Джъстин Трюдо се извини за приветствания украински нацист в чест на Зеленски

Джъстин Трюдо се извини за приветствания украински нацист в чест на Зеленски

Канадският премиер Джъстин Трюдо се извини, след като бившият председател на Камарата на общините Антъни Рота приветства нацистки ветеран по време на заседание, на което присъстваше и украинският президент Володимир Зеленски, предаде Ройтерс. Агенцията забравя да отбележи, че Зеленски и Трюдо също приветстваха украинския нацист, докаран в Камарата на общините в чест на Зеленски, а целият канадски парламент се изправи на крака. Ройтерс също така изпуска и думите, с които Антъни Рота представи нациста от Вафен-СС като "ветеран от Втората световна война, който се е борил за независимост срещу руснаците."

Това беше грешка, която засрами дълбоко парламента и Канада", заяви Трюдо пред репортери и отбеляза, че скоро ще се изправи в Камарата на общините, за да поднесе официално "безрезервните извинения" на парламента за случилото се.

 

Инцидентът стана по време на визитата на украинския президент Володимир Зеленски в парламента на Канада в петък. Тогава сред гостите в пленарната зала, поканени заради гостуването на Зеленски, беше и украинец, който е бил член на нациските сили, добавя БТА.

Към него председателят на Камарата на общините Антъни Рота отправи приветствени слова. Но когато се разбра кой е бил този човек, се разрази истински скандал.

Реакция имаше и от страна на еврейски организации и Русия, а веднага последваха призиви за оставката на Рота.

По-късно Рота подаде оставка заради случилото се.

Свързани текстове: Полша търси доказателства за участието на нациста Хунка в полския геноцид

Захарова: Мълчанието след овациите в канадския парламент за нацист е срамно

Нов скандал заради Зеленски: Полша иска от Канада нациста, когото поздрави с юмрук

 

Коментари

 • По калъп ги правят днес политиците

  28 Sep 2023 8:20ч.

  Колкото по-прост, толкова по-"успешен!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ей Фашист

  28 Sep 2023 10:30ч.

  Оставка!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Късно е либе

  28 Sep 2023 10:32ч.

  за китка

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Jerusalem post

  28 Sep 2023 10:34ч.

  ПОЛИТИЧЕСКИ ТРУП

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ади

  28 Sep 2023 8:28ч.

  Вече е късно за извинение. Умният политик не позволява такива гафове.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Педеругата Трюдо

  28 Sep 2023 21:11ч.

  Лъже ,това каза днес скот ритър , защото всеки един гост които е поканен на важни срещи се проверява от специалните служби до девето коляно .А специалните служби на канада са подчинени на министър председателя . Освен това внучката на дъртия нацист е пуснала видео клип ,как дядо и чака да го посрещнат във парламента . Веднага сле гафа тя изтрила целият си пост ,видео клипа и акаунта си във социалната мрежа фейсбук .

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • На Педеругата Трюдо 28 Sep 2023 21:11ч.

  28 Sep 2023 21:52ч.

  Специалните служби на канада са подчинени най-напред на ЦРУ и докладват най-напред на него и после изпълняват получените указания, както и самият педал е подчинен на сащ.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Съгласна с по-горното мнение

  28 Sep 2023 8:30ч.

  На този калъп му викат “нестандартно решение”. 😂

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • рукола Z

  28 Sep 2023 8:35ч.

  И как се извинява, като арестува журналиста, пуснал видеото ли?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • рукола Z

  28 Sep 2023 8:37ч.

  Направиха активно мероприятие на зеления наркоман и той като един шаран се хвана на въдичката...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Али Луя

  28 Sep 2023 8:38ч.

  Всички аплодирали това събитие да се извинят като прекарат времето до края на конфликта в Украйна в психиатрична клиника.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Не е само до Трюдо.

  28 Sep 2023 8:39ч.

  Всеки един от парламента, аплодирал Хунка просто не е за там. ВСЕКИ ЕДИН!!! Такива хора нямат място в парламент на нормална държава. Как ще се оправят канадците не знам.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Георги Ат.

  28 Sep 2023 8:50ч.

  Всички Трюдо, та Трюдо - той, че е за бой, за бой е. Ами Зеления що не му дирят сметка, че заради него беше тая патърдия, да изровят от прахта стар нацист, само за да му угодят - що не изровиха някой квакер или православен християнин - щото те не се асоциират с украинците сега. С украинците сега се асоциират единствено нацистите ...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Помнещ

  28 Sep 2023 8:50ч.

  Извинил се, но накрая казал , че пак руснаците раздухали случая с цел пропаганда (?). Да, първо бяха руснаците, последваха ги евреите. Защо ли? Защото вече се оказва, че нацизма е насочен само срещу евреите. А всички забравят: първо бяха "бяха комунистите, сладват социалистите, профсъюзите и тогава са евреите. Накрая всички несъгласни с идеологията. Това го казва пастор Мартин Нимьолер, не аз. Естествено в скандала се включиха и поляците, къде без тях. Даже искат екстрадиция на 98 годишния украинец. Колко е просто едно " Sorry" и продължаваме да мразим всичко руско, вместо еврейско. " Най- обичам да мразим " е казал шопа. А пък ние изкаме "да стигнем американците" както казваше един велик актьор пребивавал като културен аташе в Канада. А се оказа, че те ни настигат.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • thenewone

  28 Sep 2023 8:53ч.

  За какво по-точно се извинява Джъстин цветното чорапче? Заради парламента, председателят му, или за личната свирка, която направи на Зеленски?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Гост

  28 Sep 2023 9:01ч.

  Интересно е как и немците се опитват да се измъкнат от факта че тяхната посланичка също е присъствала и е аплодирала нациста. Тя нищо не знаела, но аплодирала. Интересно е нашият посланик бил ли е на мероприятието и ако е бил дали е ръкопляскал?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • И да не е бил,

  28 Sep 2023 9:05ч.

  е ръкопляскал. Така трябва. Топлата служба трябва да се варди.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Шалом

  28 Sep 2023 9:07ч.

  За да се извини този глобалистки слуга и наглец значи сериозно се е издънил пред господарите му.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • thenewone

  28 Sep 2023 9:08ч.

  "първо бяха "бяха комунистите" Така е. В последно време почнаха да си признават, че Демократичния запад, се е страхувал повече от комунистите (болшевиките), отколкото от Хитлер. Затова са сключвали всички възможни съюзи с него. Много забавно ми стана, като гледах едно док. филмче за нападението на Полша. Начи, Франция и Англия, гордо показали, че няма да търпят повече (Австрия, Чехословакия)! Как показали - изтеглили дипломатите си и обявили война! И толкоз. Хитлер направо се е парализирал от страх! После следва парадът на Хитлер в Париж и героичното бякство на гордите англичани в Дюнкерк! Ама каква героична операция било бягането през глава! Даже цивилни лодки са участвали! Армия и народ - навеки единни!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • дяволът се казва бандеровка

  28 Sep 2023 9:18ч.

  А тъдявашните соросоидни тролаладжии и разни цивилни ченгета, следящи форумците по ай-пи адреси кога ще се извинят за денонощната си подкрепа на проамериканския бандеронацизъм?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • thenewone

  28 Sep 2023 9:21ч.

  Работата е там, че след войната, основната маса укрофашисти се спасява в Канада. Там се организрат в антисъветски общности, институции, медии и т.н. Оттам тръгва разработването на т. нар. Харвардски проект (Бжежински) за откъсването на УССР (не казвам Украйна, а именно УССР), от СССР. Оттам тече и финансирането на укронацистките банди, безчинствали първите 10 години на територията на УССР. Като капак, хохолът Хрушчов, амнистира всички бандити, всички, без изключение и чрез специално постановление ги интегрира в ръковдните органи на републиката. Башка е подаряването на Крим.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • канадец

  28 Sep 2023 9:25ч.

  Най-големият срам в новата история на Канада. По време на ВСВ Канада като британски доминион е част от антихитлеровата коалиция. Канадски кораби прекосяват атлантика с конвои храна и оръжия за Европа. Канадски части участват в щурма на бреговете на Нормандия. Общите загуби на хора - военни и цивилни канадци по време на ВСВ е близо 50 000 човека ! Тяхната памет беше омърсена от това копеле на Фидел Кастро, невероятен срам !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ангел

  28 Sep 2023 9:45ч.

  Ей канадеца, а паметта им не беше ли омърсена от приемането на десетки хиляди украинци- фашисти/ убийци , които избягаха от справедливостта на съда и заживяха спокойно и необезпокоявани в делата си за търсене на мъст като подпалиха войната в Украйна …

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • канадски vs. български калинки

  28 Sep 2023 9:29ч.

  Разлика няма. Видели, че всички стават да ръкопляскат, и те - да не станат за срам пред госта. Защо пляскат, на кого пляскат? Няма значение, там началника щом е наредил, трябва да се пляска.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • If Day - The German Invasion of Winnipeg. Канада е бременна с фашизъм и и трябва само едно щракване с пръсти, за да го демонстрира. Това се отнася за целия англосаксонски свят

  28 Sep 2023 9:37ч.

  https://youtu.be/iAajtMQThTE?si=i-jwdC2IKov1UQeP https://youtu.be/4X7pLFNy8MU?si=OK0rk-_DzYrNr6YG

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Извинил ли се е?

  28 Sep 2023 9:41ч.

  Щото смутолеви нещо за някакъв скандал, много срамен, но пък каза, че трябва да се борят с руската пропаганда и дезинформация, както и недвусмислено да подкрепят Украйна... Това на извинение ли ви прилича?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • хамалин

  28 Sep 2023 9:56ч.

  извергът каза О, Боже

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • баба мара

  28 Sep 2023 9:58ч.

  убиици по генезис подаваите си оставките и се махаите позор в 21 век да ръкопляскат на наркомани и убиици

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Джъстин Трюдо се извини НА приветствания украински нацист в чест на Зеленски

  28 Sep 2023 10:00ч.

  звучи по-достоверно и правдоподобно.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • А зеленият сопол

  28 Sep 2023 10:31ч.

  извини ли се ?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Наблюдател 13

  28 Sep 2023 10:43ч.

  Националсоциалисти и социалисти носят гените на еврейските кибуци. Омразния Сталин донякъде ликвидира евреите лидери в болшевишката партия и ръководството на Коминтерна. Опитите им да ръководят света под една или друга форма няма да престанат никога.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Turdeau

  28 Sep 2023 11:26ч.

  е от умно-красивите, а те навсякъде по света са дебили. Кретенът се опита да замаже гафа с "руската пропаганда", което го прави още по-жалък и смешен.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Виктор

  28 Sep 2023 21:31ч.

  Със сигурност Зеленчук няма да се извини, даже ще иде на гроба на дядо му в Криво Рог и ще забучи няколко пачки долари и ще каже "Дядо стига се въртя и рови земята, ти знаеш ли какво значи милиарди долари?!" след което ще си обърше сълзите и сополите със стодоларови банкноти, ще иде във "офиса на президента" и ще продължи схемата и грифтинга на кинти...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тарильома

  28 Sep 2023 22:01ч.

  Всички знаят, че украинската диаспора в канада е голяма и е съставена от наследниците на украинските нацисти- военнопрестъпници, като наследниците са също с нацистки убеждения. А канадската политика, не само че вижда и знае това, но го и толерира всячески.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Слона

  29 Sep 2023 6:47ч.

  Меката китка Джастин Кастро и Антани Рота са членове на канадския Спартакус и си се връткат нон стоп

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи