0%d0%b9%d0%b5%d0%bd-%d0%b7%d0%b0/

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Сливи за смет

  17 Апр 2023 16:34ч.

  Ох, просто я стоварете тая отров(е)на пшеница в Брюксел, за да им готвят, месят с нея на силно желаещите я! И да се кротнат най-накрая.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Как се е облешила тази грозница

  17 Апр 2023 16:45ч.

  С конкурс ли ги подбират отблъскващи муцуни

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Забелязал ли си, че

  17 Апр 2023 16:49ч.

  всички либерастващи, демокрастващи, отанстващи, украинстващи, джендърастващи, евроценноатлантистващи са като от една матрица и калъп извадени?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Пропуснах

  17 Апр 2023 16:52ч.

  екозеленясващите.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • швабовият умнокрасивитет

  17 Апр 2023 17:39ч.

  Даже начина им на говорене е същия - едни и същи думи, един и същ начин на изразяване.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Забелязал ли си, че 17 Апр 2023 16:49ч. всички либерастващи, демокрастващи, отанстващи, украинстващи, джендърастващи, евроценноатлантистващи са като от една матрица и калъп извадени?

  18 Апр 2023 7:38ч.

  Да, физически и духовно са като по калъп, та се чудя дали не ги клонират?!?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Отвратена

  17 Апр 2023 16:59ч.

  Можете да си сложите "решенията"- знаете къде.....! Вървете по дяволите, глупаци продажни!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Калински

  17 Апр 2023 17:10ч.

  Най ми харесва тази част. Колко демократично само звучи: Говорителка на Еврокомисията днес подчерта, че търговската политика попада в обхвата на изключителната компетентност на ЕС и следователно едностранните мерки са неприемливи.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • bodar4uk

  17 Апр 2023 17:12ч.

  Тая от снимката, май отдавна екологично е минала на насекоми в менюто, а щурците екстрето си ги е запазила в главата. И тия в Брюксел станаха повече от надуваемите украински танкове и непрекъснато ни пробутват продупчени презервативи.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • България

  17 Апр 2023 17:18ч.

  А България защо продължава да внася боклуците на укрите ? Под натиска на новите и робовладелци ли ??? Баси тъпия български народ , че търпи всякакви олигофрени да му се качват на главата и да бесуват.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Читател

  17 Апр 2023 17:25ч.

  Рупайте отровата и не мрънкайте !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • прекалявате!!!

  17 Апр 2023 17:42ч.

  Ганьовски неблагодарници! Монсанто иска да ви изхрани, а вие се дърпате! Толкова ли искате да хрупате щурци!?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Лош избор сте направили, че сте се родили източно от Виена и Калотина.

  17 Апр 2023 17:42ч.

  Приемете го като константна даденост и се примирете с участта си.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Коментар

  17 Апр 2023 18:05ч.

  Бе като гледах ква карантина им отпраха по време на пЛандемията, че ги и набодоха "под строй", отделно докъде са се докарали с вероюто в гейо@тл@нтическите и либер@стки ценности, баш сме си добре географски ситуирани. Верно, радваха се на добър стандарт, ама това беше преди диверсификацията от руски газ и нефт. И това е само началото.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Чезаре Ламброзо

  17 Апр 2023 20:50ч.

  И аз мисля, че много добре сме си ситуирани географски. Съгласен съм и с останалото от коментара.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Времето на соца е в пъти по-продуктивно и нормално

  17 Апр 2023 17:43ч.

  В сравнение с днешната откачена нагла политика на някакви си евро чиновници! ....... Стига 34 години демокрация, да изградим демократичен социализъм! Държавата да е отговорна за основните пера, като ток, вода, банково дело, железопътни линии, градски транспорт и так дале

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Так далее: здравеопазване, образование, отбрана.

  17 Апр 2023 17:46ч.

  Не от задморски и европейски посолства да решават, а НАШАТА ДЪРЖАВА.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Отдавна няма УКРАЙНА

  17 Апр 2023 17:46ч.

  Амер.военна машина налагащи военни закони.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • жоро

  17 Апр 2023 18:10ч.

  Нещо започнаха да не бръснат вече нито кака Лайнянен нито дядо Козел . Всеки прави каквото му хрумне . Тоя съюз започва нещо да се клати , а като спрат и ядрените централи в Германия тогава ще стане тя.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Име

  17 Апр 2023 18:11ч.

  Що е то "европейска комисия", кой гласува за нея, кой я легитимира и кой й делегира правото да взема решение от името на суверенните, уж, държави, членуващи в ЕС?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • няма страшно

  17 Апр 2023 19:04ч.

  Нищо му няма на зърното, минал е проверка за качество през американска биолаборатория.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Монстър

  17 Апр 2023 20:04ч.

  Критикуват! Ще критикуват, я! А вие какво очаквате?! Цялата европейска администрация е селекционирана, подготвена от соросоидни университети и нпо. В националните администрации от средно ниво надолу може и да има някой, който случайно не е минал дълбока проверка за благонадеждност, но пък и не е бил засичан в прояви на неправилно мислене, непрекланяне пред "ценностите" и поведение, неосновано на правила (техните). За да получиш назначение в Брюксел обаче, неотменимо си трябва агреман от Ленгли. Ефектът е двоен! От една страна тровят източноевропейците, които по отколешна традиция биват считани за Untermenschen, а от друга страна там още може да се намери някоя скътана пара, която да отиде през сложна схема на организирани парични потоци в касата на войната и в касата на американските агрикълчъръл монстерс.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ГМО съюз

  17 Апр 2023 20:06ч.

  Не че това жито, дето го произвеждат нашите от поне 20 г. не е на Монсанто, ама барем печалбата влиза в джобове на българи. А тука директно ни правят дъмпинг и ни ограбват трудеца за печалбата на една банда задокеански тарикати барабар с техните назначенци по върховете на еврогейския съюз.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мечо Кух

  17 Апр 2023 20:08ч.

  ЕК отново потвърди, че обслужва неевропейски интерес..

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • След целият този патос...

  17 Апр 2023 20:13ч.

  Нито едно професионално мнение. Как се осъществява този внос на зърно от Украйна ? Кой го санкционира в България ? Кои са транспортните фирми ? Кои са фирмите вносителки ? Кой го купува от тях ? Ако има масово недоволство - какво пречи да се огласят публично тези фирми ? Да им се обяви БОЙКОТ ! Украинското зърно в крайна сметка да се стопира, и в следствие на БОЙКОТА - да се унищожи ??? Някой има ли тези информации, или сме само на общи приказки и закани на масата в хоремага ? Щом има такъв престъпен внос на зърно от Украйна, значи някои У НАС , в БГ , в момента печелят ! Правят гуша !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тон Сойер

  17 Апр 2023 21:11ч.

  Че защо да не ни внасят зърно,бе пичове? Ние освен да мъркаме по форумите нещо ще направим ли? Ще стачкуваме ли, ще протестираме ли, що ли? Толкова клекнал и скапан народ надали има някъде, имам чувство, че да влезе някой в хола на българина и да на.бе жена му,ще седи,ще гледа и ще си пие бирата. Апропо, на 23-ти ще дойдете ли на събитието или ще тракате по клавиатурите от дивана? Тъй че мълчанка,пенсиониране на 75, житце, митце и т.н.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Кофти матрял

  17 Апр 2023 22:54ч.

  Тези от ЕК бият по една молба и да отидат на обмяна на опит при ББ и Гешев за да се обучат как правилно се селектират кадри от женски пол и да не се излагат с такива плашила.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Idealist

  18 Апр 2023 0:50ч.

  Тази да не някой анимационен американски филм за деца. Тя поглеждала ли се в огледало.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Idealist 18 Апр 2023 0:50ч. Тази да не някой анимационен американски филм за деца. Тя поглеждала ли се в огледало.

  18 Апр 2023 7:43ч.

  С мазната си и невчесана коса, с мишата си без излъчване муцуна мяза на по-новата версия на американската посланичка в Москва, не ли?!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Веска

  18 Апр 2023 8:07ч.

  А защо е заранено на пакетите на брашното да пише от какво жито е смляното брашно? Дали е българско, РУСКО или укринско?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Интересуващ

  18 Апр 2023 8:17ч.

  Някой знае ли дали Софиямел предлага брашна от украинско жито? Кои са фирмите дето ни продават хляб, олио…от украински суровини. Животните за мляко и месо хранят ли ги със замърсени с пестициди храни??? Като наблюдавам как ЕС се грижи за здравето??? ни Политики коректно, защо си мислим, че в еврозоната ЕЦБ ще се интересува от интересите ни??? да живеем без инфлация…

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Монсанто

  18 Апр 2023 10:05ч.

  Трябва да се пишат и другите съставки - напр. брашно от Украйна ГМО - 50%, брашно от дървени червеи - 20%, брашно от изсушени хлебарки - 10%, останалото - от каквото се сетите, за да направим маса в поредния пакет.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ЕдНа

  18 Апр 2023 8:47ч.

  За кой ли път партньорите ни от ЕС ни показват мястото в дъното на коридора на техния дом и значението , което имат нашите интереси за тях! Направо да я приемат тази Украйна във всички възможни организации, да я изберат и за почетен председател на де що има и да се изяснят най– после великите "принципи" , на които се основава европейската компания!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • престъпници

  18 Апр 2023 9:12ч.

  С тоя ЕС задмината Съветския съюз в пъти. Тогава нито такива уроди /физически и умствени/ ни управляваха, нито насила ни тровеха с ГМО и химически отрови, нито сме били роби. Сега тотално падение и подчинение на най-низките и долни страсти - геронтофили, джендъри и неуравносени ни управлявата; икономиката се унищожава от зелените; децата ги джендъросват, извращавата и масово налагат наркотиците; мизерия и бедност в пъти по голяма от тогава; толериране на мангали и всякакви други подобни, които избиват и ограбват населението. Освен това всеки знае, че след аварията от Чернобил стотици години в определени райони всяка продукция е замърсена. Някой изследва ли пшеницата от там, дървения материал /от който се прави ПДЧ/ и всички други продукти, идващи от подобни райони? От Украйна със закон трябва да се забрани да се внася каквото и да е през следващите петстотин години, какъвто е периода на разпад на на вредните елементи. Иначе това си е геноцид.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • не е за вярване

  18 Апр 2023 14:11ч.

  Тази повлекана да говори от името на ЕС! Ми окъпи се, облечи нещо подходящо, заприличай на човек първо, па после....

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи